28 Ağustos 2014, Perşembe 08:25:28

RUSYA'DAN YERLİ UÇAK HAMLESİ

Uçağının yapımı için "İrkut" firmasına 400 milyon dolar devlet kredisi verilecek.
  • Ruslar ekonomik ve ticari başarısı olmayacak uçak üretmekte hep başarılı olmuştur.
  • "Yerli uçak" ibaresi uçak üretememiş ülkeler için kullanılır. Dünya havacılığında hatırı sayılır yeri olan bir ülke için değil. Duyan da Rusya'da hiç uçak üretilmemiş sanacak. Kim yazıyor bu haberleri?..
  • yerli uçak üretiminin bizim içinde ne kadar hayati bir konu olduğu bir kez daha ortaya çıktı
  • Adamlar calisiyor anacim. Mazaret bol bizde. 1980 ihtilalinde bir tai tusas kirulmus pasalara makam verilmis akrabalari ise alinmis o tarihten bugune 1-2 cakma ucaktan baska bir urun cikmamis. Haa pardon f16 yaptik bir de. Nedense artik yapamiyorlar. Parca gelmiyor galiba
  • Haberı yazan kişiler lütfen biraz araştırsın, sonra yazsın .Haberden sanki yenı bir uçak tipi yapılmaya başlanacakmış gibi bir anlam çıkıyor. Halen 2 prototipi yapım aşamsında olan MS 21 ilk uçuşunu 2015 yılında yapacak, 2017 yılında teslimata başlanacak. Ilgilenenler için bkz. http://en.wikipedia.org/wiki/MS-21

Rusya'nın sivil havacılık filosunda yer alan yabancı şirket üretimi uçakların yerli uçaklarla değiştirilmesi yönünde çalışma başlatan Rus hükümeti, yeni nesil bir yolcu uçağı yapılması için "İrkut" firmasını görevlendirdi.

DEVLET KREDİSİ VERİLMESİ İÇİN KARARNAME İMZALANDI

Rusya Başbakanı Dimitri Medvedev, yeni nesil Rus yolcu uçağının yapımı için "İrkut" firmasına devlet kredisi verilmesi için kararname imzaladı.

10 YILLIĞINA 400 MİLYON DOLARLIK KREDİ

Medvedev'in imzaladığı kararname gereği, yeni uçağın yapımı için firmaya devlet bankasından 10 yıllığına 400 milyon dolarlık kredi sağlandı.

MS-21 ismi verilen yeni uçağın ilk örneğinin 2016 yılında üretilmesi, 2020 yılında ise seri üretime geçilmesi planlanıyor. (Ajanshaber)

RUSYA'DAN YERLİ UÇAK HAMLESİ

Yorumlar Tüm Yorumlar (5)

iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Ruslar ekonomik ve ticari başarısı olmayacak uçak üretmekte hep başarılı olmuştur.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İlginç ~ 10 yıl önce
"Yerli uçak" ibaresi uçak üretememiş ülkeler için kullanılır. Dünya havacılığında hatırı sayılır yeri olan bir ülke için değil. Duyan da Rusya'da hiç uçak üretilmemiş sanacak. Kim yazıyor bu haberleri?..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
hamburg/tolga ~ 10 yıl önce
yerli uçak üretiminin bizim içinde ne kadar hayati bir konu olduğu bir kez daha ortaya çıktı

Yanıtla

Kalan karakter 1000
yani ~ 10 yıl önce
Adamlar calisiyor anacim. Mazaret bol bizde. 1980 ihtilalinde bir tai tusas kirulmus pasalara makam verilmis akrabalari ise alinmis o tarihten bugune 1-2 cakma ucaktan baska bir urun cikmamis. Haa pardon f16 yaptik bir de. Nedense artik yapamiyorlar. Parca gelmiyor galiba

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İzmirli ~ 10 yıl önce
Haberı yazan kişiler lütfen biraz araştırsın, sonra yazsın .Haberden sanki yenı bir uçak tipi yapılmaya başlanacakmış gibi bir anlam çıkıyor. Halen 2 prototipi yapım aşamsında olan MS 21 ilk uçuşunu 2015 yılında yapacak, 2017 yılında teslimata başlanacak. Ilgilenenler için bkz. http://en.wikipedia.org/wiki/MS-21

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000