18 Mayıs 2022, Çarşamba 11:24:06

Rusya uçuş yasağı süresini uzattı

Rusya Federal Hava Taşımacılığı Ajansı Rosaviatsia, ülkenin güney ve orta kesimlerindeki uçuş kısıtlama rejiminin 25 Mayıs 2022'ye kadar uzatıldığını duyurdu.

Rusya Federal Hava Taşımacılığı Ajansı Rosaviatsia, ülkenin güney ve orta kesimlerindeki uçuş kısıtlama kararının 25 Mayıs 2022'ye kadar uzatıldığını duyurdu.

11 Rus havalimanını etkileyecek kısıtlamalar Anapa, Belgorod, Bryansk, Voronezh, Gelendzhik, Krasnodar, Kursk, Lipetsk, Rostov-no-Donu, Simferopol ve Elista havaalanlarını kapsıyor.

Rus hava taşıyıcılarına yolcu taşımacılığını alternatif güzergahlarda organize etmeleri ve “Soçi, Volgograd, Mineralnye Vody, Stavropol ve Moskova havaalanlarını" kullanmaları tavsiye ediliyor.

Rusya Federasyonu topraklarındaki diğer havalimanlarının normal şekilde çalıştığı açıklandı.

Bu, Rusya'nın bu bölgelerinde uçuşlara yönelik geçici yasağın 14’üncü kez uzantısı. İlk kez, listelenen havaalanlarının Ukrayna sınırına yakınlığı nedeniyle Ukrayna'daki askeri operasyonun başlamasından sonra Federal Hava Taşımacılığı Ajansı kısıtlam getirmişti. O tarihten itibaren bu bölgelere uçuşlar yapılamıyor.

Rusya uçuş yasağı süresini uzattı

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000