26 Haziran 2019, Çarşamba 08:56:02

Rus uçağı Venezuela'ya indi... Tartışmalar yeniden başladı

Rus Hava Kuvvetleri’ne ait bir uçak Venezuela’ya iniş yaptı. Tartışmalar yeniden başladı.

Rus Hava Kuvvetleri’ne ait bir uçak Venezuela’ya iniş yaptı. Söz konusu uçağın Venezuela’ya ulaştığı görgü tanıkları ve uçakları takip eden radar yazılımları tarafından da doğrulandı. Bundan yaklaşık 3 ay önce de Rusya ait uçaklar ve askeri personel siyasi çalkantı yaşayan Venezuela’nın başkenti Caracas’a gitmişti.

O tarihte 100 kadar Rus askeri personelini taşıyan Rusya Hava Kuvvetleri’ne bağlı üç uçak Venezuela’ya gitmiş, Washington yönetimi tepki göstermişti.

Haber ajansı Reuters’a konuşan görgü tanıklarına göre Venezuela’nın Maiqueta Uluslararası Havalimanı’na Rus Hava Kuvvetleri’ne ait İlyushin 62 tipi ve RA-86496 kuyruk kodlu bir uçak iniş yaptı.

FlightRadar24 adlı uygulamadaki bilgilere göre bu uçak Rus Hava Kuvvetleri’ne kayıtlı ve Mart ayında da Venezuela’ya giden uçak yine buydu.

Rusya: ''Uçak askeri teçhizat bakımı için gönderildi''

Rusya ise uçağın, halihazırda Venezuela’da bulunan askeri teçhizatın bakım ve onarımı için gönderildiğini açıkladı.

Rus haber ajansı Interfax’a göre Dışişleri Bakan Yardımcısı Sergey Ryabkov, söz konusu uçağın Venezuela’ya gitmesinin Rusya'nın askeri varlığını arttırmasıyla ilgisi olmadığını, hatta ortada bir askeri varlık bile olmadığını savundu.

Rusya Parlamentosu'nun üst kanadı Federasyon Konseyi'nde konuşan Ryabkov, Venezuela’daki bakım onarım çalışmalarının önceden planlandığını ve tamamen rutin olduğunu belirtti.

Amerika Başkanı Donald Trump, Mart ayında Rusya’ya Venezuela’daki tüm askeri personelini çekme çağrısında bulunmuştu. Rusya Dışişleri Bakanlığı’yla söz konusu personelin iki ülke arasındaki silah satışı anlaşması kapsamında bölgeye giden uzmanlar olduğunu açıklamıştı.

Rus uçağı Venezuela'ya indi... Tartışmalar yeniden başladı

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000