05 Haziran 2022, Pazar 10:00:17

Rus turistler için Türkiye'de ucuz tatil fırsatı

Rusya Seyahat Acenteleri İttifakı Başkan Yardımcısı Aleksan Mkrtchyan, Rusya vatandaşları için Türkiye’de tatil fiyatlarının düştüğünü söyledi.
  • bende 4 gun once geldim Turkiyeden, kas ve kekova harika yerler!
  • Bu sene maalesef Rusya'da yaşayan bir aile olarak, Türkiye yerine fiyatlardan dolayı Mısır'da tatil yaptık. Sadece uçak bileti 1850 dolar (2 kişi) bulabildim. 2000 dolara 13 gün Mısır'da tatil yaptık. Türk havayolu firmaları bu dönemde ettiği veya edeceği karı, sanırım hiçbir zaman yapamaz.

Rusya Seyahat Acenteleri İttifakı Başkan Yardımcısı Aleksan Mkrtchyan Sputnik radyosuna verdiği bir röportajda, Türk otellerinin mayıs ayından itibaren Rus turistlere yaklaşık yüzde 30 indirimle oda sunduğunu kaydetti.  Mkrtchyan, turizm sektörü için olağan olmayan bu indirimlerin Türkiye’ye gidecek Rusların sayısındaki azalmadan kaynaklandığının altını çizdi.

Bu yıl Türkiye’yi normalden üç milyon daha az Rus turistin ziyaret edebileceğini söyleyen uzman, “Otelcilerin potansiyel müşterileri cezbetmek için cazip indirimler sunuyor. Yaklaşık yedi milyon Rus turist bekleniyordu. Ancak bu yıl Türkiye en fazla dört milyon Rus turisti ağırlayabilecek. Bu nedenle Türk otelciler fiyatları büyük ölçüde düşürmek zorunda kalıyor. Mayıs ayında yaz tatilleri için yüzde 30’lara varan konaklama indirimleri meydana geldi. Yani otellerde günlük konaklama 100 Euro yerine 70 Euro’ya düşürüldü” diye konuştu.

GazetemRu’da yer alan habere göre, Mkrtchyan, rublenin değer kazanmasıyla birlikte Rusların Türkiye tatil maliyetlerinin düştüğüne de işaret ederken, ancak uçak biletlerinin halen oldukça pahalı olduğunu söyledi.

Halihazırda Rusya ve Türkiye arasındaki uçuşlar için iki Türk havayolu şirketinin faaliyet gösterdiğine vurgu yapan Mkrtchyan, “Uçuşlarda hala büyük sıkıntı yaşanıyor. Düşük uçak sayısı nedeniyle biletler oldukça pahalı. Bilet fiyatları ve dolayısıyla genel olarak turlar için fiyatların toplu charter uçuşlarından sonra önemli ölçüde düşebilir. Yeni bir Türk havayolu şirketi de uçuşlarına başlayacak. İzinleri bekliyoruz. Türkiye’ye ulaşım için yeterince uzun menzilli uçağımız yok. Bu uçakların sayısı arttıkça şu an çok yüksek olan bilet fiyatları da düşecektir” ifadelerini kullandı.

Rus turistler için Türkiye'de ucuz tatil fırsatı

Yorumlar

gr ~ 2 yıl önce
bende 4 gun once geldim Turkiyeden, kas ve kekova harika yerler!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ceyhun ~ 2 yıl önce
Bu sene maalesef Rusya'da yaşayan bir aile olarak, Türkiye yerine fiyatlardan dolayı Mısır'da tatil yaptık. Sadece uçak bileti 1850 dolar (2 kişi) bulabildim. 2000 dolara 13 gün Mısır'da tatil yaptık. Türk havayolu firmaları bu dönemde ettiği veya edeceği karı, sanırım hiçbir zaman yapamaz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000