29 Haziran 2009, Pazartesi 07:54:05

Ruslar, Cezayir'e 16 adet uçak sattı

Rusya`nın önde gelen savaş uçağı üretici firmalarından Irkut`un Cezayir için 16 adet Yak-130 eğitim ve hafif bombardıman uçağı ürettiği ve bu uçakların kısa bir zaman içinde teslim edileceği belirtildi.
  • rus savaş makineleri hafife alınacak silahlar değiller! havada su-35 veya mig-35 gibi uçaklar yenilmesi çok zor uçaklardır. mesala SU-35, 400 km menzilli radarı ile 24 hedef için izleme (tracking) ve bunlardan 8′ine aynı anda ateş açabilme kabiliyetine sahipdir! sen neye teneke dediğinin farkında mısın?
  • önce adamlara yetiş ondan sonra camur at. adamlar uzay mekiğini 50 sene önce yaptılar,sen hala sallayıp duruyosun
  • Cezayir, Küba, Guetamala, vb. gibi ülkelerden başka bir yere satamazlar o tenekeleri. :)

Gazetem.ru adlı internet sitesinde yer alan habere göre; Rusya`nın silah ve askeri malzeme ihracat tekeli Rosabaronexport yetkilisi Oleg Demchenko, halen Cezayir için üretilen iki adet Yak-130 uçağının yakında tamamlanmasının beklendiğini söyledi. Bunun yanında Rus Hava Kuvvetlerine teslim edilecek bir adet yine aynı model uçağın da Volga kıyısında ki Nijniy Novgorod kentinde deneme uçuşlarına devam ettiğine dikkat çekti.

Söz konusu uçak Temmuz ayına kadar gerekli denemelerden ve testlerden geçtikten sonra Rus Silahlı Kuvvetlerine teslim edilecek.Irkut firması 2007 yılında tek başına Rusya`nın bir yıllık silah ve askeri malzeme ihracatının yüzde 20`lik bölümünü sağlamayı başarmıştı.Yine ülke dışına, Cezayir, Hindistan ve Malezya`ya ihraç edilen 40 adet Yak-130 uçakları yine bu kuruluş tarafından üretilmişti.Irkut bunun yanında Rus hava Kuvvetleri için de 62 adet Yak-130 üretiyor.Rus Hava Kuvvetleri daha önceden de 150 adet Yak-130 uçağı satın alarak, bünyesine katmış bulunuyor.Irkut bunun yanında Su-30 C Falkner uçakları da üretmeye devam ediyor.

Ruslar, Cezayir'e 16 adet uçak sattı

Yorumlar

Misafir ~ 15 yıl önce
rus savaş makineleri hafife alınacak silahlar değiller! havada su-35 veya mig-35 gibi uçaklar yenilmesi çok zor uçaklardır. mesala SU-35, 400 km menzilli radarı ile 24 hedef için izleme (tracking) ve bunlardan 8′ine aynı anda ateş açabilme kabiliyetine sahipdir! sen neye teneke dediğinin farkında mısın?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
önce adamlara yetiş ondan sonra camur at. adamlar uzay mekiğini 50 sene önce yaptılar,sen hala sallayıp duruyosun

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Cezayir, Küba, Guetamala, vb. gibi ülkelerden başka bir yere satamazlar o tenekeleri. :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000