08 Mart 2022, Salı 11:11:41

Rusya sınır ülkeleri uyardı

Rusya Savunma Bakanlığı, Vinnıtsya şehrinde Ukrayna Askeri Havaalanı'nın uzun menzilli hassas silahlarla devre dışı bırakıldığını bildirdi.
  • Ne yani yanı başına Nato maskesi altında Amerikan füzelerinin yerleşmesine izin mi verseydi Putin.
  • Putin sen cidden çok boş bir lidersin, hergün halkın sefalete gidiyor hala rüzgar peşindesin!!

Rusya Savunma Bakanlığı, Vinnıtsya şehrinde Ukrayna Askeri Havaalanı'nın uzun menzilli hassas silahlarla devre dışı bırakıldığını bildirdi.

Bakanlık ayrıca Ukrayna askeri uçaklarının sınır ülkelerdeki havaalanlarını kullanmasının, bu ülkelerin silahlı çatışmaya dahil olması olarak kabul edileceğini açıkladı.

Rusya Savunma Bakanlığı Sözcüsü İgor Konaşenkov, yaptığı açıklamada, Rus ordusunun Ukrayna’daki savunma tesislerini yüksek hassas silahlarla vuracağını belirtti. Söz konusu tesislerde Ukrayna'nın daha sonra çatışma bölgelerine konuşlandırılmak üzere Rus operasyonları sonucunda hasar gören askeri teçhizatı tamir etmeye çalıştığını ifade eden Konaşenkov, personele hayatlarını korumak için vurulacak tesisleri terk etmeleri çağrısı yaptı.

'TAMAMEN YOK EDİLDİ'

Vinnıtsya şehrindeki Ukrayna Askeri Havaalanı'nın uzun menzilli hassas silahlarla devre dışı bırakıldığı bilgisini paylaşan Konaşenkov, Rus uçaklarının Ukrayna Hava Kuvvetlerine ait 3 Su-27 savaş uçağını da vurduğunu aktardı. Konaşenkov, “Ukrayna’nın savaşan hava unsurlarının neredeyse tamamı yok edildi.” ifadelerini kullandı.

Ukrayna uçaklarına havaalanını açan komşu ülkelere uyarı Ukrayna askeri uçaklarının sınır ülkelerdeki havaalanlarını kullanmasının bu ülkelerin silahlı çatışmaya dahli olarak kabul edileceğini bildiren Konaşenkov, “Daha önce Romanya ve diğer sınır ülkelerine uçan Ukrayna savaş uçaklarını kesin olarak biliyoruz.” dedi.

Rusya sınır ülkeleri uyardı

Yorumlar Tüm Yorumlar (5)

Bilen ~ 2 yıl önce
Ne yani yanı başına Nato maskesi altında Amerikan füzelerinin yerleşmesine izin mi verseydi Putin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ne yani? ~ 2 yıl önce
afganistan da nato mu vardı niye orda afganistan'a girmedi ya da yarın türkiye AB üyesi olsa rusya ya mı soracaz?!! amaç nato değil amaç SSCB hayali!!
BOŞ ~ 2 yıl önce
Putin sen cidden çok boş bir lidersin, hergün halkın sefalete gidiyor hala rüzgar peşindesin!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
sefalet ~ 2 yıl önce
yapılan propagandalar yuzunden ancak bu şekilde gösteriliyor. rusyada kimse sefalete gitmiyor. esas bizim halkımız sefalet içinde .
heheheee ~ 2 yıl önce
1 ay önce 1usd= 74 ruble şimdi 1usd= 150 ruble ve serbest piyasada 250 rub!! geçin bu işleri batak!!

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000