20 Şubat 2020, Perşembe 13:26:14

Ruslar uçak ihalesinde teklif vermedi!

Suriye politikaları nedeniyle Türkiye ile oldukça gergin günler geçiren Ruslar, Orman Bakanlığı’nın uçak ihalesine teklif vermedi.
  • Tarzindan, uçağı sadece yerden izlediğin belli. Her lisansi olan bir uçaği test edebiliyor mu? Öğren biraz. Lisans başka bir hava aracina intibak(initial) etmek için önemli. Hayatinda ilk defa bindiği bir hava aracinı test eden bakanimız, uçağı çok iyi şiiittirmiş.Görenler oyle diyor.
  • Esasen konusulamsi gereken konu, bu ihale dosyasini ve hazirlayanlar kimdir., nasil ve ne ywtki ile mi!!!!! Türkiye devletinin ilgili makamlari bunu biraz incelesin....
  • Şimdi yani bizim yangını ruslar mı söndürecek ? İyi de benim gençliğimden beri zaten hep öyleydi. değişen ne ki ?
  • Rus mu!! aman aman aman... uzak duralım. Hiç bir sözlerine güven olmaz. Bkz. suriye meseleleri.
  • Bizimde acil olarak sınırlarımızı korumak için milli Hisar O hava savunma füzeleri ile Hürkuş C savaş uçağını seri üretime alınması gerekiyor.
  • rusya bir tür klasik komünist diktatörlük olduğu için olağan şeyler. Güya devrimden, eşitlikten bahsederler, sonrada en katı zorba diktatörlük ile koca ülkeyi bir hapishaneye çevirirler. Bunların peşinden adalet, eşitlik, halkların bilmemnesi diye koşanlar süzme salaktır.
  • Rus'a güven mi olur? Orman Bakanlığı eğer Ruslarla anlaşirsa çok büyük bir hata yapar.Kiralamak yerine yangin için maliyeti çok yüksek olan sikorsky helikopter projesi ile başlayan hatalarinı, rus uçaği kiralayarak/satinalarak perçinleyecekler. Yzzik bu milletin parasına.
  • Toplam 12 adet üretilmiş ve sadece Rusya kullanıyor.Vikipediye göre Azerbaycandada var.Böyle bir hava aracı kimseye yaramaz.Parça bulamazsınız.
  • Aman kardeşim bunlara da bulaşmayalım.Aramız da bir mesafe olmalı.RUS a da hiç güvenmemek lazım.SOCHİ Mutabakatına uymuyorlar.Görmüyormusunuz.Uçakları ile Sivil hedefleri vuruyorlar.Bize, Mehmetçiğimize ateş ediyorlar.RUS ların silahları kullanılıyor.Bu nasıl bir anlaşma.Mutabakat.Adamlar. RUS+ADB Resmen Suriye ve Irak ta Askeri Eğitim yapıyorlar.Sürekli bombalanan yerler Bombalanıyor.resmen hedef atışı.Askeri Eğitim yapıyorlar.Para harcıyorlar.Askerlerimiz boşuna Suriyeliler için Şehid oluyor.Bana ne kardeşim Suriye den Iraq'tan.Kapat.Ör 1 METRE yğksekliğinde Duvar.2 Metre kalınlığında olsun.Ver Elektiği.Dokunan telef olsun.Girmesinler Vatanıma.Yeter artık.
  • Bakan gidip "bizzat test etmiş". Bu işi bırakma zamanım gelmiş. Herkes pilot nasıl oluyorsa!!

Suriye politikaları nedeniyle Türkiye ile oldukça gergin günler geçiren Ruslar, Orman Bakanlığı’nın uçak ihalesine teklif vermedi. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın Rusya’da görüp beğendiği, ardından Bakan Bekir Pakdemirli’nin bizzat test ettiği ve Türkiye’de uçabilmesi için mevzuatta değişiklik yapılan Rus Be-200 uçaklarını üreten Beriev şirketinin ihaleyi kazanmasına kesin gözüyle bakılıyordu.

Sözcü Gazetesi'nden Yusuf Demir'in haberine göre; Geçen yıl 500 hektarın üzerinde ormanı kül olan Türkiye'nin 2020 yazı için açtığı “yangın söndürme uçağı kiralama ihalesi” bu sabah Ankara'da gerçekleştirildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, Rusya'da Devlet Başkanı Putin'le birlikte özel olarak fuarda görüp beğendiği, daha sonra Orman Bakanı Pakdemirli'nin gidip bizzat test ettiği ve Türkiye'de kullanılması için mevzuatta özel değişiklik yapılan Rus Be-200 uçaklarının ihaleyi kazanmasına kesin gözüyle bakılıyordu. Ancak uçağı üreten Beriev Uçak Şirketi son anda teklif vermekten vazgeçti.

ANKARA'YA KADAR GELDİLER

Rusların Ankara'ya kadar gelip ihaleye katılmalarına rağmen teklif vermemesi, Suriye politikaları nedeniyle son günlerde oldukça gerilen Türkiye-Rusya ilişkilerine bağlı olabileceği değerlendirildi.

