13 Ekim 2017, Cuma 08:50:45

Ruslar Dalaman'a akın etti

YDA Dalaman Havalimanı Genel Müdürü Hamdi Güvenç, Dalaman bölgesine bu yıl gelen Rus turist sayısının 250 bini bulmasını beklediklerini bildirdi.
  • De bir an önce dalamandan rusya uçuşlarına başlamalı
  • Yolcu çok kriz teğet geçti dersiniz. İşçiye zam olunca kriz var zarar var burda dediğinizmi doğru işçilere söylenen mi birinden biri doğru değil.
  • Ruslar Antalyaya ihanet etmiş=D
  • Geçen sene bende Dalaman a akın etmiştim ah ah natali ah
  • İyiki varsınız yoksa bu yolcu hiç gelmeyecekti. Şaka gibisin, aklı olan baksın bakalım 2006 öncesi ve sonrası ne değişmiş dalamanda. Küçücük meydanda o kadaryolcu yapılıyordu. Siz ne kattınız buna. 0+0=0
  • Daha da rekor kırılır da sefer az, uçak az. 355 şehri olan ülkenin sadece 11 şehrine uçuş yapıyor THY. 355'de 11 ! En az 4-5 katı turist çekilir ama sefer, uçuş noktası ve uçak sayısı artmalı.

YDA Dalaman Havalimanı Genel Müdürü Hamdi Güvenç, Dalaman bölgesine bu yıl gelen Rus turist sayısının 250 bini bulmasını beklediklerini bildirdi.

Güvenç, Intourist tarafından Dalaman ilçesindeki bir otelde düzenlenen turizm formunun galasında yaptığı konuşmada, toplantının hem bölge hem de ülke turizmi için önemli olduğunu söyledi.

Intourist'in bölgeye daha fazla turist getirmek için çaba gösterdiğini belirten Güvenç, "İntourist, bu yıl Rusya'dan Türkiye’ye 1 milyon civarında turist getirdi. Bölgemizde de geçmiş yılların rekorunu kırdı. Gelecek yıl hedeflerini daha da büyüteceklerini ifade ediyorlar. Dalaman YDA Havalimanı olarak onları destekliyoruz. Kültür ve Turizm Bakanlığımız ile bölgesel turizm aktörleri de Intourist'in gelecek yılki planlarına ciddi destek verecekler." dedi.

Güvenç, Intourist'in, Rusya'nın en önemli iki şehri Moskova ve Saint Petersburg dışındaki çeşitli şehirlerinden de bölgeye çok sayıda uçuş gerçekleştirdiğine dikkati çekti.

Rus turist sayısındaki artışın devam etmesini beklediklerini ifade eden Güvenç, "Çünkü artık bölge olarak giderek daha fazla tanınmaya başladık. Rusya'da bu tür çalışmalarla bilinirlik artıyor ve tanındıkça bölge olarak daha çok beğeniliyoruz. Özellikle Antalya'ya sık gitmiş olanların alternatif yer arayışlarında Dalaman ön plana çıkmaya başladı." diye konuştu.

Güvenç, Türkiye olarak kapalı devre çalışıp, Rus turistleri başka ülkeler yerine sırasıyla ülkedeki diğer destinasyonlarda ağırlayacak bir stratejik yaklaşımda bulunmaları gerektiğini bildirdi.

Bu yıl Rus turist sayısındaki artışının yüzde 50'ye yaklaştığına işaret eden Güvenç, şunları kaydetti:

"2016’da uçak krizi vardı. Bu nedenle rakamları 2015 ile karşılaştırmak lazım. Bu anlamda Dalaman bölgesine 2015'te gelen 172 bin Rus turist sayısının bu sene yaklaşık 250 bine ulaşmasını bekliyoruz. Burada da en büyük pay Intourist'in oldu. Bu da bölgemize Intourist'in stratejik açıdan önem verdiğini gösteriyor."

Hedef 500 bin Rus turist

Intourist ve Thomas Cook Rusya Genel Müdür Yardımcısı İsmail Bölükbaşı ise şimdiye kadar Dalaman bölgesini tercih eden 2 turistten birini kendilerinin getirdiğini söyledi.

Bunu 110 binin üzerinde bir kapasiteyle sağladıklarını belirten Bülükbaşı, biraz daha kaynaşmak, bütünleşmek ve yöreyi tanıtmak adına bu etkinlikleri yaptıklarını dile getirdi.

2018'in kolay bir yıl olmayacağına işaret eden Bölükbaşı, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Rusya’da ciddi bir uçak sorunu var ve gerçekten yeterli seviyede uçak kullanılmıyor. Mevcut firmanın son birkaç yıl içerisinde iflas etmesinden dolayı böyle bir sorun var. Bununla ilgili Türk hava şirketleri Rus pazarına girmeye çalışıyorlar. Onunla bu açığı kapatmaya çalışıyoruz ve elimizden geleni yapıyoruz. Bu yıl tabii 2016 krizinden sonraki ilk yıl ve o bakımdan biraz patlama da diyebileceğimiz ciddi bir artış yaşandı."

Bölükbaşı, artışın devam edeceğini ve yüzde 5-10'luk artışlar olacağını kaydetti.

Dalaman ile ilgili çok özel çalışmaları olduğunu dile getiren Bölükbaşı, "Dalaman bölgesine şu anda Rusya'dan ortalama 230-240 bin civarında turist geliyor. Hedefimiz bunu 500 bine çıkarmak." ifadelerini kullandı.

Ruslar Dalaman'a akın etti

Yorumlar Tüm Yorumlar (6)

Onur Air ~ 7 yıl önce
De bir an önce dalamandan rusya uçuşlarına başlamalı

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Merhaba ~ 7 yıl önce
Yolcu çok kriz teğet geçti dersiniz. İşçiye zam olunca kriz var zarar var burda dediğinizmi doğru işçilere söylenen mi birinden biri doğru değil.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Wut ~ 7 yıl önce
Ruslar Antalyaya ihanet etmiş=D

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Rus asıllı LAZ ~ 7 yıl önce
Geçen sene bende Dalaman a akın etmiştim ah ah natali ah

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sn Güvenç ~ 7 yıl önce
İyiki varsınız yoksa bu yolcu hiç gelmeyecekti. Şaka gibisin, aklı olan baksın bakalım 2006 öncesi ve sonrası ne değişmiş dalamanda. Küçücük meydanda o kadaryolcu yapılıyordu. Siz ne kattınız buna. 0+0=0

Yanıtla

Kalan karakter 1000
MichaelS7 ~ 7 yıl önce
Daha da rekor kırılır da sefer az, uçak az. 355 şehri olan ülkenin sadece 11 şehrine uçuş yapıyor THY. 355'de 11 ! En az 4-5 katı turist çekilir ama sefer, uçuş noktası ve uçak sayısı artmalı.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000