24 Haziran 2019, Pazartesi 14:10:20

Rusya'dan Türkiye'ye e-vize yok!

Bürokrasideki karmaşa, uzun ve karışık vize başvuru süreçleri nedeniyle ziyaretçi kaybeden Rusya, e-vizeye geçmeye hazırlanıyor. 2017 yılından beri bazı bölgelerde pilot uygulama başlatan Rusya'nın e-vize vereceği ülkeler listesinde Türkiye yer almıyor.
  • adami daha isizlik tavana vurmus, maaslar turkiyeden bile kotu ,milletin ac gezdigi dandirik memleketine gitmek icin bile vizesini iptal ettiremiyorsun, gerisi hikaye..
  • Ruslarda bu kafa oldugu müddetce turist murist cekemezler.yok vize su bölge icin yok ayni yerden cikacan,havalaninda gereksiz bekletmeler, polislerin rüsvetciligi vb.sanirsin ülke turizm cenneti.olsa olsa bizimkiler icin seks turizmi olur maalesef orasi.b
  • Hesapta aramiz iyi iliskilerimiz guzel diyor idarecilerimiz. Onlarin vatandasi vizesiz geliyor biz ise hala vizeliyiz. E Visa sistemine bile dahil etmiyorlar bizi. Kafalarina gore mevye ve sebzemizide geri gonderiyorlar. Iyi komsu Rusya! Hep biz veriyoruz ayricalik. Onlar ne veriyor?
  • Rus yalakalarını üzmüş haber. Önemsiz bir durum. rusya hiçbir zaman Türkiye dostu olmamıştır. Sadece karşılıklı menfaatler gereği işbirliği yapılıyor. Arada mesafe olması iyidir. rusya öyle çok yakınlaşılacak bir ülke değil.
  • Biz de hala dünya'da ilk ve tek olarak pkk'ya resmi ofis ve kamp açma izni veren,iş adamlarımızın aldıkları ihaleleri iptal eden,üstü kapalı olarak ticari ambargoya devam eden,bizi e vize uygulamasına dahil etmeyen Rusya ve başkanına hala 'dostum' diyelim ! Bir ülke pasaportu kadar güçlüdür gerisi boş !
  • Bizimkiler de hala yok Rusya şöyle iyi böyle güzel diye övgülere devam etsin. Adamlar S-400 de alsak hatta NATO’dan da çıksak bizi bir şey yerine koymayacak. Onlar için sadece Akdeniz’e inmeye yönelik bir aracız biz, daha fazlası değil. O yüzden Rusya’yla olan müttefikliğin de ABD’yle olan müttefikliğimizden pek bir farkı olmayacak.
  • Tez zamanda su S400 unden vazgecelim, yoksa ekonomik ambargoyu bu memleket kaldiramaz, Ruslar samimi degiller sadece Turkiye yi natodan koparmak istiyorlar
  • Akepe yönetimi ne zaman gitti , ülkem ondan sonra düzelmeye başlayacak.
  • Akp rus uçağı düşürdü ankara elci karlovu öldürdü unutma unutturma

Uzun ve karmaşık vize yapısı nedeniyle turist kaybı yaşayan Rusya, sorunu e-vize ile aşmayı planlıyor. 18 ülke için geçerli olacak e-vize uygulaması, Türkiye'yi kapsamıyor. Söz konusu 18 ülkenin Çin, Güney Kore, Japonya, bazı AB ülkeleri ile Yeni Zelanda gibi ülkeler olduğu belirtilirken, ABD ve Kanada'nın da programın dışında tutulacağı ifade edildi.

Şu anda Vladivostok, Sahalin, Kamchatka, Chukotka gibi bölgeleri kapsayan e-vize, pek çok sınırlamaya sahip. Örneğin konaklama süresi maksimum 8 gün ve ülkeye giriş yaptığını noktayla çıkış yaptığınız nokta aynı olmak durumunda.

Turizmgüncel'de yer alan habere göre; Yeni planda hem elektronik vize ile ülkedeki kalış süresi 14 güne çıkarılacak ve giriş-çıkış noktasının aynı olması zorunluluğu kaldırılacak. Uygulama, 1 Temmuz'dan itibaren Kaliningrad bölgesini de kapsayacak.

İlerleyen dönemde, e-vizenin uygulandığı coğrafya sayısını arttıracak olan Rusya, ülkeye giden turist sayısını da attırmayı hedefliyor. Rusya Federal Turizm Ajansı (Rostourism) Başkanı Zarina Doguzova, 2021 yılında Rusya'nın her tarafına e-vize ile seyahat edilebileceğini açıkladı.