İhaleye katılan diğer firmaların da teklif vermemesi dikkat çekti. İhalenin ileri bir tarihte tekrarlanması bekleniyor.

RUS ŞİRKET KENDİNDEN EMİNDİ

İhale tarihine iki gün kala Be-200 uçaklarını üreten Rusya Birleşik Uçak Şirketi (UAK) çatısı altında faaliyet gösteren Beriev Uçak Şirketi’nin CEO’su Yuriy Grudinin kendinden emin konuşmuş ve şu ifadeleri kullanmıştı: “Türkiye, dört adet jet amfibi uçağı için ihale açtı. Jet amfibi uçağı sadece Beriev Uçak Şirketi’nde var.”

Ruslar uçak ihalesinde teklif vermedi!

Yorumlar Tüm Yorumlar (17)

"Hadi beeee" ye ~ 4 yıl önce
Tarzindan, uçağı sadece yerden izlediğin belli. Her lisansi olan bir uçaği test edebiliyor mu? Öğren biraz. Lisans başka bir hava aracina intibak(initial) etmek için önemli. Hayatinda ilk defa bindiği bir hava aracinı test eden bakanimız, uçağı çok iyi şiiittirmiş.Görenler oyle diyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yetkililere cagri ~ 4 yıl önce
Esasen konusulamsi gereken konu, bu ihale dosyasini ve hazirlayanlar kimdir., nasil ve ne ywtki ile mi!!!!! Türkiye devletinin ilgili makamlari bunu biraz incelesin....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yangın ve Ruslar ~ 4 yıl önce
Şimdi yani bizim yangını ruslar mı söndürecek ? İyi de benim gençliğimden beri zaten hep öyleydi. değişen ne ki ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Rus mu ? ~ 4 yıl önce
Rus mu!! aman aman aman... uzak duralım. Hiç bir sözlerine güven olmaz. Bkz. suriye meseleleri.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İnanan ~ 4 yıl önce
Bizimde acil olarak sınırlarımızı korumak için milli Hisar O hava savunma füzeleri ile Hürkuş C savaş uçağını seri üretime alınması gerekiyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
normal ~ 4 yıl önce
rusya bir tür klasik komünist diktatörlük olduğu için olağan şeyler. Güya devrimden, eşitlikten bahsederler, sonrada en katı zorba diktatörlük ile koca ülkeyi bir hapishaneye çevirirler. Bunların peşinden adalet, eşitlik, halkların bilmemnesi diye koşanlar süzme salaktır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ivan ~ 4 yıl önce
Rus'a güven mi olur? Orman Bakanlığı eğer Ruslarla anlaşirsa çok büyük bir hata yapar.Kiralamak yerine yangin için maliyeti çok yüksek olan sikorsky helikopter projesi ile başlayan hatalarinı, rus uçaği kiralayarak/satinalarak perçinleyecekler. Yzzik bu milletin parasına.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
veli ~ 4 yıl önce
Toplam 12 adet üretilmiş ve sadece Rusya kullanıyor.Vikipediye göre Azerbaycandada var.Böyle bir hava aracı kimseye yaramaz.Parça bulamazsınız.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
RUSLAR MI ~ 4 yıl önce
Aman kardeşim bunlara da bulaşmayalım.Aramız da bir mesafe olmalı.RUS a da hiç güvenmemek lazım.SOCHİ Mutabakatına uymuyorlar.Görmüyormusunuz.Uçakları ile Sivil hedefleri vuruyorlar.Bize, Mehmetçiğimize ateş ediyorlar.RUS ların silahları kullanılıyor.Bu nasıl bir anlaşma.Mutabakat.Adamlar. RUS+ADB Resmen Suriye ve Irak ta Askeri Eğitim yapıyorlar.Sürekli bombalanan yerler Bombalanıyor.resmen hedef atışı.Askeri Eğitim yapıyorlar.Para harcıyorlar.Askerlerimiz boşuna Suriyeliler için Şehid oluyor.Bana ne kardeşim Suriye den Iraq'tan.Kapat.Ör 1 METRE yğksekliğinde Duvar.2 Metre kalınlığında olsun.Ver Elektiği.Dokunan telef olsun.Girmesinler Vatanıma.Yeter artık.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kaptan ~ 4 yıl önce
Bakan gidip "bizzat test etmiş". Bu işi bırakma zamanım gelmiş. Herkes pilot nasıl oluyorsa!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
referans ~ 4 yıl önce
hocam insanlar referansla pilot oluyor zaten adam istese kendini referans gösterip yarın thy de pilot olur :) gidip ayjet erah ve afa öğrencilerini litvanya ya gönderilenleri tek tek incelemek lazım :)
Hadi beeee ~ 4 yıl önce
Pilot lisansı var ise bırakcan mı bu işi
İlahi ~ 4 yıl önce
Kaptanım o eğrisini söylüyor siz doğrusunu anlayın işte. Oraya gidip uçağa bizzat binmiş demek istediler sanırım
ben de ~ 4 yıl önce
oyle dusunuyorum.nasil test edebilir ki....kendisi ancak mooney ile ucabilir.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000