03 Kasım 2020, Salı 10:32:17

Rusya'da Türkiye uçuşları tartışılıyor!

Rus basını, Türkiye Rusya’nın uçuş sınırlamasını gündeme aldığını ileri sürdü. Öte yandan, Rusya’da başlayan ‘’Turistler Türkiye’den korona getiriyor’’ tartışmaları da sürüyor.
  • Türkiye ne hale geldi ya türkiye ekenomisini desteklediğimiz gibi açıklama yapmış rusya ekenomimizi destekliyorsa 3.dünya ülkesi olmuşuz hayırlı olsun arkadaşlar
  • Esas ruslar koronayı türkiyeye sokuyor sağolsun bizimkiler pcr testi istemiyor rahatça geliyorlar kemerde bi tanesi bile maske takmıyor polis lisan sorun olur diye turiste ceza bile yazmaz uğraşmazda sonra türkiyeden korono geliyo yaaaa ne demezsin
  • Rusya Türkiye uçuşlarını tartışıyor ama Türkiye Rusya uçuşlarını tartışmıyor,herkes gelsin diyor, niye para için. Demek o kadar onların ve diğer yabancıların paralarına muhtaçmışız. Eee hani herkes bize gıpta ediyordu,kıskanıyordu,kimseye ihtiyacımız yoktu,ne oldu?
  • Ruslar, butun Antalya'ya koronayi getirdi,simdi birde sucu bizim üzerimize atıyorlar :)
  • Rusya, korono virüsten kırılıyor. Gerek vaka sayıları ve de can kayıpları, ülkemizin kat be kat fazlası. Bir de bizden virüs getiriyorlarmış ülkelerine. Tam tersi olmasın. Tipik Rus savunması. Atalarımız boşuna söylememiş:Ayıdan post, Rusdan dost olmaz diye. Uçuşları durdurmak istiyorlarsa durdursunlar. Eskiden de domates ile sürekli bizleri tehdit ediyorlardı. Domates alırız, almayız diye. Nedir bu Ruslardan çektiğimiz. Her yerde önümüze çıkıp bir şeylere engel olmaya çalışıyorlar.
  • DÜNYANIN EN UCUZ ÜLKESİNDE ELLERİNDEKİ UCAKLARIN YÜZDE85NİN ULAŞABİLECEĞİ MESAFEDE OLAN ÜLKEYE GELİP BİRDE EKONOMİK YARDIM YAPTIK BİRDE KAPTIK DİYORLAR..HANGİ ÜLKE SİZİ ALACAKTI ? TATİL YAPMAYA EN MERAKLI ÜLKE VATANDAŞLARINA SAHİP FANTASTİK BEYAN..
  • Ah para sen yokmusun. Bu adamlari herseyden muaf "buyur et" sonra boyle laf etsinler. Kapidan sokmayacaksin bunlari.

Rusya'da Türkiye tatili tartışmaları alevlendi. Rospotrebnadzor’un başkanı Anna Popova'nın Türkiye tatili karşıtı açıklamalarına, Rospotrebnadzor’un eki başkanı, şu an iktidar partisi Birleşik Rusya'nın Duma milletvekili olan doktor Gennadi Onnişenko, Türkiye'ye tatil amaçlı seyahatlerin geçici olarak durdurulması önerisi eklendi.

‘’Enfekte olanların yüzde 90’ı Türkiye’den’’

Rusya’da resmi Halk Sağlığı ve Tüketicisi Hakları Kurumu Rospotrebnadzor’un başkanı Anna Popova, yurt dışından  koronavirüsle enfekte olmuş halde Rusya'ya gelenlerin yüzde 90'ının Türkiye'den geldiğini açıklamış ve önlem alınması gerektiğini ileri sürmüştü.

‘’Onnişenko Duma’da kulis yapıyor’’

Konu Rus medyasında tartışılırken, bir çıkış da Rospotrebnadzor’un eki başkanı, şu an iktidar partisi Birleşik Rusya'nın Duma milletvekili olan doktor Gennadi Onnişenko'dan geldi. TürkRus'ta yer alan habere göre Türkiye tatil yasağı Duma'da gündeme getirildi. Onnişenko'nun ise bu konuda kulis yaptığı belirtildi.

‘’Kendi paramızla bir de koronavirüs getiriyoruz’’

Onnişenko'nun, "Türk ekonomisini desteklediğimiz yetmiyormuş gibi kendi paramızla bir de koronavirüs getiriyoruz. Bu turistik seyahatler yasaklanmalı. Charter seferleri durdurulmalı. Ancak iş amaçlı geziler için bir kısıtlamaya gerek yok" dediği ifade edildi.

Duma’da gündeme geldi

Rusya'ya yurt dışından dönen koronavirüslü kişilerin yüzde 90'ının Türkiye'den geldiğinin açıklanmasının ardından, Moskova ile Ankara'nın iki ülke arasında yolcu uçuşlarını sınırlandırma ihtimalini görüştükleri belirtildi.

‘’Türkiye ile Rusya bazı uçuşları durdurmayı gündeme aldı’’

İnterfaks ajansı, Rusya ile Türkiye'nin, turizm sezonunun bitmesini de göz önünde bulundurarak, bazı uçuşları durdurma konusunu gündeme aldıklarını bildirdi.

İsmi açıklanmayan bir kaynağa dayandırılan haberde, iki ülke arasında öncelikle charter uçuşlarının durdurulabileceği öne sürüldü.

