20 Ağustos 2010, Cuma 06:30:46

Rusya, Kaczynski kazasının delillerini Polonya'ya verdi

Rusya, Polonya'nın eski Devlet Başkanı Lech Kaczynski ve 95 kişinin hayatını kaybettiği uçak kazasıyla ilgili binlerce sayfa tutan delilleri Polonya Askeri Savcılığı'na verdi.
  • Putin resmen davet etmemişti. Adamlar ana gruptan ayrı şekilde geldiler. Bu şekilde kaza gerçekleşti. Bakalım başka Litvinenkolar çıkıp itiraflarda bulunacaklar mı...
  • Zaten Hugo Chavez, Ahmedinejad ve Kaddafi dışında da kafa tutabilen delikanlı adam kalmadı dünyada.
  • Bakalım bundan sonraki Polonya liderleri, delikanlılık gösterip katin katliamında ölenleri anma törenlerine katılabilecekler mi? Rusya, ABD ve İsrail bu dünyanın üç çakalıdır. Bu çakallara posta koyabilecek babayiğitlere helal olsun. Rahmetli Kaczysnki'yi de saygıyla anıyorum; sonunu düşünmedi belki ama kahraman oldu.
Rusya Genel Savcı Yardımcısı Aleksandır Zviagintsev, Polonya Askeri Başsavcısı General Krysztof Parulski ile görüşmesinde yaptığı açıklamada, Parulski'ye kazanın tanıklarıyla yapılan görüşmeler, kazayı gören bölgedeki Rus vatandaşlarının telefonlarına çektiği görüntülerin kağıt üstüne aktarılan hali, olay yerinde çekilen fotoğraflar ve cesetlerin üzerinden alınan parçaların analiz raporlarının bulunduğu belirttiği, binlerce sayfadan oluşan belgeleri verdi.

Zviagintsev, Polonya tarafının kendilerinden istediği her şeyi sağladıklarını belirterek, "Kendilerine ilk olarak haziran ayında bazı belgeler teslim etmiştik. Yeni belgeleri de yakında sunacağız" dedi.
Bir gazetecinin Polonya İçişleri Bakanı Jerzy Miller'ın Rusya tarafından iletilen belgelerdeki deliklerin soruşturmada sonuca varmasını engellediğini ve belgelerin neden kendilerine geç iletildiğini Moskova soracağı yönündeki açıklamasını hatırlatması üzerine Zvagintsev, "40 yıl boyunca çok sayıda savcı ile çalıştım ve belgelerin bu derece süratli bir şekilde iletildiğini görmedim. Eğer hükümet başkanlarının tüm talimatları bu kadar hızlı şekilde yerine getirilmiş olsaydı, uluslararası suçları çoktan sona erdirmiş olurduk" ifadesini kullandı.

Parulski de yaptığı açıklamada, Rusya'ya çalışmalarından dolayı teşekkür ederek, bazı Polonyalı politikacılar tarafından Rusya'nın delilleri verme konusunda ayak dirediği yönündeki suçlamalarının "temelsiz olduğunu" belirterek, "Bu çok sayıdaki belgeler için özellikle teşekkür etmek istiyorum" diye konuştu.

Polonyalı müfettişlerin 100'den fazla görgü tanığıyla görüştüğünü ifade eden Parulski, 5 görü tanığının daha sorgulanacağını kaydetti.

Stalin döneminde Katin ormanında öldürülen Polonyalı askerler için düzenlenen törene katılmak için geçen nisan ayında Rusya'ya gelen Kaczysnki ve beraberindekileri taşıyan uçak, Smolensk kenti yakınlarında yere çakılmıştı. Rus yetkililer, kazanın aşırı sis ve pilotaj hatasından kaynaklandığını açıklamıştı.

Hürriyet

Rusya, Kaczynski kazasının delillerini Polonya'ya verdi

Yorumlar

Misafir ~ 14 yıl önce
Putin resmen davet etmemişti. Adamlar ana gruptan ayrı şekilde geldiler. Bu şekilde kaza gerçekleşti. Bakalım başka Litvinenkolar çıkıp itiraflarda bulunacaklar mı...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Zaten Hugo Chavez, Ahmedinejad ve Kaddafi dışında da kafa tutabilen delikanlı adam kalmadı dünyada.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Bakalım bundan sonraki Polonya liderleri, delikanlılık gösterip katin katliamında ölenleri anma törenlerine katılabilecekler mi? Rusya, ABD ve İsrail bu dünyanın üç çakalıdır. Bu çakallara posta koyabilecek babayiğitlere helal olsun. Rahmetli Kaczysnki'yi de saygıyla anıyorum; sonunu düşünmedi belki ama kahraman oldu.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000