25 Ocak 2018, Perşembe 11:06:38

Rusya-Mısır arasında tarifeli seferler ne zaman başlayacak?

Rusya Ulaştırma Bakanı Maksim Sokolov, Rusya ile Mısır arasında tarifeli seferlere ne zaman başlanacağını açıkladı.
  • Rusya’nın Krasnodar şehrinden Türkiye’ye uçmak isteyen bir Türk vatandaşının, pasaportundaki sahte RVP (geçici oturma izni) mührü yüzünden havalimanında tutuklandığı ve hakkında dava açıldığı bildirildi. Rusya Güvenlik Servisi (FSB) Krasnodar Gümrük İdaresi basın dairesinden konuyla ilgili yapılan açıklamada, “Yabancı uyruklu bir kişi, İstanbul seferi için işlem yaptırdığı sırada gözaltına alındı. Söz konusu kişi, pasaportunda sahte RVP yani ‘geçici oturum izni’ mührüyle sınırı geçmeye çalışıyordu. Gözaltına alınan kişi, mührü 150.000 ruble (2686 dolar) karşılığında 'bir tanıdığının bastığını' açıkladı” dendi. Açıklamada ayrıca, hakkında dava açılan 47 yaşındaki Türk'ün tutuklanmasına karar verildiği kaydedildi. Pasaportlarında ‘geçici oturum izni’ mührü bulunan yabancı uyruklu kişiler 3 yıla kadar Rusya’da oturma izni alıyor ve 3 yıl sonrasında Rusya vatandaşlığının kazanılmasının önünü açan Vid na jitelstvo ‘oturma tezkeresi’ için başvurma hakkı kazanıyor. Rusya ile yaşanan uçak krizinin ardından 'sahte RVP' vakalarında çoğalma yaşanıyor. Rusya'da birçok Türk vatandaşı halen vize, oturum gibi belgeleri almakta zorlanıyor.
  • Bak adamlar misira turist yolucak antalya yine boş esnaf kan ağlıyor oteller pansiyon kac yuzbin kişi ekmek yiyor ama ak parti rus ucagini dusuruyor fetoyu besledi yaratti Karlovu öldürdü olan hep vatandaşa oluyor ey ak parti hakkim haram olsun

Rusya Ulaştırma Bakanı Maksim Sokolov, Rusya ile Mısır arasında tarifeli seferlere Şubat ayının ikinci yarısında başlanacağını belirtti.

Gazetem.Ru'nun Rossiya 24 TV'den aktardığı habere göre Sokolov, ”İki başkent arasındaki seferler Şubat’ın ikinci yarısında başlayacak” dedi.

Bilindiği üzere Sokolov ve Mısır Havacılık Bakanı Şerif Fathi 15 Aralık’ta Moskova’da iki ülke arasındaki seferlere yeniden başlamak için gereken sivil havacılık alanında güvenliğin sağlanmasına ilişkin anlaşmayı imzaladılar. Charter seferlerinin yeniden başlatılmasının Nisan ayında ele alınması bekleniyor.

Rusya-Mısır arasında tarifeli seferler ne zaman başlayacak?

Yorumlar

filiz ~ 6 yıl önce
Rusya’nın Krasnodar şehrinden Türkiye’ye uçmak isteyen bir Türk vatandaşının, pasaportundaki sahte RVP (geçici oturma izni) mührü yüzünden havalimanında tutuklandığı ve hakkında dava açıldığı bildirildi. Rusya Güvenlik Servisi (FSB) Krasnodar Gümrük İdaresi basın dairesinden konuyla ilgili yapılan açıklamada, “Yabancı uyruklu bir kişi, İstanbul seferi için işlem yaptırdığı sırada gözaltına alındı. Söz konusu kişi, pasaportunda sahte RVP yani ‘geçici oturum izni’ mührüyle sınırı geçmeye çalışıyordu. Gözaltına alınan kişi, mührü 150.000 ruble (2686 dolar) karşılığında 'bir tanıdığının bastığını' açıkladı” dendi. Açıklamada ayrıca, hakkında dava açılan 47 yaşındaki Türk'ün tutuklanmasına karar verildiği kaydedildi. Pasaportlarında ‘geçici oturum izni’ mührü bulunan yabancı uyruklu kişiler 3 yıla kadar Rusya’da oturma izni alıyor ve 3 yıl sonrasında Rusya vatandaşlığının kazanılmasının önünü açan Vid na jitelstvo ‘oturma tezkeresi’ için başvurma hakkı kazanıyor. Rusya ile yaşanan uçak krizinin ardından 'sahte RVP' vakalarında çoğalma yaşanıyor. Rusya'da birçok Türk vatandaşı halen vize, oturum gibi belgeleri almakta zorlanıyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Mursi ~ 6 yıl önce
Bak adamlar misira turist yolucak antalya yine boş esnaf kan ağlıyor oteller pansiyon kac yuzbin kişi ekmek yiyor ama ak parti rus ucagini dusuruyor fetoyu besledi yaratti Karlovu öldürdü olan hep vatandaşa oluyor ey ak parti hakkim haram olsun

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000