20 Eylül 2020, Pazar 09:39:17

Rus uçaklarından dünya rekoru

Rus Hava-Uzay Kuvvetleri Stratejik Havacılık Komutanı Sergey Kobılaş, Tu-160 hipersonik stratejik bombardıman uçaklarının, bu sınıftaki uçaklar için kesintisiz uçuş menzili ve süresi bakımından dünya rekoru kırdıklarını belirtti.
  • Bu uçaklar hipersonik değil süpersonik. Zaten dünyada hipersonik uçak yok henüz.
  • insanlı uçuşlarda dronelar gibi değil sınır var, bu yüzden insanlı uçuşların yerine zamanla drone gelecektir. İnsan ve insanla ilgili malzemelerin ağırlıkları yakıt yada mühimmat olarak değiştirilecek ve insan yaşam alanları gereksiz addedilecektir. Tabi Tu-160 gibi büyük ve ağır uçakların drone sınıfına geçmesi ne kadar zaman alır onu bilmiyorum.
  • Aksungur o kadar bomba taşıyor daha fazla havada kalıyor. O rekor Aksungur. Rekor full bomba 28 saat
  • isterse 25 gün havada kalsın. Putin bir hırsız. Koskoca Rusya'da 150 milyon nüfus refah içinde yaşaması gerekirken bunun 5-10 milyonu refah içinde gerisi sürünüyor. 20 seneyi geçti hep Putin başta. Halka sorsan hepsi Amerika yüzünden fakir. Bana yakınlarda bir başka bir ülkeyi hatırlatıyor. S400 satın alan ama kullanamayan, f35 satın alan ama uçağı rüyasında gören
  • Hll olsun adamlar yapmış

Rus Hava-Uzay Kuvvetleri Stratejik Havacılık Komutanı Sergey Kobılaş, Tu-160 hipersonik stratejik bombardıman uçaklarının, bu sınıftaki uçaklar için kesintisiz uçuş menzili ve süresi bakımından dünya rekoru kırdıklarını belirtti.

Basın mensuplarına Tu-160’ların uçuşu ile ilgili bilgi veren Sergey Kobılaş, uçakların bu sınıftaki hava araçları için kesintisiz uçuş menzili ve süresi bakımından dünya rekoru kırdıklarını ifade etti.

Kobılaş, “Bugün Tu-160 hipersonik stratejik bombardıman uçakları ile iki uzun menzilli uçuş ekibi, uçuş menzili ve süresi bakımından yeni bir rekora imza attı. Rus Hava-Uzay Kuvvetleri’nin pilotları, 20 bin kilometreden fazla yol kat ederek 25 saatten fazla havada kaldı” diye konuştu.

Rus komutan, ‘bu sınıftaki uçaklarla şimdiye kadar hiç kimsenin bu kadar uzun süre uçmadığını’ sözlerine ekledi.

Bu alanda bir önceki rekor yine Rus Tu-160 uçaklarıyla 2010 yılında kırılmıştı, o zamanki pilotlar 24 saat 25 dakika süreyle havada kalmıştı.

Rusya Savunma Bakanlığı’ndan yapılan açıklamadaysa, Tu-160 uçaklarının rotasının Arktik Okyanusu’nun orta kısmından, Pasifik Okyanusu, (Sibirya’nın kuzeyindeki) Kara Denizi, Laptev Denizi, Doğu Sibirya, Çukçi Denizi, Barents Denizi’nin tarafsız sularının üzerinden geçtiği kaydedildi.

Uçuş sırasında Tu-160’ların 6 adet İl-78 uçağından üç kez yakıt takviyesi yaptıkları belirtilen açıklamada, “Rotanın belirli aşamalarında Tu-160 stratejik bombardıman uçaklarına Su-35S avcı uçaklarının yanı sıra yabancı ülkelerin uçakları da refakat etti” denildi.

Açıklamada ayrıca Rus bombardıman uçaklarının uçuşunun uluslararası hava sahası kullanım kurallarına sıkı sıkıya bağlı kalınarak gerçekleştirildiği ifade edildi.

Rus uçaklarından dünya rekoru

Yorumlar Tüm Yorumlar (5)

Ancak ~ 3 yıl önce
Bu uçaklar hipersonik değil süpersonik. Zaten dünyada hipersonik uçak yok henüz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kadir ~ 3 yıl önce
insanlı uçuşlarda dronelar gibi değil sınır var, bu yüzden insanlı uçuşların yerine zamanla drone gelecektir. İnsan ve insanla ilgili malzemelerin ağırlıkları yakıt yada mühimmat olarak değiştirilecek ve insan yaşam alanları gereksiz addedilecektir. Tabi Tu-160 gibi büyük ve ağır uçakların drone sınıfına geçmesi ne kadar zaman alır onu bilmiyorum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
O Rekoru Aksungur kırdı ~ 3 yıl önce
Aksungur o kadar bomba taşıyor daha fazla havada kalıyor. O rekor Aksungur. Rekor full bomba 28 saat

Yanıtla

Kalan karakter 1000
kime ne yararı var? ~ 3 yıl önce
isterse 25 gün havada kalsın. Putin bir hırsız. Koskoca Rusya'da 150 milyon nüfus refah içinde yaşaması gerekirken bunun 5-10 milyonu refah içinde gerisi sürünüyor. 20 seneyi geçti hep Putin başta. Halka sorsan hepsi Amerika yüzünden fakir. Bana yakınlarda bir başka bir ülkeyi hatırlatıyor. S400 satın alan ama kullanamayan, f35 satın alan ama uçağı rüyasında gören

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Tu-160 ~ 3 yıl önce
Hll olsun adamlar yapmış

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000