21 Haziran 2011, Salı 09:08:34

RUSYA'DA UÇAK DÜŞTÜ: 44 ÖLÜ (FOTO HABER)

Rus Olağanüstü Haller Bakanlığı sözcüsü, Tupolev 134 tipi yolcu uçağının burun üstü yere çarptığını ve alev aldığını belirterek, "İlk belirlemelere göre yaklaşık 40 kişi öldü, 8 kişi hastaneye kaldırıldı" dedi.
  • Mekanınız cennet olsun. Ölüm böyle aniden yakalıyor.
  • mekanınız cennet olur inşallah, yazık olmuş onca insana.
  • Tum Rus dostlarimizin acisini paylasiyor, olenlerin isiklar icinde yatmasini diliyorum.
  • Baksana binalara çarpmaya az kalmış. hmmmm demekki öyle bir indiki tam binalara carpacakken fren yapabildi.Bence kahraman bu:)
  • ölüm oyle böyle cok kötü umraim tüm türkiyede su rus uçaklari yasaklanir iran ucaklrida dahil
  • buyuk gecmıs olsun.
Ölü sayısı daha sonra 44 olarak açıklandı.

Petrozavodsk kentinin dış kesiminde bulunan havaalanının yaklaşık 1 kilometre uzağında düşen uçakta 43 yolcu 9 mürettebatın bulunduğu kaydedildi.

Uçak sert iniş yapmış
Rusya'nın kuzey kesimindeki Karelya bölgesinde yer alan Petrozavodsk kenti yakınında meydana gelen ve 44 kişinin öldüğü uçak kazasının, uçağın havalimanı yakınında bulunan otoyola sert iniş yapmasından kaynaklandığı bildirildi.

Rus Olağanüstü Haller Bakanlığının açıklamasını aktaran Rus haber ajansları, RussAir havayolu şirketine ait, 43 yolcu ve 5 mürettebat taşıyan Tupolev 134 tipi yolcu uçağının geceyarısından önce Petrozavodsk havalimanının 2 kilometre yakınında bulunan bir otoyola sert iniş yapması sonucu uçağın bir kaç parçaya ayrıldığı ve alevler içinde kaldığını belirtti.

Çarpmanın şiddetiyle cesetlerin otoyola saçıldığını kaydeden Interfax ajansının haberinde, Moskova'dan Petrozavodsk'a giden uçağın, iniş sırasında binalara çarpmasına ramak kaldığı kaydedildi.

Rus Olağanüstü Haller Bakanlığının sözcüsü Irina Andrianova RIA Novosti haber ajansına yaptığı açıklamada, çoğu ağır olmak üzere 8 kişinin tedavi altına alındığını belirtti.

Kurtarma ekipleri, doktorlar ve güvenlik görevlilerinden oluşan yaklaşık 140 kişi kaza mahallinde çalışmalarını sürdürürken, 52 kişilik uçak yolcu listesi de bakanlığın internet sitesinde yayımlandı.

2 karakutu bulundu
Rusya'nın kuzey kesiminde meydana gelen ve son belirlemelere göre 44 kişinin ölümüne yol açan uçak kazasına, kötü hava koşullarının yol açmış olabileceği bildirildi.

Petrozavodsk havalimanı müdürü Alexei Kouzmitski Rus Interfax ajansına yaptığı açıklamada, RussAir havayolu şirketine ait, 52 kişi taşıyan Tupolev 134 tipi yolcu uçağının inişe geçtiği sırada kalın bir sisin bölgeyi örtüğünü belirtti.

Haberde, ayrıca, uçağın iki karakutusunun bulunduğunu kaydetti.

Öte yandan, Rus haber ajanslarının bildirdiğine göre, kazada hayatını kaybedenlerin arasında bir İsveç vatandaşı da bulunuyor.

Moskova'dan Petrozavodsk'a giden uçak, ülkenin kuzeybatı kesimindeki Karelya bölgesinde yer alan Petrozavodsk havalimanına 2 kilometre mesafede bulunan bir otoyola sertçe iniş yapmış, bir kaç parçaya ayrılmış ve alevler içinde kalmıştı.







RUSYA'DA UÇAK DÜŞTÜ: 44 ÖLÜ (FOTO HABER)

Yorumlar Tüm Yorumlar (6)

Misafir ~ 13 yıl önce
Mekanınız cennet olsun. Ölüm böyle aniden yakalıyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
mekanınız cennet olur inşallah, yazık olmuş onca insana.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Tum Rus dostlarimizin acisini paylasiyor, olenlerin isiklar icinde yatmasini diliyorum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Baksana binalara çarpmaya az kalmış. hmmmm demekki öyle bir indiki tam binalara carpacakken fren yapabildi.Bence kahraman bu:)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
ölüm oyle böyle cok kötü umraim tüm türkiyede su rus uçaklari yasaklanir iran ucaklrida dahil

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
buyuk gecmıs olsun.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000