18 Mayıs 2022, Çarşamba 10:00:46

Rus şirketler Türkiye uçuşlarını artırmaya hazırlanıyor

Aeroflot'un ardından diğer Rus hava yolu şirketlerinin de Türkiye uçuşlarını arıtmaya hazırlandığı bildirildi.
  • Gelinen noktada THY nin ve diger havayollarinin su konuyu bir kez daha goz onune almasinda fayda oldugunu dusunuyorum. Savas ve Nato baglaminda olasi bir yaptirim durumunda THY ve Pegasus elindeki kac tane ucagi (oz mali olan) ucurabilecek? Yedekparca ve bakimlarda hangi ulke ambargolari delecek.???
  • Biri bunlarin teknik hizmetinin nasil saglanacagini da aciklarsa uctu geldi bitti mi yani. Ucak burada bozuldu hangi yetki ile kim bakacak bunlara ? Kendi teknisyeni ucucu mu ucacak ? Parca lazim olursa ? Parca lazimmis gibi gosterip rusyadaki ucaklar icin kullanirlarsa ne olacak ?

Rusya merkezli hava yolu şirketlerinin Moskova'dan ve diğer bölgelerden Türkiye uçuşlarını artırmaya hazırlandığı belirtiliyor.

Hava yolu şirketlerinin uçuş taleplerini Rusya Federal Turizm Ajansına ilettiği ve taleplere ilişkin tablonun Rusya Federal Hava Taşımacılığı Ajansının web sitesinde yayınlandığı ifade edildi.

Tabloya göre şirketler, Moskova'dan ve bölgelerden Türkiye'ye uçuş düzenlemek istiyor.

Tabloda, AZUR Air ve Utair'in Moskova-Antalya hattında haftada 7 uçuş, Pegas Fly'ın ise 3 uçuş düzenlemek istediği görülüyor.

AZUR Air Moskova’dan Bodrum ve İstanbul’a uçmak istiyor

AZUR Air ayrıca, haftanın her günü Moskova'dan Bodrum ve İstanbul'a da uçmak istiyor. AZUR Air, bu uçuşlarda Aeroflot, Pobeda, S7 ve Nordwind'in kullanılmayan slotlarını kullanacak. Utair ise Samara ve Ufa'dan haftada üç gün, Surgut, Tyumen ve Yekaterinburg'dan ise her gün Antalya'ya uçmayı planlıyor. Böyle biri durumda ise Rusya Federal Hava Taşımacılığı Ajansı Nordwind ve AZUR Air'un kulanılmayan izinlerini Utair'e transfer edecek.

Utair Samara ve Ufa’dan İstanbul’a uçmak istiyor

Utair diğer yandan Samara ve Ufa'dan İstanbul'a haftanın 7 günü uçmak istiyor. Aynı hatta uçmak isteyen Azimut ise Pobeda'nın kullanmadığı frekansları devralmak istiyor.

TourDom'da yer alan habere göre uzmanlar, Rusya Federal Hava Taşımacılığının uçuş izinlerine dair geçici bir liste yayınladığını ifade etti. Ajansın mart ayında hava yolu şirketlerine uçuş izinlerinin verilmesi ile ilgili geçici bir algoritma yayınladığı ve hava yolu şirketlerinin slotlarının birbirine aktarılmasına izin verdiği kaydedildi. 29 Nisan'da da Bakanlığın internet sitesinde kuralların uygulandığı bir talimat yayınladı. Devamında da Aeroflot Moskova'dan İstanbul ve Antalya'ya uçuş izni alırken, Utair ve Nord Wind'in izinleri iptal edildi. (Turizmgüncel)

Öz mal uçaklar önemli

Rusya'daki yeni prosedüre göre bakanlıklar arası komisyon, uçuş izinleri verirken hava yolu şirketlerinin kendi öz mal uçaklarının varlığını dikkate alıyor. AZUR Air, Pegas Fly ve Utair bu kriterleri kaşılıyor ancak Türkiye ile Rusya arasındaki uçuş sayıları konusunda hükümetler arası anlaşmazlıklar bulunuyor. Ayrıca, uçuş gecikmeleri, iç hat seferlerinin müsaitliği ve uçuş emniyeti alanındaki ihlaller de dikkate alınıyor.

“Bu liste uçuşların tamamının yapılacağı anlamına gelmiyor”

Bir Rus hava yolu uzmanı, yayınlanan geçici tabloyu bir kıyafet defilesine benzetiyor ve ekliyor; "Defilede modacılar koleksiyonlarını gösterir ancak bu o elbiselerin tamamının üretileceği anlamına gelmiyor. Benzer şekilde bunlar da hava yolu şirketlerinin istek listeleri. Bu listeler oradaki uçuşların tamamının yapılacağı anlamına gelmiyor."

AZUR Air ve Pegas Fly öne çıkıyor

Rus hava yolu şirketlerine verilecek uçuş izinlerinin büyük oranda şirketlerin kaynaklarına bağlı olduğu, burada da Pegas Fly ve AZUR Air'in öne çıktığı ifade ediliyor. Bölgesel uçuşlarda çok güçlü olan Utair'in ise sahip olduğu çok sayıda öz mal uçaktan dolayı uçuş izinlerini alabileceği ifade ediliyor.

Bilindiği üzere Rus havacılık otoritelerinin Türk hava yolu şirketlerinin büyük ölçekli charter uçuş talebine izin verdiği ileri sürülmüştü. Bu nedenle Rusya tarafında da hava yolu şirketlerine benzer izinlerin verilmesinin beklendiğine dikkat çekiliyor.

Rus şirketler Türkiye uçuşlarını artırmaya hazırlanıyor

Yorumlar

Oz mal ucaklar ~ 2 yıl önce
Gelinen noktada THY nin ve diger havayollarinin su konuyu bir kez daha goz onune almasinda fayda oldugunu dusunuyorum. Savas ve Nato baglaminda olasi bir yaptirim durumunda THY ve Pegasus elindeki kac tane ucagi (oz mali olan) ucurabilecek? Yedekparca ve bakimlarda hangi ulke ambargolari delecek.???

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Teknik ~ 2 yıl önce
Biri bunlarin teknik hizmetinin nasil saglanacagini da aciklarsa uctu geldi bitti mi yani. Ucak burada bozuldu hangi yetki ile kim bakacak bunlara ? Kendi teknisyeni ucucu mu ucacak ? Parca lazim olursa ? Parca lazimmis gibi gosterip rusyadaki ucaklar icin kullanirlarsa ne olacak ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000