05 Mart 2021, Cuma 16:16:57

Rusya'da bilet fiyatlarına büyük zam

Pandemi sürecinden ağır darbe alan havayolu şirketleri sınırlı sayıdaki uçuşlardan zarar etmemek için fiyatları önemli oranda artırdı
  • Keşke fb-d.kiev maçı olsa da kieve gitsek...kievde maç keyfi başkadır...

Pandemi sürecinden ağır darbe alan havayolu şirketleri sınırlı sayıdaki uçuşlardan zarar etmemek için fiyatları önemli oranda artırdı.

Rusya’da sınırlı sayıda uçuşuna izin verilen yurt dışı rotası nedeni ile uçak biletlerinin maliyeti keskin bir şekilde artış gösterdi.

Uzmanlar, bu durumu dış hat uçuşlarındaki sınırlı arzın, iç hat uçuş fiyatlarında artışa neden olduğunu, havayolu şirketlerinin de fiyatları yükselterek 2020 yılında azalan uçuş hacimleri nedeniyle oluşan kayıplarını karşılamaya çalışmasıyla ilişkilendirdi.

Rusya Tur Operatörleri Birliği (ATOR) Başkan Yardımcısı Dmitry Gorin gazetecilere yaptığı açıklamada, uluslararası uçuş yasakları, sınırlı sayıda mevcut uçuş ve yüksek talep yüzünden havayolları şirketlerinin düşük fiyatları terk etmesine neden olduğunu söyledi ve dinamik fiyatlandırma sistemi nedeniyle maliyetlerin arttığını vurguladı.

Buna göre 2021 Mart ayı başında yurt dışı uçak biletlerinin ortalama maliyeti 2019 dönemine göre yüzde 55 arttı. Böylece, Birleşik Arap Emirlikleri’ne uçuş fiyatları iki katına ve Gürcistan için de iki buçuk katına çıkarken, uçak bileti fiyatları Maldivler için yüzde 36, Mısır için de yüzde 29 oranında artış gösterdi.

Rusya'da bilet fiyatlarına büyük zam

Yorumlar

Misafir ~ 3 yıl önce
Keşke fb-d.kiev maçı olsa da kieve gitsek...kievde maç keyfi başkadır...

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000