17 Eylül 2021, Cuma 09:52:08

Rusya Mi-8'in en gelişmiş versiyonunu uçurdu

Rusya Savunma Bakanlığı’nın dünyanın "en silahlı ve en korunaklı askeri helikopteri" olarak nitelendirdiği Mi-8 AMTSh-VN'nin, ilk uçuşu gerçekleştirildi.
  • 1960 lardan kalma dinozor, govdesi zayif bir helikopter, Eski Madam makyaj tutmaz tatlim
  • Bunun daha kralını asrın lideri önderliğinde,ortadoğu ve balkanların en büyük uçak mühendisi temel ve saz arkadaşlarıyla tamamıyla yerli ve milli olarak yaparız dünya bize bir kere daha gıpta eder,kıskanır evelallah,inşallah,maşallah, hamdolsun,amin...

Rusya Savunma Bakanlığı’nın dünyanın “en silahlı ve en korunaklı askeri helikopteri” olarak nitelendirdiği Mi-8 AMTSh-VN’nin, ilk uçuşu gerçekleştirildi. Rusya Savunma Bakanlığı’nın yayın organı tvzvezda.ru, Mi-8 helikopterinin en yeni sürümü olan Mi-8 AMTSh-VN’nin, ilk uçuşunu yayınladı. Bu bağlamda Rusya Savunma Bakanlığı tarafından yayımlanan rapora göre ilk uçuşun amacı, radyo iletişimi, ekipman ve navigasyon sistemlerini test etmek.

Defense World tarafından da aktarıldığı üzere Mi-8 AMTSh-VN, yana doğru hareket etme yeteneğine sahip. Bu yeteneğin ise ana rotorun yeni tasarımından ve kompozit malzemeden üretilen kanatlar sayesinde kazanıldığı belirtilmekte. Hareket kabiliyeti konusunda iyileştirmeler barındıran Mi-8 AMTSh-VN, 270 km/sa hıza çıkabiliyor.

“Spetsnaz Turntable” adı verilen ilk uçuş, ilk Mi-8’in kalkışından tam 60 yıl sonra gerçekleşti. Mi-8 AMTSh-VN, yeni Klimov VK-2500-03 gaz türbini motora, daha güçlü bir TA-14 yardımcı güç ünitesine ve güncellenmiş bir aviyonik paketine sahip.

Mi-8 AMTSh-VN, her tarafta üçer adet olmak üzere toplam altı adet silah istasyonu ve resimde de görüldüğü üzere 2 adet EO sistemi barındırmaktadır. Ayrıca helikopterin küçük kalibreli ateşli silahlara karşı korumaya ve füzeler için karşı tedbirlere sahip olduğu belirtiliyor. (DefenceTürk)

Rusya Mi-8'in en gelişmiş versiyonunu uçurdu

Yorumlar

Govdesi zayif ~ 3 yıl önce
1960 lardan kalma dinozor, govdesi zayif bir helikopter, Eski Madam makyaj tutmaz tatlim

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Eyyy rusyaaa ~ 3 yıl önce
Bunun daha kralını asrın lideri önderliğinde,ortadoğu ve balkanların en büyük uçak mühendisi temel ve saz arkadaşlarıyla tamamıyla yerli ve milli olarak yaparız dünya bize bir kere daha gıpta eder,kıskanır evelallah,inşallah,maşallah, hamdolsun,amin...

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000