03 Mayıs 2022, Salı 11:42:54

Rusya’dan THY'nin ek sefer talebine ‘mütekabiliyet’ şartı

Türk Hava Yolları'nın Rusya Ulaştırma Bakanlığı'na başvurarak şirketin Rusya'ya düzenlediği seferlerin sayısının artırılmasını talebine Rusya’dan cevap geldi.
  • Rusya demişken şunuda unutmamak lazım. Karadeniz ve Doğu insanında kanı bozukluk vardır. Çünkü Doğuda 2 , karadenizde de 1 vilayette techir uygulanmamıştır. Şimdide bu rumlar ermeniler filan Türk kisfesi altında yaşamaktadır. Bakın yalnış anlaşılmasın vatansever Doğulu ve Karadenizli kardeşlerimizi tenzih ederim. Ama ben bir tehlikeye parmak tutuyorum. Dolayısıyla dış ülkelerle anlaşma yapmadan önce kendi içimizdeki kanı bozukları halletmemiz lazım diye düşünüyorum.

Rusya Ulaştırma Bakanlığı, THY'nin Rusya'ya sefer sayısını artırması konusunu ancak Ankara'nın Rus havayolu şirketlerinin Türkiye yönünde ek sefer düzenlemelerini onaylaması halinde değerlendirebileceklerini açıkladı.

Rusya ile Türkiye arasındaki anlaşma uyarınca Türk havayolu şirketlerinin Rusya'ya haftada 290, Rus şirketlerin ise Türkiye'ye sadece 122 sefer düzenleme iznine sahip olduğunu belirten bakanlık, Türk tarafının Rus şirketlerinin sefer sayılarının artırılmasını onaylaması halinde, THY'nın ek sefer talebinin ele alınabileceğini kaydetti.

Daha önce THY, Rusya Ulaştırma Bakanlığı'na başvurarak şirketin Rusya'ya düzenlediği seferlerin sayısının artırılmasını talep etmişti. Bakanlık, talep edilen ek 349 seferden sadece 100'den fazlasına onay vermişti.

Turizmciler uçuş sayısının sınırlı olması nedeniyle makul fiyatlarla tur organize etmekte zorlandıklarını belirtiyor.

Öte yandan Aeroflot 6 Mayıstan itibaren Türkiye uçuşlarına başlayacağını duyurdu. Tek yön bilet fiyatlarının Moskova'da 14 bin, St. Petersburg'da 11 bin rubleden başlayacağı uçuşlar Soçi ve Adler aktarmalı yapılacak.

Uçuşlarda Soçi ve Adler’e kadar Airbus yolcu uçakları, Soçi ve Adler’den İstanbul’a ise Superjet 100 uçakları kullanılacak.

Rusya’dan THY'nin ek sefer talebine ‘mütekabiliyet’ şartı

Yorumlar

Dhmi gurup yön. ~ 2 yıl önce
Rusya demişken şunuda unutmamak lazım. Karadeniz ve Doğu insanında kanı bozukluk vardır. Çünkü Doğuda 2 , karadenizde de 1 vilayette techir uygulanmamıştır. Şimdide bu rumlar ermeniler filan Türk kisfesi altında yaşamaktadır. Bakın yalnış anlaşılmasın vatansever Doğulu ve Karadenizli kardeşlerimizi tenzih ederim. Ama ben bir tehlikeye parmak tutuyorum. Dolayısıyla dış ülkelerle anlaşma yapmadan önce kendi içimizdeki kanı bozukları halletmemiz lazım diye düşünüyorum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000