05 Nisan 2021, Pazartesi 09:46:53

Rusya'nın uçuş yasağı kararına tepki

Rusya’nın ülke genelinde 13 havalimanından uluslararası uçuşlara izin vermemesi tepki çekti.
  • Vermek zurunda mi vermez ister verir ister vemez bu pannik ne
  • Bir kazık da 'dostum' Putin'den. Din kardeşimiz araplar,dostumuz rusya,müttefik amerika,avrupa dan kazık yemeye alıştık hamdolsun.

Rusya’nın ülke genelinde 13 havalimanından uluslararası uçuşlara izin vermemesi tepki çekti.

Rusya’nın Volgograd sakinleri “Türkiye’ye direkt uçuşların yeniden başlatılması” için tüm resmi makamlara ayrı ayrı başvurdu.

TürkRus'ta yer alan habere göre; Turizm sektörünün bölgedeki temsilcileri “Neden komşu Rostov-on-Don’dan Antalya’ya uçmanın mümkün olduğu, ancak Volgograd’dan yapılmasına izin verilmediğine” mantıklı bir açıklama bulamadı.

YASAĞIN KALDIRILMASI İÇİN BAŞVURU

Bu nedenle Rusya Federasyonu Başbakanı Mihail Mişustin’e, hükümete, Ulaştırma Bakanlığı’na ve Rusya Federal Hava Taşımacılığı Dairesi’ne “yasağın kaldırılması” başvurusu yapıldı.

13 HAVALİMANI İÇİN YASAK

25 Mart’ta federal makamlar Volgograd da dahil olmak üzere 13 Rus havaalanından uluslararası uçuşlara izin verdiğini duyurmuştu. Ancak 29 Mart’ta Federal Hava Taşımacılığı Ajansı bu şehirlerden İngiltere ve Türkiye’ye uçuşları yasakladı.

Türk tatil beldelerinde charter seferleri düzenlemeye izin verilmesi Volgograd turizm sektörünü isyan ettirdi.

AYRIMCILIK SUÇLAMASI

Yerel basına yansıyan itiraz dilekçesinde, “İngiltere ile zaten federal düzeyde genel bir yasak olduğu zaten malum. Fakat Volgograd veya Krasnodar’dan Türkiye’ye uçmak yasaklanırken neden komşu Rostov-on-Don veya Astrahan’dan uçmak mümkün?” diye soruldu ve “ayrımcılık” suçlaması yapıldı.

Yerel turizm temsilcileri, “İnsanlar yasak yüzünden ya uzun zamandır beklenen tatillerini iptal etmek zorunda kalacaklar, ya da mesela komşu Rostov-on-Don Havaalanı’ndan Türkiye’ye uçabilmek için ekstradan yedi saatlik bir otobüs yolculuğunu tura ekleyeceksiniz” dediler.

Tur operatörleri, ikinci seçeneğin çocuklu ailelere ve uzun bir yolculuğa dayanamayan emeklilere büyük zorluk yaşatacağı görüşünde.

Rusya'nın uçuş yasağı kararına tepki

Yorumlar

Can ~ 3 yıl önce
Vermek zurunda mi vermez ister verir ister vemez bu pannik ne

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kazık ~ 3 yıl önce
Bir kazık da 'dostum' Putin'den. Din kardeşimiz araplar,dostumuz rusya,müttefik amerika,avrupa dan kazık yemeye alıştık hamdolsun.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000