20 Ağustos 2009, Perşembe 07:45:48

Rusya ve Ukrayna'dan ortak proje

Ukrayna ve Rusya, yapımı yarım kalan AN-70 model askeri taşımacılık uçağını ortak tamamlama kararı aldı...
  • vallaha gıcık avrupadan koca ordumuza 10 tene uçak ıçın yalvarıcağımıza gıdelım rus uçagı kullanalım şimdi bana iran orneğini vermeyin adam gibi ıl 96 300 alsalar tu 209 alsalar ya u şuna benzıyor ıranın kullkandığı uçak abd karşılığı dc 9 ve dc 8 budur yanı rus kargoları gerek kalıte gerekse taşıma kapasıtelerı bakımında dığerlerıne tş çıkarır bılmeden yazmayalım lutfen
  • Çok güzel bir uçağa benziyor. Umarım Türkiye semalarında da görürüz. --Volvo--

Ukrayna'nın başkenti Kiev'deki Antonov Havacılık Bilim ve Teknik Tesisleri Genel Mühendisi Baş Desinatörü Dimitriy Kiva, iki ülkenin ortak askeri taşımacılık uçağı üreteceklerinin bildirdi. İki ülke arasında ortak uçak üretimim konusunu önemine değinen Kiva, "Moskova ve Kiev arasındaki en önemli havacılık projelerinden birisi gerçekleşecek. Ben eminim Rusya ile birlikte yürütülecek bu projeyi mantıklı bir şekilde sonlandırırız. Yeni yapılacak uçaklardan Ukrayna ve Rusya hava kuvvetleri en iyi şekilde istifade edecek." şeklinde konuştu.

Rusya'nın başkenti Moskova yakınlarındaki Jukovskiy şehrinde bugün başlayan Uluslararası Hava ve Uzay Fuarında MAKS-2009'da Rusya Savunma Bakanı Anatoliy Serdükov ve Ukrayna Savunma Bakanı Vekili Valeriy İvanşenko bir araya geldi. Rusya ve Ukrayna dışişleri bakanları AN-70 model askeri taşımacılık uçağı projesinin ortak bitirilmesi hususunda mutabakata varıldılar.

Rus basınında yer alan haberlerde, AN-70 model askeri taşımacılık uçaklarının uçuş testlerinin tamamlanmasının ardında seri üretimine en erken 2011 yılında geçilebileceği bilgisi yer almıştı.

Çok kısa pistlere bile kalkış ve iniş yapabilme özelliğine sahip AN-70 modelinin üretilmesi hususunda Rus ve Ukrayna arasında ilk anlaşmalar 1993 yılında yapılmıştı. 2006 yılında Rusya projeden ayrılmak istediğiniz bildirmiş, fakat herhangi resmi bir teşebbüste bulunmamıştı.

Bugüne kadar, Ukrayna ve Rusya AN-70 projesine 1,5 milyar dolar harcadı. Söz konusu projenin sonlandırılması için yapılacak araştırma ve test çalışmalarının finansı için yaklaşık 100 milyon dolara ihtiyaç duyuluyor.

Rusya ve Ukrayna'dan ortak proje

Yorumlar

Misafir ~ 15 yıl önce
vallaha gıcık avrupadan koca ordumuza 10 tene uçak ıçın yalvarıcağımıza gıdelım rus uçagı kullanalım şimdi bana iran orneğini vermeyin adam gibi ıl 96 300 alsalar tu 209 alsalar ya u şuna benzıyor ıranın kullkandığı uçak abd karşılığı dc 9 ve dc 8 budur yanı rus kargoları gerek kalıte gerekse taşıma kapasıtelerı bakımında dığerlerıne tş çıkarır bılmeden yazmayalım lutfen

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Çok güzel bir uçağa benziyor. Umarım Türkiye semalarında da görürüz. --Volvo--

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000