17 Nisan 2022, Pazar 10:10:59

Rusya'da uçak korkusu; Türkiye'den güvence talep etti

Türkiye'de bu yıl 2.5 ila 3.5 milyon Rus turistin tatil yapması bekleniyor. Ancak birçok yaptırıma maruz kalan Rusya, turistleri taşıyacak uçaklara Türkiye'de el konulmaması için garanti talep ediyor.
  • Rusya katil devletiyle iş yapmaya devam edip bununla övünüyorsunuz çoğunuz bir kelime Rusça bilmeden Rusçukluk yapıyorsunuz. Utanın arkadaşlar Ukrayna’da çocuklar öldürülüyor kadınlara tecavüz ediliyor yaşlılara eziyet ediliyor paradan başka değeri kalmamış Türk milleti de parama bakarım diyor yazıklar olsun size
  • THY bile ancak 15-16 yaşındaki A330 ve A321 ler ile gidebiliyor Rusya'ya. Kiralama şirketleri kendi uçakları ile sefer yaptırmıyorlar. Peki, sigorta şirketleri Rusya'ya giden veya oradan dönen uçakları kapsam dışı bırakırsa, baskılar nedeniyle bırakmak zorunda kalırsa, ne olacak ? Allah korusun, bir kırım veya can kaybı yaşanırsa, bir de uçakta ABD veya AB vatandaşı varsa, THY elindeki tüm uçakları satsa, batı mahkemelerinin belirlediği tazminatları ödeyemez.
  • Elin adamı böyle yapar işte iğneden ipliğe kadar hesabını yapar öyle harekete geçer. Yaptım oldu demez.
  • Bence hiçbiri gelmesi kimse buraya. Hem Dünya'yı ateşe at, Hem Ülkem'den faydalan. Ohhh ne güzel. Vatandaşımız ekmek yiyecek parası yok. Sen gel burada Tatil yap. Yok öyle kardeşim RUS Mus gelmesin bu sene. Taaki Ukrayna'dan elini çekene kadar. Rusya'dan kimse giriş yapmasın Türkiye'ye O kadar.
  • ya sanki uçaklar türkiye'nin malı neyin garantisini verecz?:)
  • Mümkün degil easa veya icao öyle demiyor Türkiye dikkat etsin bu olayda kendi uçaklarına el konmasın!!!!
  • Rus haksız mı, herkes bizim saraydakiler gibi hemen paldır küldür desinler için koca yusuflarını mı yollasaydı?Şimdi de elin ağzına bakıyoruz ki ne zaman geri getireceğiz uçaklarımızı.....

Türkiye'de bu yıl 2.5 ila 3.5 milyon Rus turistin tatil yapması bekleniyor. Ancak birçok yaptırıma maruz kalan Rusya, turistleri taşıyacak uçaklara Türkiye'de el konulmaması için garanti talep ediyor.

Ukrayna savaşı yüzünden yaptırım bombardımanına tutulan Rusya, şimdi de Türkiye'ye tatile göndereceği vatandaşlarını taşıyacağı uçaklara el konulmasından korkuyor ve bu yüzden Türkiye'den güvence istiyor.

Türk Hava Yolları'nın (THY) Yekaterinburg-İstanbul seferlerini 16 Nisan ve 15 Mayıs tarihleri arasında durdurduğu açıklandı. THY'nin ayrıca Ufa'dan yapılacak seferlerinin de iptal edildiği bildirildi.

Rus Kommersant gazetesi, sefer iptallerinin Rusya Federal Hava Taşımacılığı Ajansı tarafından gerçekleştirildiğini yazdı. Gazetenin haberine göre bu yıl Türkiye'de 2.5 ila 3.5 milyon Rus turistin tatil yapması bekleniyor. Ancak Rusya'nın kendine ait uçakları Urkayna savaşı yüzünden bu turistlerin sadece 400 ila 500 bin kadarını taşınabileceği belirtiliyor.

Rusya gerek devlet gerek özel havayolu şirketleri filolarında bulunan kiralık uçaklara el konulmaması için Türkiye'den garanti istiyor.

2019 yılında Türkiye'yi 7.9 milyon turist ziyaret etmişti. Pandemi yüzünden bu rakam 2021 yılında 4.9 milyona düşmüştü. Bu yılki turist beklentisi geçen yıldan yüzde 50 daha az olmasına karşın Rus turistlerin Türkiye'ye Rus charter seferleriyle gelmesi beraberinde bazı riskleri de getiriyor. Rus havayollarında toplam 781 uçak bulunuyor. Bu uçakların 571'i yurt dışından kiralanmış. Bu kiralık uçaklar teorik olarak yurtdışına uçabiliyor ama uçak sahipleri talep ederse uçaklara el konulma riski bulunuyor. Rusya da bu yüzden Türkiye'den uçaklara el konulmaması garantisi istiyor. Bununla ilgili olarak da Ulaştırma bakanlığı ile görüşmeler yürütüyor. Ancak Rus hukuk çevreleri Türkiye'nin tek başına böyle bir garantiyi verebilmesinin mümkün olmadığına işaret ediyor. Rusya bu garantiyi şimdiye kadar sadece Kırgızistan'dan almış durumda.

