20 Mart 2023, Pazartesi 09:01:58

Rusya Ukrayna'ya air Mi-8 Helikopteri Düşürdü

Rusya Savunma Bakanlığı Sözcüsü Konaşenkov, Rus ordusunun Harkov bölgesindeki Kupyansk kentinin yakınlarında Ukrayna’ya ait bir Mi-8 helikopterini düşürdüğünü belirtti.
  • Ülkeler envanterindeki gerçek rakamlari hicbirzaman açıklamalar,çunku devlet sırrıdır...o açıklanan 200 falan bunların hepsi yanıltıcı ifadelerdir..Şuan bütün ab ve ABDulkeleri tüm kaynaklarını tüketmek uzereler..herseylerini Ukrayna'ya yolladılar ve onların nerdeyse hepsi hergun vuruluyor, yok ediliyor...Ukrayna şuan mermi bile bulmada zorlanıyor..yakında Ukrayna PES EDECEK...
  • Bu koneşenko mudur nedir koskoca general olmuşsun habire yalan söylemeye utanmıyor musun? 402 uçak nedir ya? insan biraz destekli sallar.
  • 8338 tanki nerden bulmuslar ??? Fransanin 200 tanki var.

Rusya Savunma Bakanlığı Sözcüsü Konaşenkov, Rus ordusunun Harkov bölgesindeki Kupyansk kentinin yakınlarında Ukrayna’ya ait bir Mi-8 helikopterini düşürdüğünü belirtti.

Rusya Savunma Bakanlığı Sözcüsü igor Konaşenkov, basın toplantısında Rusya’nın Ukrayna’da sürdürdüğü özel askeri harekat ile ilgili güncel bilgileri paylaştı.

Rus ordu birliklerinin Harkov bölgesindeki Kupyansk kentinin yakınlarında Ukrayna’ya ait bir Mi-8 helikopterini düşürdüğünü ifade eden Konaşenkov, Rus hava savunma sistemlerinin ise son bir günde HIMARS ve Olha çok namlulu roketatar sistemlerinden fırlatılan dokuz füzenin önlendiği bilgisini verdi.

Tümgeneral Konaşenkov, “Herson bölgesindeki Otradokamenka yerleşim bölgesinde (Ukrayna) 122. Bölgesel Savunma Tugayı'na ait silah ve askeri teçhizatın bulunduğu iki hangar vuruldu” diye konuştu.

Rusya Federasyonu Silahlı Kuvvetleri'nin taktik uçakları ve savaş jetleri ile, füze ve topçu kuvvetlerinin ateşi ile ‘bir günde atış mevzilerinde bulunan 92 topçu birliğinin, düşmanın 114 bölgedeki insan gücü ile askeri araçlarının vurulduğunu dile getiren Konaşenkov, ayrıca Harkov ve Herson bölgeleri ile Lugansk ve Donetsk halk cumhuriyetlerinde Ukrayna’ya ait yedi insansız hava aracının (İHA) imha edildiğini vurguladı.

Düşman güçlerinin verdiği kayıplar ile ilgili güncel bilgileri de paylaşan Konaşenkov, “Özel askeri harekatın başından bu yana toplam 402 uçak, 222 helikopter, 3 bin 464 insansız hava aracı, 414 uçaksavar füze sistemi, 8 bin 338 tank ve diğer zırhlı muharebe araçları, 1.069 çok namlulu roketatar sistemi, 4 bin 388 sahra ve havan topu ile 9 bin 11 adet özel askeri araç imha edildi” ifadelerini kullandı

Rusya Ukrayna'ya air Mi-8 Helikopteri Düşürdü

Yorumlar

GreywolF ~ 1 yıl önce
Ülkeler envanterindeki gerçek rakamlari hicbirzaman açıklamalar,çunku devlet sırrıdır...o açıklanan 200 falan bunların hepsi yanıltıcı ifadelerdir..Şuan bütün ab ve ABDulkeleri tüm kaynaklarını tüketmek uzereler..herseylerini Ukrayna'ya yolladılar ve onların nerdeyse hepsi hergun vuruluyor, yok ediliyor...Ukrayna şuan mermi bile bulmada zorlanıyor..yakında Ukrayna PES EDECEK...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
atma ziya ~ 1 yıl önce
Bu koneşenko mudur nedir koskoca general olmuşsun habire yalan söylemeye utanmıyor musun? 402 uçak nedir ya? insan biraz destekli sallar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
b727-2f2 ~ 1 yıl önce
8338 tanki nerden bulmuslar ??? Fransanin 200 tanki var.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000