13 Mart 2022, Pazar 13:10:29

Rus sivil havacılığına büyük darbe!

Rusya'ya bir darbe de Bermuda'dan geldi. Rus hava yolu şirketlerinin Bermuda tescilli uçaklarının uçuşa elverişlilik sertifikaları askıya alındı.
  • ya zaten tupolev varken airbus/bor,ng neymiş:) size tupolev yakışır
  • 20 yıl daha Rusya sivil havacılığı toparlanamaz, Putin yanlış hamle ile şah-mat oldu!! yazık olan bizim turizme oldu!
  • ABD, Afganistan'a Irak'a, Somali'ye ve sayısız yere hukuksuz gidince nerede bu şirketler ve devletler. Şu anda yapılan Rusya'yı güçsüz bırakıp ABD'nin Suriye dahil istediği her yerde at koşturmasının önünün açılmasıdır. Tek kutuplu dünya ABD hariç kimsenin hayrına olmaz. Bir tane Nato ülkesi çıkıp diyemiyor "Ben Ukrayna'nın NATO üyeliğini veto edeceğim ey Rusya, tek derdin oysa çık oradan, ayrılıkçıları da destekleme" diye
  • #Amerika#Birleşik#Devletleri# ve kuklaları#
  • Türkiye'de turizm'den havacılığa herşey etkilenecek

Rusya'ya bir darbe de Bermuda'dan geldi. Rus hava yolu şirketlerinin Bermuda tescilli uçaklarının uçuşa elverişlilik sertifikaları askıya alındı.

Rusya'nın Ukrayna'yı işgali sonrasında AB, ABD ve İngiltere başta olmak üzere birçok ülke Rusya'ya yaptırım uygulama kararı almıştı. Çok sayıda ülke Rus hava yolu şirketlerine hava sahasını kapatırken, uçak üreticileri uçak, yedek parça ve hizmet satışını askıya aldı. Ayrıca sigorta şirketleri Rusya'ya uçuş yapan şirketlerin bölgede yaşanacak herhangi bir olumsuzluk durumunda uçakların kapsam dışında tutulacağını duyurmuştu.

SİVİL HAVA ARAÇLARININ YARISINA DENK GELİYOR

Alınan tüm bu kararların üzerine şimdide Rus sivil havacılık sektörüne en ağır darbelerden biri Bermuda'dan geldi. Bermuda Sivil Havacılık Otoristesi (BCCA) tarafından alınan kararla ülke tesciline kayıtlı uçakların lisansları askıya alındı. BCAA'nın aldığı karar ülke tesciline kayıtlı 745 uçak için geçerli olacak. Söz konusu sayı Rus sivil havacılık sektöründe faaliyet gösteren hava araçlarının yarısına tekabül ediyor.

Bugünden itibaren geçerli olacak karar sonrasında hava yolu şirketlerin zor duruma düşeceği belirtildi. 

Kısa adı ATOR olan Rusya Tur Operatörleri Birliği, konuyla ilgili yaptığı değerlendirmede ülke dışında bulunan uçakların Rusya'ya dönüşüne izin verilmeyebileceğini ifade etti.

©AirportHaber.com

Rus sivil havacılığına büyük darbe!

Yorumlar Tüm Yorumlar (6)

tupolev ~ 2 yıl önce
ya zaten tupolev varken airbus/bor,ng neymiş:) size tupolev yakışır

Yanıtla

Kalan karakter 1000
bitti ~ 2 yıl önce
20 yıl daha Rusya sivil havacılığı toparlanamaz, Putin yanlış hamle ile şah-mat oldu!! yazık olan bizim turizme oldu!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İyi güzel de ~ 2 yıl önce
ABD, Afganistan'a Irak'a, Somali'ye ve sayısız yere hukuksuz gidince nerede bu şirketler ve devletler. Şu anda yapılan Rusya'yı güçsüz bırakıp ABD'nin Suriye dahil istediği her yerde at koşturmasının önünün açılmasıdır. Tek kutuplu dünya ABD hariç kimsenin hayrına olmaz. Bir tane Nato ülkesi çıkıp diyemiyor "Ben Ukrayna'nın NATO üyeliğini veto edeceğim ey Rusya, tek derdin oysa çık oradan, ayrılıkçıları da destekleme" diye

Yanıtla

Kalan karakter 1000
SÖMÜRGECİ ~ 2 yıl önce
#Amerika#Birleşik#Devletleri# ve kuklaları#

Yanıtla

Kalan karakter 1000
son ~ 2 yıl önce
Türkiye'de turizm'den havacılığa herşey etkilenecek

Yanıtla

Kalan karakter 1000
XXX ~ 2 yıl önce
Zaten bu telaşlar Antalya'da toplantılar neden yapılıyor ki bir an önce savaş ortamı bitsin yaz turizminden gelecek sıcak para ile hedefler tutsun diye.Coğrafya kaderindir ✈

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000