05 Temmuz 2016, Salı 15:09:17

Rus tur şirketleri Türkiye için uçak arıyor

Rusya Tur Operatörleri Birliği (ATOR), Türkiye’ye tatil için uçmak isteyen Rus turistlerin en büyük sıkıntılarından birisinin charter uçuşlarının yetersizliği olabileceğini belirtti.
  • Yakında THY Rus havayolu şirketini satın alabilir.
  • deve sırtında gel. 500 deve yollasak gelmez? turizm duracak? Fettah kadriyede hotel açtı. rus yok. Fettah terleyecek!
  • THY nın uçakları ne güne duruyor
  • Talebi thy chartere seferle karşılar zaten uçaklar boş bu şekilde yeni gelen b777 ile doldurur
  • şimdi TK zararı kurtardı işte
  • Bizim A340'lar yatıyor onları verelim
  • Corendon Tailwind Freebird uçaklarını yabancı şirketlere kiraladılar zor bulurlar uçak
  • Rusyadan Türkiyeye turist taşıyan herkes büyük zararlar etti. Filolarını geri iadelerle küçülttü. Ortada turistleri getirecek uçak yok.
  • Pegasus a N serisi Airbuslar geldikce en eski Boinglerini Antalyaya kaydırabilir Hem slot sorununu 2 3 yılligina cozmus olur zaten o tarihe kadar Saw da 2.pist tamamlanir... 10 ucak ilk etapta yeterli... Sunexpress eski ucaklarini verebilir Sky SO serisi geldikce 8 ucakta Sxp icin yeterli... Yok öyle 2 haftalik hersey dahil tatile 400 dolar arti sky interior kabinli uçakla yolculuk Gerekirse gece gelen Anadolujet ucagınada verebilirler 6 saat git gel.. Sabahta Ankaraya döner

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin 30 haziran tarihinde 7 aydır satışı yasak olan Türkiye turları ve charter uçuşları için uygulanan yasağın kaldırıldığına dair kararnameyi imzaladı. Ancak kararnamenin imzalandığının ertesi günü Türkiye turları satışa çıkarken, charter uçuşları ise henüz teknik detaylar tamamlanamadığı için başlamadı.

Şu anda Türkiye turu alan Rus turistler tarifeli uçuşlar ile Türkiye’ye giderken, talep fazlalığı fiyat artışına da neden oldu ve bir çok tur operatörü uygun fiyata tur satabilmek için charter seferlerinin başlamasını bekliyor. Turizmdeki asıl taşıyıcı olan charter uçuşları ise gerek Türkiye gerekse de Mısır destinasyonun kapalı olmasından dolayı firmaların filolarını azaltması ile izin çıktıktan sonra da uçak azlığı sıkıntısı yaşayabilir.

ATOR Başkan Yardımcısı Dmitry Gorin yaptığı açıklamada, “Kesinlikle uçak problemi yaşanacak, çünkü kriz döneminde bir çok havayolu firması filosunu küçülttü” dedi.

Gorin, turistik destinasyonlara uçuş programı ile ilgili sorunların daha Devlet Başkanı’nın kararnameyi imzalamadan önce de yaşandığını hatırlatarak, piyasadaki en büyük taşıyıcılardan Transaero’nun pazardan çekilmesinin çok etkileyici olduğunu dile getirdi.

ATOR Başkan Yardımcısı Gorin, charter seferlerinin yoğun olarak Türkiye’ye uçmasının Ağustos ayından önce olmayacağını belirtti. Charter uçuşları için Rusya Federal Havacılık Ajansı (Rosaviatsiya)’nın vereceği izinle olacağını belirten Gorin, pazardaki bütün oyuncuların aynı anda tarifeli seferlere yöneldiğini söyledi.

Rus tur şirketleri Türkiye için uçak arıyor

Yorumlar Tüm Yorumlar (15)

THY ~ 8 yıl önce
Yakında THY Rus havayolu şirketini satın alabilir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
abey ~ 8 yıl önce
deve sırtında gel. 500 deve yollasak gelmez? turizm duracak? Fettah kadriyede hotel açtı. rus yok. Fettah terleyecek!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Wers ~ 8 yıl önce
THY nın uçakları ne güne duruyor

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bmx ~ 8 yıl önce
Talebi thy chartere seferle karşılar zaten uçaklar boş bu şekilde yeni gelen b777 ile doldurur

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ali ~ 8 yıl önce
şimdi TK zararı kurtardı işte

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Dağhan ~ 8 yıl önce
Bizim A340'lar yatıyor onları verelim

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Charter ~ 8 yıl önce
Corendon Tailwind Freebird uçaklarını yabancı şirketlere kiraladılar zor bulurlar uçak

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Antalyalı ~ 8 yıl önce
Rusyadan Türkiyeye turist taşıyan herkes büyük zararlar etti. Filolarını geri iadelerle küçülttü. Ortada turistleri getirecek uçak yok.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İzmirli ~ 8 yıl önce
Pegasus a N serisi Airbuslar geldikce en eski Boinglerini Antalyaya kaydırabilir Hem slot sorununu 2 3 yılligina cozmus olur zaten o tarihe kadar Saw da 2.pist tamamlanir... 10 ucak ilk etapta yeterli... Sunexpress eski ucaklarini verebilir Sky SO serisi geldikce 8 ucakta Sxp icin yeterli... Yok öyle 2 haftalik hersey dahil tatile 400 dolar arti sky interior kabinli uçakla yolculuk Gerekirse gece gelen Anadolujet ucagınada verebilirler 6 saat git gel.. Sabahta Ankaraya döner

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Fazla kasmaya gerek yok. ~ 8 yıl önce
Corendon Freebird Tailwind yeter
Mantıklı ama.. ~ 8 yıl önce
Rusya daha önceden de Türk taşıyıcıların charter uçuşlarına izin vermiyordu. Sadece Rus taşıyıcılar charter uçabiliyordu. O yüzden o iş biraz zor. rusların kuralı esnetmesi gerekli
Alparslan ~ 8 yıl önce
Oncelikle tum Turk-Islam aleminin bayramini kutlarim. Bu arada Izmirli arkaras, bu yorumu yazarken hangi maddenin etkisi altindaydin?
hulusi ~ 8 yıl önce
kurban ol o küçümsediğin ruslara.beğenmediğin rustaki ahlakın 5te biri yok sizin gibilerde. hem beğenmiyorsunuz yok üç paraya tatil yapıyorlarmış yok şuymuş buymuş sonrada turizm çökünce tükürdüğünüzü yalayıp yalvar yakar oluyorsunuz.ucuza tatil satmayın olm maçanız yiyorsa yada zırlamayın. sen kaçkere 5yıldız otele gittinde bir rus kadar para bıraktın turizm sektörüne.
Yasemin ~ 8 yıl önce
Alparslan bey, kendiniz havacı değilsiniz Bari havaçılık bilgisi olan arkadaşlarımıza saygınız olsun.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000