Rusya'dan Türkiye'ye e-vize yok!

Yorumlar Tüm Yorumlar (16)

ikna ~ 5 yıl önce
adami daha isizlik tavana vurmus, maaslar turkiyeden bile kotu ,milletin ac gezdigi dandirik memleketine gitmek icin bile vizesini iptal ettiremiyorsun, gerisi hikaye..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Pilot ~ 5 yıl önce
Ruslarda bu kafa oldugu müddetce turist murist cekemezler.yok vize su bölge icin yok ayni yerden cikacan,havalaninda gereksiz bekletmeler, polislerin rüsvetciligi vb.sanirsin ülke turizm cenneti.olsa olsa bizimkiler icin seks turizmi olur maalesef orasi.b

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Rus ~ 5 yıl önce
Hesapta aramiz iyi iliskilerimiz guzel diyor idarecilerimiz. Onlarin vatandasi vizesiz geliyor biz ise hala vizeliyiz. E Visa sistemine bile dahil etmiyorlar bizi. Kafalarina gore mevye ve sebzemizide geri gonderiyorlar. Iyi komsu Rusya! Hep biz veriyoruz ayricalik. Onlar ne veriyor?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iyidir ~ 5 yıl önce
Rus yalakalarını üzmüş haber. Önemsiz bir durum. rusya hiçbir zaman Türkiye dostu olmamıştır. Sadece karşılıklı menfaatler gereği işbirliği yapılıyor. Arada mesafe olması iyidir. rusya öyle çok yakınlaşılacak bir ülke değil.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Hangi ulkeyle ~ 5 yıl önce
Dost oldugumuzu soylermisin?
Sisi ~ 5 yıl önce
Kuzey kibris tc
dostum ! ~ 5 yıl önce
Biz de hala dünya'da ilk ve tek olarak pkk'ya resmi ofis ve kamp açma izni veren,iş adamlarımızın aldıkları ihaleleri iptal eden,üstü kapalı olarak ticari ambargoya devam eden,bizi e vize uygulamasına dahil etmeyen Rusya ve başkanına hala 'dostum' diyelim ! Bir ülke pasaportu kadar güçlüdür gerisi boş !

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ABC ~ 5 yıl önce
Bizimkiler de hala yok Rusya şöyle iyi böyle güzel diye övgülere devam etsin. Adamlar S-400 de alsak hatta NATO’dan da çıksak bizi bir şey yerine koymayacak. Onlar için sadece Akdeniz’e inmeye yönelik bir aracız biz, daha fazlası değil. O yüzden Rusya’yla olan müttefikliğin de ABD’yle olan müttefikliğimizden pek bir farkı olmayacak.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Strategist ~ 5 yıl önce
Tez zamanda su S400 unden vazgecelim, yoksa ekonomik ambargoyu bu memleket kaldiramaz, Ruslar samimi degiller sadece Turkiye yi natodan koparmak istiyorlar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sadece ~ 5 yıl önce
fuze meselesi degil ucagini dusurduk adamlarin iyi daha baska seyler olmadi. Ucak dusmesinden once bize her turlu kolayligi kapilarda yapiyorlardi.
Yalaza ~ 5 yıl önce
Akepe yönetimi ne zaman gitti , ülkem ondan sonra düzelmeye başlayacak.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Rahmetli mursi ~ 5 yıl önce
Akp rus uçağı düşürdü ankara elci karlovu öldürdü unutma unutturma

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Duvar ahmet ~ 5 yıl önce
Bir ülkenin güçlü oluşu vatandaşlarinin vizesiz seyahat etmesidir.nerede büyük güçlü Türkiye?
Yavvv ~ 5 yıl önce
Acikca biri sorsa neden bizi komamislar okadar dolar verdik projelere
Vizesiz ~ 5 yıl önce
Türk vatandaşları olarak bizde biliyorsunuz sürekli haritada yerini gösteremeyeceğimiz ülkeler işe vizeleri kaldırıyoruz dünya liderimiz sayesinde. Eminim Almanlar onu da kıskanıyordur
Eski akpli ~ 5 yıl önce
Rus ucagini dusurme mevzusunde %100 hakliydik sizin gibi Rus yalamalari anlamaz.tayyip karsitligindan dusmanla isbirligi yapar senin gibi ahmaklar.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000