09 Haziran 2023, Cuma 14:42:54

Rusya'da apartmana insansız hava aracı düştü!

Rusya’nın Voronej kentinde bir apartmana drone düştü.

Rusya’nın Voronej kentinde bir apartmana drone düştü. Voronej Valisi Aleksandr Gusev, bina sakinlerinden üç kişinin yaralandığını belirtti.

Voronej Valisi Aleksandr Gusev, Belinskovo sokağında yer alan yüksek bir apartmana drone düşmesi sonucu üç kişinin yaralandığını duyurdu.

Gusev daha sonra, drone’un düştüğü dairenin boş olduğu ve üç kişinin yaralanmasının sebebinin kırılan cam parçaları olduğu bilgisini de verdi.

Belinskovo sokağı, Voronej’in merkezinde bulunuyor.

Olay yerinden gelen görüntülerde drone’un düştüğü apartmanın camlarının kırıldığı ve yangın çıktığını görülüyor.Rus gazeteleri, apartmana düşen drone’un asıl hedefinin yakınlardaki uçak fabrikası olabileceğini ve drone’un elektronik harp sistemleriyle müdahale edilmesi ardından ‘yolunu kaybetmiş olabileceğini’ yazıyor.

Kremlin: Kiev saldırıları sürdürüyor

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Voronej’de düşen drone’a ilişkin olarak, “Kiev rejimi sivil tesislere ve insanların yaşadığı binalara saldırmayı sürdürüyor. Fakat biz de savaşmayı ve özel askeri operasyonu sürdürüyoruz” değerlendirmesi yaptı.

Ukrayna güçleri bir süredir Rusya topraklarına birbiri ardına saldırılar düzenliyor.

Voronej’de drone saldırısı düzenlenen bina, Ukrayna sınırından 200 kilometre uzaklıkta bulunuyor.

Voronej bölgesi ayrıca, Ukrayna güçlerinin sıklıkla saldırı düzenlediği sınır bölgesi Belgorod’ın hemen yanında yer alıyor.

Rusya'da apartmana insansız hava aracı düştü!

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000