THY Rus turistleri taşımak için Rusya topraklarına haftalık sefer sayısını 300'e çıkarmayı planlıyor. Bunun için ekstra 25 uçağın Rusya'ya sefer yapması planlanıyor. Ancak Rusya pastayı ortak bölüşmek istiyor. Kommersant Türk tarafının güvence vermemesi durumunda THY'ye ek kısıtlamalar gelebileceğini öne sürdü. (Milliyet)

Rusya'da uçak korkusu; Türkiye'den güvence talep etti

Yorumlar Tüm Yorumlar (13)

Rusçalara ~ 2 yıl önce
Rusya katil devletiyle iş yapmaya devam edip bununla övünüyorsunuz çoğunuz bir kelime Rusça bilmeden Rusçukluk yapıyorsunuz. Utanın arkadaşlar Ukrayna’da çocuklar öldürülüyor kadınlara tecavüz ediliyor yaşlılara eziyet ediliyor paradan başka değeri kalmamış Türk milleti de parama bakarım diyor yazıklar olsun size

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sürücü ~ 2 yıl önce
THY bile ancak 15-16 yaşındaki A330 ve A321 ler ile gidebiliyor Rusya'ya. Kiralama şirketleri kendi uçakları ile sefer yaptırmıyorlar. Peki, sigorta şirketleri Rusya'ya giden veya oradan dönen uçakları kapsam dışı bırakırsa, baskılar nedeniyle bırakmak zorunda kalırsa, ne olacak ? Allah korusun, bir kırım veya can kaybı yaşanırsa, bir de uçakta ABD veya AB vatandaşı varsa, THY elindeki tüm uçakları satsa, batı mahkemelerinin belirlediği tazminatları ödeyemez.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sözde Milliyetçilere ~ 2 yıl önce
Elin adamı böyle yapar işte iğneden ipliğe kadar hesabını yapar öyle harekete geçer. Yaptım oldu demez.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ÇLŞ ~ 2 yıl önce
Bence hiçbiri gelmesi kimse buraya. Hem Dünya'yı ateşe at, Hem Ülkem'den faydalan. Ohhh ne güzel. Vatandaşımız ekmek yiyecek parası yok. Sen gel burada Tatil yap. Yok öyle kardeşim RUS Mus gelmesin bu sene. Taaki Ukrayna'dan elini çekene kadar. Rusya'dan kimse giriş yapmasın Türkiye'ye O kadar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Mehmet ~ 2 yıl önce
Kardeş,senin tuzun kuru galiba turizmden ne kadar insan ekmek yiyor sen biliyor musun?
Ointi ~ 2 yıl önce
Dünya mahf et sonra güvence talep et ne güzel be
mlbş ~ 2 yıl önce
Turist gelmeyince peki senin ülkendeki vatandaş nerede çalışacak? istiham nasıl sağlanıcak? Turist gelicekki en azından bir kesim rahat nefes alıcak.
BATTAL ~ 2 yıl önce
Ne alaka, sabah sabah iyi saçmalamışsın?
ne diyon:) ~ 2 yıl önce
ya sanki uçaklar türkiye'nin malı neyin garantisini verecz?:)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Mümkün ~ 2 yıl önce
Mümkün degil easa veya icao öyle demiyor Türkiye dikkat etsin bu olayda kendi uçaklarına el konmasın!!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
HEZARFEN ~ 2 yıl önce
Rus haksız mı, herkes bizim saraydakiler gibi hemen paldır küldür desinler için koca yusuflarını mı yollasaydı?Şimdi de elin ağzına bakıyoruz ki ne zaman geri getireceğiz uçaklarımızı.....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
rahat ol ~ 2 yıl önce
Türkiye ne yapacağını bilir trol sen rahat ol. Sarayda yakışır Reisimize. Onun heybeti yeter. Siz kudurmaya devam edin.
Eyyyler Ülkesi ~ 2 yıl önce
Bilmez olur mu hiç, öyle iyi bilir ki hemde... Eyyyy Arabistan... Eyyyy Amerika... Eyyyy Avrupa... Eyyyy Mısır... Anladın sen rahatta dinle.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000