09 Haziran 2011, Perşembe 08:11:06

Rusya'ya vizesiz seyahat 60 güne mi çıkıyor?

Teklif verildiği iddia edildi...
  • nasılsa turkiye bedava. gelsinler bizde kazıklamaya baslarız :)))
  • Daha fazlasına gerek yok ki. Aksi takdirde suistimaller olacaktır, kesin. Huyumuz kurusun.
  • Rusya'ya vizesiz giris yalniz turist icin. Rusya'da bir aydan fazla kalabilecek bir turk turist var mi? Ne yapacak orada, insaatta mi calisacak?
Nisan ayında başlayan Rusya ve Türkiye arasındaki vizesiz seyahat uygulamasının 30 günden 60 güne çıkarılması için çalışmalara başlandığı öne sürüldü.

Türk kaynaklardan edinilen bilgiye göre Ankara, Moskova'ya sürenin 2 katına çıkarılması ile ilgili teklifi iletti. Moskova'dan olumlu cevabın gelmesini bekleyen Türkiye, Bakanlar Kurulu kararı ile geçici bir dönem tek taraflı olarak süreyi artırmaya hazırlanıyor. Rusya Federal Turizm Ajansı da İnterfax'a yaptığı açıklamada Türkiye Turizm Bakanlığı ve Türkiye Dışişleri Bakanlığı'nın koordinasyonu ile vizesiz seyahat süresinin iki aya çıkarılabilmesi için çalışmalara başladığını doğruladı. 30 Mayıs-2 Haziran tarihlerinde İzmir'de düzenlenen Rusya-Türkiye ortak turizm çalışma grubunda da konunun ele alındığı kaydediliyor.

VİZESİZ SEYAHAT NASIL OLUYOR?
Zaman'da da yer alan habere göre, Rusya'nın yeni anlaşmadan önce Türk gümrük kapılarında 20 dolar ödeyerek 2 ay süreli vize alabilmeleri Rusya tarafına önemli avantaj sağlıyordu. Şimdi 1 aydan uzun dönem kalmak isteyenlerin Türkiye Moskova Büyükelçiliği ve başkonsolosluklardan vize almak için başvurmaları gerekiyor. Evrak yoğunluğunun yanı sıra bu şekilde vize alabilmek için en az bir hafta beklemeleri ve 50 dolar da ödeme yapmaları gerekiyor.

(Habertürk)
Rusya'ya vizesiz seyahat 60 güne mi çıkıyor?

Yorumlar

Misafir ~ 13 yıl önce
nasılsa turkiye bedava. gelsinler bizde kazıklamaya baslarız :)))

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Daha fazlasına gerek yok ki. Aksi takdirde suistimaller olacaktır, kesin. Huyumuz kurusun.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Rusya'ya vizesiz giris yalniz turist icin. Rusya'da bir aydan fazla kalabilecek bir turk turist var mi? Ne yapacak orada, insaatta mi calisacak?

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000