21 Ocak 2011, Cuma 10:47:58

RUSYA İLE VİZE ANLAŞMASI NE ZAMAN İMZALANACAK?

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Rusya ile Türkiye arasındaki vize uygulamasının ne zaman kalkacağına dair önemli açıklamlarda bulundu. Davutoğlu, imzaların Üst Düzey İşbirliği Konseyi toplantısında atılacağını açıkladı.
  • BDT ülkeleriyle vizelerin kaldirilmasi konusunda hükümet calismali. Ukrayna konusunda yapilan yoruma da katiliyorum. En kisa zamanda Rusya'nin yani sira Ukrayna, Belarus'a da vizesiz gidebilmek istiyoruz.
  • Ukrayna ile vizeler ne zaman kaldirilacak? Acaba bu konuda Disisleri bir calisma yapiyor mu? Rusya'nin da en kisa zamanda uygulanir olmasini istiyoruz.
  • Türk vatandaşlar için hiç birşey değişmeyecek.1)Gitmeden önce otele odenmeş faturayi göstereceksin.2)Turistik voucher elinde olacak.3)Gidiş-dönüş biletin olacak.4)Minimum 1500 dolar cebinde olacak.Bunları tamamladıktan sonra seni Rusyaya sokarlar yoksa vizesis bilet aldım gittim diye birşey yok.Yılbaşından itibaren Rusya vize harçlarına inanılmaz zam yaptı.30 dolar vize harci olmuş 100 dolar.Birde Tusyadan turist sayisi çoğalacak diyenlere gülüyorum.Ne yane 20 dolar kapıda odemeyecekler diye 3-4 misli turist fazlami gelecek?Çok komik.Yane Türk vatandaşların bence işleri dahada zorlanacak ve daha masraflı olacak.Saygılar
  • Yorumlar o kadar abidik gubidikki... Anlaşılan şu ki; düne kadar afrika ülkeleri ile kalkan vizelerden dolayı hükümetle dalga geçen güruh, rusya vizelerinin kalkacağına inamadığından olsa gerek saçmalamış fakat bu saçmalayış bilinç altından gelen bir saçmalayış, kendilerini sözüm ona saf anadolu çocuğuna benzetim, onların rusyaya hatun peşine gideceğinden dem vurup kendi rüyalarını yorumlarda dile getirmişler... çakallaaarrrrr... Eleştirmek saldırmak istiyonuz ama olmuyo işte de miiii????
  • artık parayı bulan adam rusya gece alemlerine akar..olan yıne turk hanımlarına olur.
  • Buna topu taca atmak denir . Sozde gecen sene vize kaldirildi diye bas bas bagirdilar, buyuk bir adim diye kamuoyuna bildirildi. Simdi 2011 bahari deniyor, o bahar kacinci bahar gorecegiz. Bol laf az is. Ermenistan acilimi, Kibris acilimi, Rusya vize falan diye kamuoyunu iyi oynatiyorlar
  • Arkadaşın dediği doğru bir de güney Osetya iyidir bak. Orada da muz tarlaları var. Kolay gelsin.
  • Sen hayatında hiç Rusya'nın güneyine gitmedin heralde.Kışın güneyi soğuk olsa dayazın 25'in altında değil kurarsın seranı oraya.Yağmur yağsa da bir şey olmaz.Ama Tarla diyen arkadaşımız hiç araştırma yapmamış.Abicim eğer turunçgil yetiştireceksen sana tavsiye Krasnodar bölgesini öneririm.
  • Hukumet ne yapiyor? Hala sonuc yok. En kisa zamanda kaldirilmasini bekliyoruz vizelerin...
  • Avrupadan dostolmaz ruslar bile onlardan daha mert...

Türkiye-Rusya Üst Düzey İşbirliği Konseyi bünyesinde yer alan Ortak Stratejik Planlama Grubu'nun toplantısında vize muafiyeti anlaşmasına değinen Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, anlaşmasının önümüzdeki bahar aylarında Moskova'da gerçekleştirilecek Üst Düzey İşbirliği Konseyi toplantısında imzalanacağını açıkladı. 

Türkiye ile Rusya Federasyonu arasında geçtiğimiz yıl kurulan Üst Düzey İşbirliği Konseyi bünyesinde yer alan Ortak Stratejik Planlama Grubu'nun toplantısında Türkiye ile Rusya arasındaki karşılıklı vize muafiyeti anlaşmasına değinen Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, anlaşmasının önümüzdeki bahar aylarında Moskova'da gerçekleştirilecek Üst Düzey İşbirliği Konseyi toplantısında imzalanacağını açıkladı.

