24 Şubat 2022, Perşembe 16:20:12

"Rusya ve Ukrayna'dan Rezervasyon İptali Yok"

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Yönetim Kurulu Başkanı Firuz Bağlıkaya, Rusya'nın Donbass'a askeri müdahalesine ilişkin açıklamada bulundu. Bağlıkaya, Rusya ve Ukrayna'dan rezervasyon iptali olmadığını ifade etti.
  • Savaş ortamı kısa sürede bitse bile ki Lavrov Ukrayna hükümetini tanımayacaklarını açıkladı, diğer devletlerin Rusya'ya olan yaptırımları uzun bir süre devam edecek bu da Rusların bırak tatil için buraya gelmesini,ülkelerinde sıradan ihtiyaçlarını karşılamasını bile etkileyecek. 2 günde 200 milyar dolar kaybeden bir ülkeden bahsediyoruz. Hiçbir ülkeyle de özellikle dolar cinsinden ticaret yapamayacak,ruble zaten değersiz bir para,ekonomik olarak çok ciddi sorun yaşanacak. O yüzden bu sene Rus ve Ukraynalıları unutun ve biraz da kendi insanınızı düşünün. Onlara verdiğiniz ucuza tatil imkanlarını kendi insanınıza verin,yeter hainlik yaptığınız. Ayrıca insanların öldüğü bir ortamda paranın da bu kadar kulu olmayın. Allah diye paraya tapar hale gelmişsiniz ayıp,utanın.
  • Ruslari dusundugunuz kadar,kendi milletinizi dusunseniz? Su turizimde olmasa vay halimize.
  • İptal etsinler zaten turizimdeki şirketler turist gelicek patlıcak diye 1 haftalık tatili 35 bine satıyor. Gelmesinler ellerinde patlasın bu fiyatlar. Kendi ülkemizde tatilimizi yapamaz hale geldik. Erken rezervasyon yapmayın arkdaşlar bu fiyatlar düşücek .
  • Ne Kadar aceleci bir açıklama söylediklerine kendileri inanıyor mu acaba ?
  • Koyun can derdinde kasap et derdinde paranin kolesi olmus insanlar topluluklar ne diyeyim daha
  • Bunların gözünü toprak doyursun,bir diktatörün hırsı yüzünden insanlar ölüyor adam hala para ve rezervasyon derdinde. İnşallah kimse gelmez de aklınız başınıza gelir, akıl varsa tabii.
  • Bu ne kadar tehlikeli br kafa yapısı. Nasıl başkan seçildi bu kafa bu vizyonla. Acilen toplantı yapılarak bu tehlikeli beyinlerin değişmesi gerekir
  • Kibris Rum kesiminde 4 gun önce 1500€ olan 10 günlük Tatil evi, Bugun 630€'ya dusmüstü. Tur sirketini aradigimizda, iptal edilen Rezervasyonlar nedeniyle fiyatlari indirdiklerini belirtiyorlardi.. acaba Kim dogruyu soylemiyor.. fiyati %50'dan fazla indiren Tur Sirketimi yoksa.....
  • Rus rublesi bir haftada %50 değer kaybetti. Böyle devam ederse ve ek yaptırımlar ile yaza kadar bu kaybın %200 olacağı tahmin ediliyor. Putin'in yasaklanmasına gerek kalmadan böyle bir pahalılıkta isteseler de gelemezler zaten. Bugün 10bin TL olan bir tatil sana 3 ay sonra 30bin TL ye çıksa sen gidebilir mısın... Bu yaz Rusları ve Ukraynalılari unutun. Herşey çok güzel olacak. Yok öyle en dandik oteli kendi vatandaşlarına geçelik 5bin TL den kakalamak..... İnşallah tek bir Rus Ukrayna'li gelmez de boyunuzun ölçüsünü alırsınız...
  • Bu ne biçim açıklama. Birsi buğday gelmeyecek ekmek kaç para olur diyor, öbürü rezervasyon iptali yok diyor. Neyin kafasını yaşıyorsunuz. Kasap et derdinde koyun can derdinde.

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Yönetim Kurulu Başkanı Firuz Bağlıkaya, Rusya'nın Donbass'a askeri müdahalesine ilişkin, "Mart ayının ortalarına kadar sıcak çatışma durumları toparlanır ve görüşme safhasına geçilirse o zaman turizmde bir sıkıntı yaşamayacağımızı düşünüyorum. Şu anda iptal yok ama rezervasyon akışında durma var" dedi.
TÜRSAB Başkanı Bağlıkaya, Rusya'nın Ukrayna'ya askeri müdahalesine ilişkin yaptığı açıklamada, turizmin, bu konulardan en hızlı etkilenen sektörlerden biri olduğunu belirtti.

Rusya ve Ukrayna'nın Türkiye turizmi için önemli iki pazar olduğuna işaret eden Bağlıkaya, "Rusya ve Ukrayna'dan geçen sene toplam 7 milyon civarında turist almışız. Bu sene 10 milyonun üzerine çıkmasını bekliyorduk. Askeri müdahalenin kısa sürede bitmesini ümit ediyorum. Bu şekilde sıcak temas devam ettiği müddetçe yalnız Rusya ve Ukrayna'yı değil, tüm Avrupa pazarını etkiler. Hiç kimse sıcak çatışmanın olduğu bölgelere, yakın bölgelerine seyahat etmez" diye konuştu.