Bir Türk havacılık sektör yetkilisi de bunu doğruladı.

Ancak Kommersant gazetesi, charter uçuşlarının durdurulması değil azaltılmasının gündemde olduğunu, bunun da sezonun bitmesiyle zaten kendiliğinden gerçekleşmeye başladığını yazdı.

Tur operatörleri ne diyor?

Rusya'daki Türkiye tartışmalarına, bu ülkeden Türkiye'ye en çok turist getiren tur operatörlerinin yöneticileri de dahil oldu.

Rus turizm haber portalı TourDom'a konuşan tur operatörlerinin üst düzey yetkilileri, Anna Popova'nın 'ithal koronavirüs' açıklamasının geniş kapsamlı etkilere yol açmaması gerektiğini belirtti. Rus taşıyıcıların sürekli olarak  Rusya Federal Turizm Ajansı ve Rusya  Federal Hava Taşımacılığı Ajansı ile ile operasyonel iletişim halinde olduklarını belirten tur operatörünün yetkilisi, ''Türkiye'ye hava trafiğinin kısıtlanacağına ilişkin gerçek belirtiler yok. Tur operatörleri Türkiye'ye dönük uçuşları azaltmayı planlıyor ancak bunun nedeni korona değil, sezonun bitmiş olması.'' dedi.

‘’Ruslar dokunulmazlık geliştirdi’’

Öte taraftan Rus seyahat uzmanları Rospotrebnadzor’un başkanı Anna Popova'nın Türkiye'ye dönük açıklamalarının talebi çok fazla etkilemeyeceği görüşünde. Uzmanlar, Rus turistlerin çeşitli departmanların ''yüksek perdeden'' yaptıkları uyarılara karşı dokunulmazlık geliştirdiğini ifade eden uzmanlar, kısa süre önce Liberal Demokrat Parti'nin milliyetçi başkanı Vladimir Jirinovski'nin de benzer bir çağrıda bulunduğuna ancak çağrının Rus turistlerde karşılık bulmadığına dikkat çekti. (Turizmguncel)

Rusya'da Türkiye uçuşları tartışılıyor!

Yorumlar Tüm Yorumlar (10)

S ~ 3 yıl önce
Türkiye ne hale geldi ya türkiye ekenomisini desteklediğimiz gibi açıklama yapmış rusya ekenomimizi destekliyorsa 3.dünya ülkesi olmuşuz hayırlı olsun arkadaşlar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
SS ~ 3 yıl önce
Yeni mi farkettin knk
İbo ~ 3 yıl önce
Esas ruslar koronayı türkiyeye sokuyor sağolsun bizimkiler pcr testi istemiyor rahatça geliyorlar kemerde bi tanesi bile maske takmıyor polis lisan sorun olur diye turiste ceza bile yazmaz uğraşmazda sonra türkiyeden korono geliyo yaaaa ne demezsin

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ruski ~ 3 yıl önce
Rusya Türkiye uçuşlarını tartışıyor ama Türkiye Rusya uçuşlarını tartışmıyor,herkes gelsin diyor, niye para için. Demek o kadar onların ve diğer yabancıların paralarına muhtaçmışız. Eee hani herkes bize gıpta ediyordu,kıskanıyordu,kimseye ihtiyacımız yoktu,ne oldu?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Trader Joe's ~ 3 yıl önce
Ruslar, butun Antalya'ya koronayi getirdi,simdi birde sucu bizim üzerimize atıyorlar :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Mehmet ~ 3 yıl önce
Türkiye hatası en çok vaka olduğunu ülkeleri halen yurdumuza alması ve sonra ruslar utanmadan hakkı olmaya çalışıyor yazacak kelime bulamıyorum
Mehmet ~ 3 yıl önce
Türkiye hatası en çok vaka olduğunu ülkeleri halen yurdumuza alması ve sonra ruslar utanmadan hakkı olmaya çalışıyor yazacak kelime bulamıyorum
Kubilay ~ 3 yıl önce
Rusya, korono virüsten kırılıyor. Gerek vaka sayıları ve de can kayıpları, ülkemizin kat be kat fazlası. Bir de bizden virüs getiriyorlarmış ülkelerine. Tam tersi olmasın. Tipik Rus savunması. Atalarımız boşuna söylememiş:Ayıdan post, Rusdan dost olmaz diye. Uçuşları durdurmak istiyorlarsa durdursunlar. Eskiden de domates ile sürekli bizleri tehdit ediyorlardı. Domates alırız, almayız diye. Nedir bu Ruslardan çektiğimiz. Her yerde önümüze çıkıp bir şeylere engel olmaya çalışıyorlar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ŞAKA GİBİ ~ 3 yıl önce
DÜNYANIN EN UCUZ ÜLKESİNDE ELLERİNDEKİ UCAKLARIN YÜZDE85NİN ULAŞABİLECEĞİ MESAFEDE OLAN ÜLKEYE GELİP BİRDE EKONOMİK YARDIM YAPTIK BİRDE KAPTIK DİYORLAR..HANGİ ÜLKE SİZİ ALACAKTI ? TATİL YAPMAYA EN MERAKLI ÜLKE VATANDAŞLARINA SAHİP FANTASTİK BEYAN..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Terbiye noksanlari ~ 3 yıl önce
Ah para sen yokmusun. Bu adamlari herseyden muaf "buyur et" sonra boyle laf etsinler. Kapidan sokmayacaksin bunlari.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000