26 Nisan 2022, Salı 10:36:54

"Rusya'da kalan uçakların geri dönmesi mümkün değil"

ABD’li uçak kiralama şirketi Air Lease, yayınladığı raporda yaptırımların uygulanmasından sonra Rusya’da kalan 27 uçağının geri dönmesinin mümkün olmadığını belirtti.

ABD’li uçak kiralama şirketi Air Lease, yayınladığı raporda yaptırımların uygulanmasından sonra Rusya’da kalan 27 uçağının geri dönmesinin mümkün olmadığını belirtti. Şirket ayrıca yolcu uçaklarını envanterinden çıkarmak zorunda kalacağını bildirdi.

Yapılan açıklamada, “Şirkete ait 21 uçak ve Air Lease tarafından yönetilen altı adet yolcu uçağı, leasing anlaşmalarında iptal kapsamına girmiştir. Mahsur kalan uçakların şirket envanterinden çıkarılmasının Air Lease’e toplam 802 milyon dolara mâl olacaktır.  Ancak bu iptaller gelecekte önemli maliyetlere yol açmayacaktır” ifadelerine yer verildi.

GazetemRu’da yer alan haberde, Rusya’da kalan uçakların iade edilmesinin pek olası görünmediğini vurgulayan Air Lease, sigorta kapsamındaki uçakların geri gelmemesi nedeniyle oluşan maddi kaybın telafisi için yasal işlem başlatılacağını da duyurdu.

13 Nisan’da Rusya Başbakanı Mihail Mishustin, Rus şirketlerinin dost olmayan ülkelerden satın alınan veya kiralanan uçaklar için ruble olarak ödeme yapabilecekleri karara imza atmıştı.

 

"Rusya'da kalan uçakların geri dönmesi mümkün değil"

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000