'Hava trafiği açık olsa ciddi bir kitle Türkiye'yi güvenli bulduğu için seyahat etmek istiyor vaziyette'

Firuz Bağlıkaya, sorunun çözülmesi uzun sürse de en azından sıcak çatışmanın bitmesinin turizm için faydalı olacağını aktararak, şunları kaydetti:

"Mart ayının ortalarına kadar sıcak çatışma durumları toparlanır ve görüşme safhasına geçilirse o zaman turizmde bir sıkıntı yaşamayacağımızı düşünüyorum. Şu anda rezervasyonlarda iptal yok ama rezervasyon akışında durma var. Sıcak çatışmaların bittiği günden itibaren tekrar rezervasyonlar devam edebilir. Şu anda ciddi bir kayıp gözükmüyor ama devam etmemesi lazım."

Ukrayna'dan Türkiye'ye gelmek isteyenler bulunduğunu ancak hava trafiğinin kapatılması nedeniyle bunun mümkün olmadığını vurgulayan Bağlıkaya, "Şu anda hava trafiği açık olsa çok büyük ihtimalle ciddi bir kitle Türkiye'yi güvenli bulduğu için seyahat etmek istiyor." dedi.

Bağlıkaya, salgın nedeniyle son yıllarda turizmin bekledikleri gibi geçmediğini ifade ederek, "2022, rekorlar beklediğimiz bir sene. 2022 senesinde 2019'un üzerine çıkmayı hedefliyoruz. Eğer bu iş devam eder ve tekrar bir kriz ortamı yaşanırsa yazık olur" değerlendirmesinde bulundu.

"Rusya ve Ukrayna'dan Rezervasyon İptali Yok"

Yorumlar Tüm Yorumlar (14)

firuz efendi ~ 2 yıl önce
Savaş ortamı kısa sürede bitse bile ki Lavrov Ukrayna hükümetini tanımayacaklarını açıkladı, diğer devletlerin Rusya'ya olan yaptırımları uzun bir süre devam edecek bu da Rusların bırak tatil için buraya gelmesini,ülkelerinde sıradan ihtiyaçlarını karşılamasını bile etkileyecek. 2 günde 200 milyar dolar kaybeden bir ülkeden bahsediyoruz. Hiçbir ülkeyle de özellikle dolar cinsinden ticaret yapamayacak,ruble zaten değersiz bir para,ekonomik olarak çok ciddi sorun yaşanacak. O yüzden bu sene Rus ve Ukraynalıları unutun ve biraz da kendi insanınızı düşünün. Onlara verdiğiniz ucuza tatil imkanlarını kendi insanınıza verin,yeter hainlik yaptığınız. Ayrıca insanların öldüğü bir ortamda paranın da bu kadar kulu olmayın. Allah diye paraya tapar hale gelmişsiniz ayıp,utanın.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
2.sinif vatandas ~ 2 yıl önce
Ruslari dusundugunuz kadar,kendi milletinizi dusunseniz? Su turizimde olmasa vay halimize.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Km1 ~ 2 yıl önce
İptal etsinler zaten turizimdeki şirketler turist gelicek patlıcak diye 1 haftalık tatili 35 bine satıyor. Gelmesinler ellerinde patlasın bu fiyatlar. Kendi ülkemizde tatilimizi yapamaz hale geldik. Erken rezervasyon yapmayın arkdaşlar bu fiyatlar düşücek .

Yanıtla

Kalan karakter 1000
???? ~ 2 yıl önce
Ne Kadar aceleci bir açıklama söylediklerine kendileri inanıyor mu acaba ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Tgs sofor ~ 2 yıl önce
Koyun can derdinde kasap et derdinde paranin kolesi olmus insanlar topluluklar ne diyeyim daha

Yanıtla

Kalan karakter 1000
!!! ~ 2 yıl önce
Bunların gözünü toprak doyursun,bir diktatörün hırsı yüzünden insanlar ölüyor adam hala para ve rezervasyon derdinde. İnşallah kimse gelmez de aklınız başınıza gelir, akıl varsa tabii.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Tursabır ~ 2 yıl önce
Bu ne kadar tehlikeli br kafa yapısı. Nasıl başkan seçildi bu kafa bu vizyonla. Acilen toplantı yapılarak bu tehlikeli beyinlerin değişmesi gerekir

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Gercekten mi??? ~ 2 yıl önce
Kibris Rum kesiminde 4 gun önce 1500€ olan 10 günlük Tatil evi, Bugun 630€'ya dusmüstü. Tur sirketini aradigimizda, iptal edilen Rezervasyonlar nedeniyle fiyatlari indirdiklerini belirtiyorlardi.. acaba Kim dogruyu soylemiyor.. fiyati %50'dan fazla indiren Tur Sirketimi yoksa.....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Az sabret..... ~ 2 yıl önce
Rus rublesi bir haftada %50 değer kaybetti. Böyle devam ederse ve ek yaptırımlar ile yaza kadar bu kaybın %200 olacağı tahmin ediliyor. Putin'in yasaklanmasına gerek kalmadan böyle bir pahalılıkta isteseler de gelemezler zaten. Bugün 10bin TL olan bir tatil sana 3 ay sonra 30bin TL ye çıksa sen gidebilir mısın... Bu yaz Rusları ve Ukraynalılari unutun. Herşey çok güzel olacak. Yok öyle en dandik oteli kendi vatandaşlarına geçelik 5bin TL den kakalamak..... İnşallah tek bir Rus Ukrayna'li gelmez de boyunuzun ölçüsünü alırsınız...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Komiksiniz ~ 2 yıl önce
Bu ne biçim açıklama. Birsi buğday gelmeyecek ekmek kaç para olur diyor, öbürü rezervasyon iptali yok diyor. Neyin kafasını yaşıyorsunuz. Kasap et derdinde koyun can derdinde.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000