15 Mart 2022, Salı 13:34:22

Rusya'nın Ukrayna'yı işgali sonrası turizmciler hedef küçülttü!

Savaşın etkisiyle turizmde belirsizlik sürerken turizm sektör temsilcileri son gelişmeleri değerlendirdi.
  • Valla geçen seneye göre %200 zam yapan otelciler düşünsün kendi vatandaşı tatile gitmesin diye elinden geleni yapıyorlar artık orta seviyede bir otel olmuş 20.000 TL ozaman beter olsunlar
  • Sizde her zaman yaptığınız gibi krizi fırsata çevirin şişirin fiyatları gelirse yerli turist gelsin diyerek....
  • Adamın kafasına bomba iniyor üstünü temizleyip dur denize mi giriyim desin? Adam can derdinde..
  • Dusyadan da gelmez, fakirlestiler cunku
  • Dogru soze ne denir
  • Elin adamına bu kadar bel bağlayacağınıza önce can sonra canan deyip kendi insanımızı kendi ülkesinin nimetlerinden faydalandırın,ucuza tatil imkanı sağlayın ama az ama çok hem siz hem insanımız kazansın. Ayrıca savaşan ülkelerden turist gelmesini beklemek de insanlık ayıbıdır,ruhunuzu bu kadar paraya satmayın,aynısı bizim başımıza gelse ne olurdu diye empati kurun,vicdanınız varsa tabii!
  • Ülke savaş içerisinde,biz para derdindeyiz.Sizce bir gariplik yokmu? Ltf ölen,çocuk,bayan,yasli ve genç insanlara saygı duyalım.
  • e normal değil mi, savaşın ortasında tatile mi gelecekler??
  • rusya dan da gelemz hatta gelemz adamların kredi kartı bile yok!!
  • fiyatları iki katı yapmışlardı. artık begenmedikleri türk turiste kaldılar.

Turizm sektörünün temsilcileri hem Ukrayna’da yaşanan sıcak savaş hem de Rusya’ya gelen ağır ekonomik yaptırımlar nedeniyle hedef küçülttüklerini belirterek Sözcü’den Sayime Başçı’ya değerlendirmede bulundu.

Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Başkan Yardımcısı Bülent Bülbüloğlu, normal şartlarda Rusya'da rezervasyon sürecinin 15 Mart sonrası başladığını ancak savaş nedeni ile şu anda önlerini göremediklerini aktardı. Bülbüloğlu, “Şu anda iptal yok çünkü çok fazla rezervasyon da yoktu. Türkiye'ye gelen Rusların yüzde 40'ı orta gelir grubu olan Ruslardı. Burada epey kayıp yaşanacağını düşünüyorum. Gelir düzey yüksek olan Rusların Türkiye'yi tercih edecekleri aşikar. Şu an hedef koymak için erken. Önümüzü görmeden tahmin zor ama Rus turist sayısı 2 milyonun altına düşmeyecektir. Ukrayna'dan bir operasyon olacağını tahmin etmiyorum” şeklinde konuştu.

Rus turistlerin ise yüzde 30'unun geleceğini kaydeden Ege Turistik İşletmeler ve Konaklamalar Birliği (ETİK) Başkanı Mehmet İşler, “Savaşın iki ülke arasında bu şekilde devam etmesi halinde Ukrayna'dan bu yıl bir turist akışının olacağını sanmıyorum. Rusya'dan 2 milyon civarında turist gelir. Avrupa ülkelerine giden Rus turistler de rotasını Türkiye'ye çevirebilir” ifadelerini kullandı.

Avrupa'da ise Almanya, Hollanda, İngiltere bandında rezervasyonların iyi gittiğini kaydeden Mehmet İşler, “Avrupa'da hâlâ rezervasyon iptali yok rezervasyon akışkanlığında yavaşlama var. Orta Avrupa rezervasyonları durdu. Mülteciler Polonya'ya, Romanya'ya girdi. Onlar başka türlü şartlara hazırlanıyor şu anda” değerlendirmesini yaptı.

Rusya'nın Ukrayna'yı işgali sonrası turizmciler hedef küçülttü!

Yorumlar Tüm Yorumlar (11)

Yorumsuz ~ 2 yıl önce
Valla geçen seneye göre %200 zam yapan otelciler düşünsün kendi vatandaşı tatile gitmesin diye elinden geleni yapıyorlar artık orta seviyede bir otel olmuş 20.000 TL ozaman beter olsunlar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Orta direk şaban ~ 2 yıl önce
Sizde her zaman yaptığınız gibi krizi fırsata çevirin şişirin fiyatları gelirse yerli turist gelsin diyerek....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
XXX ~ 2 yıl önce
Çokta meraklılardı
Ee yani ~ 2 yıl önce
Adamın kafasına bomba iniyor üstünü temizleyip dur denize mi giriyim desin? Adam can derdinde..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bence ~ 2 yıl önce
Dusyadan da gelmez, fakirlestiler cunku

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Dogru ~ 2 yıl önce
Dogru soze ne denir

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Eyy turizmciler ~ 2 yıl önce
Elin adamına bu kadar bel bağlayacağınıza önce can sonra canan deyip kendi insanımızı kendi ülkesinin nimetlerinden faydalandırın,ucuza tatil imkanı sağlayın ama az ama çok hem siz hem insanımız kazansın. Ayrıca savaşan ülkelerden turist gelmesini beklemek de insanlık ayıbıdır,ruhunuzu bu kadar paraya satmayın,aynısı bizim başımıza gelse ne olurdu diye empati kurun,vicdanınız varsa tabii!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Insan ~ 2 yıl önce
Ülke savaş içerisinde,biz para derdindeyiz.Sizce bir gariplik yokmu? Ltf ölen,çocuk,bayan,yasli ve genç insanlara saygı duyalım.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ah ~ 2 yıl önce
e normal değil mi, savaşın ortasında tatile mi gelecekler??

Yanıtla

Kalan karakter 1000
rusya? ~ 2 yıl önce
rusya dan da gelemz hatta gelemz adamların kredi kartı bile yok!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
turist ~ 2 yıl önce
fiyatları iki katı yapmışlardı. artık begenmedikleri türk turiste kaldılar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000