05 Mart 2010, Cuma 07:34:28

Rusya 'uçan daire' için düğmeye bastı

Rusya, çok amaçlı, güçlü bir hava taşıtının üretilmesi için düğmeye bastı.
  • 'Türk gibi' başlıyoruz. Sonu gelmiyor. Yapanlarla, onlara arka çıkması gerekenler ayrı olunca, usta emperyalizm galip geliyor. Uçak yapımına başladık; gazocağına dönüştü. 'Devrim' diye araba yaptık, benzinsiz çalıştırmaya kalktık. Bizi seven dostlar da, yorulmayalım, tek kutsal üretim olan 'her evde 100 çocuk' yapabilmemiz için zor işleri sırtımızdan aldılar. Onlar zorunu yapıyor. IMF'den borç alıp satın alıyoruz. Emperyalizm düşündürtmüyor bile. Paçamdan çekiyor, Soykırım diyor, Vakıf diyor, Ilımlı İslam diyor. Benim silahımı alacaksın, yoksa Silivri'de misafir ederim diyor. Diyor da diyor. Ben ne olursam olayım, onların düdüğünü çalıyorum. Yeterki inançlarıma dokunmasınlar. Uçan daire ne ki? Biz Apt. D.de yaşarız.
  • en büyük modeli 600 ton mu taşıyacak? ağzımı bozmıyım boşver...
  • o gün bugündür hala alıyoruz :D.
  • yaptik ama seri uretimine izin vermediler... gittik sonra daha ucuz diye amerikadan aldikk... muhendislerimizi de amerikaya ihrac ettik.. simdi orada odul almaya devam ediyorlar..
  • biz daha pervaneli uçak yapamadık.

Moskova'nın, 900 km doğusunda yer alan Ulyanovsk şehrinde, 5 yıllık plan çerçevesinde yürürlüğe konulan projeyle 90 milyon dolarlık bir yatırımın bölgeye kazandırılması öngörülüyor. RIA Novosti'nin haberine göre "Locomoskayner" adı verilen hava aracında helyum yakıtı kullanılacak.

İtici gücünü elektrik motorlarından sağlayan Locomoskayner'in, diski andıran gövdesinde yer alan küçük kanatçıklar hava aracının idaresine yarıyor. Helikopter ve zeplin melezinden oluşan ve UFO'ya benzeyen Locomoskayner'a bu dizayn, ekstra uçuş dengesi sağlıyor. Araç, böylelikle dikey iniş ve kalkış yapabiliyor.

Düz uçuşta saatte 100 km'ye yakın hızla uçabilen hava aracı, farklı modellerle satışa sunulacak. En büyük modelinin 600 ton yükü taşıyabileceği öngörülen Locomoskayner'in, kargo ve insan taşımanın dışında keşif, gözetleme gibi görevlerde de kullanılabileceği belirtiliyor.

Rusya 'uçan daire' için düğmeye bastı

Yorumlar Tüm Yorumlar (5)

Misafir ~ 14 yıl önce
'Türk gibi' başlıyoruz. Sonu gelmiyor. Yapanlarla, onlara arka çıkması gerekenler ayrı olunca, usta emperyalizm galip geliyor. Uçak yapımına başladık; gazocağına dönüştü. 'Devrim' diye araba yaptık, benzinsiz çalıştırmaya kalktık. Bizi seven dostlar da, yorulmayalım, tek kutsal üretim olan 'her evde 100 çocuk' yapabilmemiz için zor işleri sırtımızdan aldılar. Onlar zorunu yapıyor. IMF'den borç alıp satın alıyoruz. Emperyalizm düşündürtmüyor bile. Paçamdan çekiyor, Soykırım diyor, Vakıf diyor, Ilımlı İslam diyor. Benim silahımı alacaksın, yoksa Silivri'de misafir ederim diyor. Diyor da diyor. Ben ne olursam olayım, onların düdüğünü çalıyorum. Yeterki inançlarıma dokunmasınlar. Uçan daire ne ki? Biz Apt. D.de yaşarız.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
en büyük modeli 600 ton mu taşıyacak? ağzımı bozmıyım boşver...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
o gün bugündür hala alıyoruz :D.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
yaptik ama seri uretimine izin vermediler... gittik sonra daha ucuz diye amerikadan aldikk... muhendislerimizi de amerikaya ihrac ettik.. simdi orada odul almaya devam ediyorlar..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
biz daha pervaneli uçak yapamadık.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000