Hürriyet Gazetesi'nde yayınlanan habere göre, vize muafiyetinin tarihi bir adım olduğunu söyleyen Davutoğlu, şu değerlendirmeyi yaptı: "Bu tarihi bir adımdır. Türkler ile Ruslar artık birbirlerinin ülkelerine vize olmaksızın, herhangi bir engel olmaksızın seyahat edebileceklerdir. Bu tarihi bir adımdır. Üç milyona yakın Rus, Akdeniz kıyılarında Türkiye'de kendi ülkelerindeymişçesine tatillerini yapabilmekte, yaşayabilmekte. Binlerce, on binlerce Türk vatandaşımız Rusya'da çalışmakta, büyük projelerde rol almakta."

RUSYA İLE VİZE ANLAŞMASI NE ZAMAN İMZALANACAK?

Yorumlar Tüm Yorumlar (19)

Misafir ~ 13 yıl önce
BDT ülkeleriyle vizelerin kaldirilmasi konusunda hükümet calismali. Ukrayna konusunda yapilan yoruma da katiliyorum. En kisa zamanda Rusya'nin yani sira Ukrayna, Belarus'a da vizesiz gidebilmek istiyoruz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Ukrayna ile vizeler ne zaman kaldirilacak? Acaba bu konuda Disisleri bir calisma yapiyor mu? Rusya'nin da en kisa zamanda uygulanir olmasini istiyoruz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Türk vatandaşlar için hiç birşey değişmeyecek.1)Gitmeden önce otele odenmeş faturayi göstereceksin.2)Turistik voucher elinde olacak.3)Gidiş-dönüş biletin olacak.4)Minimum 1500 dolar cebinde olacak.Bunları tamamladıktan sonra seni Rusyaya sokarlar yoksa vizesis bilet aldım gittim diye birşey yok.Yılbaşından itibaren Rusya vize harçlarına inanılmaz zam yaptı.30 dolar vize harci olmuş 100 dolar.Birde Tusyadan turist sayisi çoğalacak diyenlere gülüyorum.Ne yane 20 dolar kapıda odemeyecekler diye 3-4 misli turist fazlami gelecek?Çok komik.Yane Türk vatandaşların bence işleri dahada zorlanacak ve daha masraflı olacak.Saygılar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Yorumlar o kadar abidik gubidikki... Anlaşılan şu ki; düne kadar afrika ülkeleri ile kalkan vizelerden dolayı hükümetle dalga geçen güruh, rusya vizelerinin kalkacağına inamadığından olsa gerek saçmalamış fakat bu saçmalayış bilinç altından gelen bir saçmalayış, kendilerini sözüm ona saf anadolu çocuğuna benzetim, onların rusyaya hatun peşine gideceğinden dem vurup kendi rüyalarını yorumlarda dile getirmişler... çakallaaarrrrr... Eleştirmek saldırmak istiyonuz ama olmuyo işte de miiii????

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
artık parayı bulan adam rusya gece alemlerine akar..olan yıne turk hanımlarına olur.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Buna topu taca atmak denir . Sozde gecen sene vize kaldirildi diye bas bas bagirdilar, buyuk bir adim diye kamuoyuna bildirildi. Simdi 2011 bahari deniyor, o bahar kacinci bahar gorecegiz. Bol laf az is. Ermenistan acilimi, Kibris acilimi, Rusya vize falan diye kamuoyunu iyi oynatiyorlar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Arkadaşın dediği doğru bir de güney Osetya iyidir bak. Orada da muz tarlaları var. Kolay gelsin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Sen hayatında hiç Rusya'nın güneyine gitmedin heralde.Kışın güneyi soğuk olsa dayazın 25'in altında değil kurarsın seranı oraya.Yağmur yağsa da bir şey olmaz.Ama Tarla diyen arkadaşımız hiç araştırma yapmamış.Abicim eğer turunçgil yetiştireceksen sana tavsiye Krasnodar bölgesini öneririm.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Hukumet ne yapiyor? Hala sonuc yok. En kisa zamanda kaldirilmasini bekliyoruz vizelerin...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Avrupadan dostolmaz ruslar bile onlardan daha mert...

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000