07 Mart 2022, Pazartesi 14:21:09

Rusya'nın işgali sonrası bilet fiyatları uçuşa geçti

Rusya'nın Ukrayna'yı işgali sonrasında Rusya’ya uygulanan ekonomik yaptırımlar nedeniyle Moskova-İstanbul uçak bileti fiyatları 21 bin TL'ye kadar çıktı.
  • THY Rusya'da sattığı bilet paralarını ülkeye nasıl transfer ediyor ? Resmi bütün kanallar kapalı. Kaldı ki, Rus hükümetinin aldığı yurtdışına döviz çıkarmama kararı var. Visa, Mastercaed da çalışmadığına göre THY bilet satışını nakit yapıp - hem de dolarla - sonra gelen uçakla bavulla kaçak mı yolluyor ? Bunun sonu ne biliyor musunuz ? Ukrayna bir şekilde bunun altından kalkar, biraz toprak kaybıyla da olsa savaş biterse, artık Türkiye'ye ne bir Ukraynalı gelir, ne de bize bir gram Buğday satarlar. Bütün dünya'nın izole ettiği Ruslar'a kalırız. İlişkimizi devam ettirirsek de bu sefer Dünya'yı kaybederiz. Ama, bugünü kurtaralım değil mi ? Yarın nasıl olsa biz yokuz, gelen düşünsün. Durmak yok, geleceği satmaya devam.

Rusya'nın Ukrayna'yı işgali sonrasında Rusya’ya uygulanan ekonomik yaptırımlar nedeniyle Moskova-İstanbul uçak bileti fiyatları 21 bin TL'ye kadar çıktı.

Dünya Gazetesi’nin köşe yazarların Kerim Ülker bugünkü “Gökyüzü Ruslara kapandı, biletler 10 kata kadar arttı” başlıklı yazısında Moskova – İstanbul uçuşları için bilet fiyatlarının 12 bin ila 21 bin TL arasında değiştiğini, business sınıfı biletlerin ise 40 bin civarında seyrettiğini belirtti.

Kerim Ülker’in köşe yazısında konuya ilişkin öne çıkan kısımlar şu şekilde:

“Her ne kadar genel olarak Rus havayolu şirketleri uçuşları durdursa da Türk firmaları hala seferlerini yapmaya devam ediyor.

Türk Hava Yolları ve Pegasus’un yürüttüğü bu uçuşlar ise süreler uzasa da Moskova başta olmak üzere birçok noktadan Antalya, İstanbul gibi kentlere yapılıyor.

Moskova’dan ayrılanların sayısında yaşanan artış bilet fiyatlarına da yansımış durumda.

Örneğin aktarmasız şekilde Moskova’dan İstanbul’a gelmenin bedeli 12 bin ile 21 bin TL arasında değişiyor.

Normal zamanda 1.000-1.200 TL’ye bilet bulabildiğinizi de hatırlatmak isterim. Tabii bu ekonomi sınıfı biletleri. Business yolcu iseniz 40 bin TL civarına ulaşabiliyor. Normal zamanda Moskova’ya gitmek isterseniz bilet fiyatı ise 2 bin 700 TL. Yani aradaki fark 10 bin TL.

İstanbul, Moskova’dan çıkışın en ucuz olduğu destinasyon aslında.

Eğer direkt uçuşun olduğu bir başka ülke olan Ermenistan’a gitmek isterseniz 4 saatlik uçuşun ekonomi sınıfı bedeli 26 bin 223 TL. Erivan – Moskova uçuşu ise 2 bin 550 TL.”

Rusya'nın işgali sonrası bilet fiyatları uçuşa geçti

Yorumlar

Sürücü ~ 2 yıl önce
THY Rusya'da sattığı bilet paralarını ülkeye nasıl transfer ediyor ? Resmi bütün kanallar kapalı. Kaldı ki, Rus hükümetinin aldığı yurtdışına döviz çıkarmama kararı var. Visa, Mastercaed da çalışmadığına göre THY bilet satışını nakit yapıp - hem de dolarla - sonra gelen uçakla bavulla kaçak mı yolluyor ? Bunun sonu ne biliyor musunuz ? Ukrayna bir şekilde bunun altından kalkar, biraz toprak kaybıyla da olsa savaş biterse, artık Türkiye'ye ne bir Ukraynalı gelir, ne de bize bir gram Buğday satarlar. Bütün dünya'nın izole ettiği Ruslar'a kalırız. İlişkimizi devam ettirirsek de bu sefer Dünya'yı kaybederiz. Ama, bugünü kurtaralım değil mi ? Yarın nasıl olsa biz yokuz, gelen düşünsün. Durmak yok, geleceği satmaya devam.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ucus ~ 2 yıl önce
ne yiyip ne iciyorsunuz. nasil bir hayal dunyasi. herkes komplo teorisi uretmekte uzman olmus.
Saçmalama yaaa ~ 2 yıl önce
Visa ve MasterCard lar son kullanma tarihine kadar geçerli olacak. Açıklama yapıldı bu şekilde. Sadece yeni kart basmayacaklar. Kredi kartları geçerli rahat ol. Eksik bilgini tazele önce...

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000