31 Ekim 2020, Cumartesi 15:20:06

Rusya'daki havalimanı projesini Crocus inşa edecek

Azerbaycan asıllı Rus işadamı Ağalarov’un yönetimindeki Rusya’nın dev şirketlerinden Crocus Group’un, Rusya'nın en doğusundaki Petropavlovsk - Kamçatski’de havalimanı inşa edeceği bildirildi

Azerbaycan asıllı Rus işadamı Ağalarov’un yönetimindeki Rusya’nın dev şirketlerinden Crocus Group’un, Rusya'nın en doğusundaki Petropavlovsk - Kamçatski’de havalimanı inşa edeceği bildirildi.

Rusya'nın dev şirketlerinden Crocus Group, Rusya'nın en doğusunda dev havalimanı inşa edecek.

Crocus Group şirketinden yapılan açıklamaya göre, şirket Rusya'nın en doğusundaki Petropavlovsk-Kamçatski kentinde Yelizovo havalimanını inşa edecek.

Açıklamada, "Ulaşım Sisteminin Geliştirilmesi konulu devlet programının bir parçası olarak, Petropavlovsk-Kamçatski kentindeki yeni uluslararası havalimanı Yelizovo'nun inşaatı için Crocus Group ana  müteahhit olarak seçildi" bilgisi verildi.

Açıklamaya göre, şirket, toplam alanı 40 bin metrekarenin üzerinde olan bir yolcu terminali binası inşa edecek. Yeni terminalde 900'den fazla araba için park yeri, 120 odalı bir otel kompleksi, bir idari bina ve bir mühendislik bloğu bulunacak. Terminalin kapasitesi yılda 1,5 milyon yolcu olacak.

Dikgazete'de yer alan bilgiye göre; Yapım aşamasındaki terminal benzersiz bir mimariye sahip olacak. Bölgenin doğal güzelliklerinden biri sayılan volkanik yanardağa benzetilecek. Bu arada terminalde, Kamçatka'nın zorlu iklim ve sismik koşulları da dikkate alınarak teknolojik ve tasarım çözümleri uygulanacak.

Tüm çalışmaların 2023 yılında tamamlanması planlanıyor. 

Rusya'daki havalimanı projesini Crocus inşa edecek

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000