24 Nisan 2010, Cumartesi 08:50:32

RUMLARIN HAVACILIK OYUNU!

Ercan Havalimanı'nın “Lefkoşa FIR hattında” sorun yarattığı ileri sürüldü...
  • Pek yakında rumların Kıbrıs Türk Hava Trafik Kontrolörlerine yaptığı ayıplar ve açık frekanstan konuşmalar pek yakında ortaya çıkacak , umarım ICAO ve SHGM bu kayıtları inceler ve Hava Trafiğine verilen zarar ve en önemlisi uçuş emniyetini tehlikeye atmayı göz önünde bulundurur... En yakın sürede rumların bu konuda cezalandırılmasını canı gönülden isteyen çok meraklı KKTC den Havacı bir genç im ....
  • sizde kuzey kıbrıs türk cumhuriyetini tanıyın sorun çözülsün .
  • tepesinden ucan bilir. iki taraf 1974 yilindan beri birbirini kazimiyor. ama ne hostur, iki taraf ta bunca senedir UCUS EMNIYETINE zeval getirmemistir. yukarda pilot, asagida atc bir orta yol her zaman bulunuyor.
  • bir de yaşana olayların ne olduğu belirtilseydi..... "olay yaşandı " ne kadar açıklayıcı??
  • rumlar ercan kontrolu yok sayıyor.ercandan yardım alan bir transit uçaga anında müdahele ediyor.uçaklar ikilemde kalıyor.bu adamlar ellerinden gelse bir kaşık suda bizi bogacaklar..
  • bizim kilerden sez yok avrupa kisar diye -))
  • avrupa medyasinda bunun haberleri cikti. Bizden ise ses yok..

Rum basını Ercan Havaalanı yüzünden “Lefkoşa FIR” hattında sorunlar oluştuğunu ileri sürerek, son dönemde 461 olayın yaşandığını iddia etti.

Fileleftheros gazetesi, “Eroğlu’nun Seçilmesi Güvenliğin Durumunu Kötüleştirecek… FlightGlobal Dergisi Göklerdeki Durumun Daha Beter Olacağı Değerlendirmesinde Bulunuyor” başlıklı haberinde, uluslararası “FlightGlobal” dergisinin önceki günkü sayısında yer alanları aktardı.

Derginin önceki günkü sayısında ortaya konanlara dayanarak, 2009 yılı süresince, “Lefkoşa FIR hattında” Ercan yüzünden 461 olay yaşandığını ileri süren gazete, yaşanan olayların 50’sini, pilotların Ercan’dan aldıkları; uçuş irtifasının veya uçağın yönünün değiştirilmesiyle ilgili direktiflere ilişkin ifadeler veya şikâyetlerin teşkil ettiğini öne sürdü.

Yine dergiye dayanarak, Ercan’daki hava trafik kontrolörleri yüzünden yakın zamanlarda bir olay daha yaşandığını savunan gazete, bugüne kadar herhangi talihsiz bir kazanın yaşanmamasının, Rum hava dolaşım kontrolörlerinin “kabiliyetlerinden” kaynaklandığını iddia etti.

Gazete, bölgedeki hava sahası güvenliğinde yaşanması beklenen kötüleşmenin Eroğlu’nun Cumhurbaşkanlığına seçilmesinden kaynaklandığını da öne sürdü.
 

RUMLARIN HAVACILIK OYUNU!

Yorumlar Tüm Yorumlar (7)

Misafir ~ 14 yıl önce
Pek yakında rumların Kıbrıs Türk Hava Trafik Kontrolörlerine yaptığı ayıplar ve açık frekanstan konuşmalar pek yakında ortaya çıkacak , umarım ICAO ve SHGM bu kayıtları inceler ve Hava Trafiğine verilen zarar ve en önemlisi uçuş emniyetini tehlikeye atmayı göz önünde bulundurur... En yakın sürede rumların bu konuda cezalandırılmasını canı gönülden isteyen çok meraklı KKTC den Havacı bir genç im ....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
sizde kuzey kıbrıs türk cumhuriyetini tanıyın sorun çözülsün .

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
tepesinden ucan bilir. iki taraf 1974 yilindan beri birbirini kazimiyor. ama ne hostur, iki taraf ta bunca senedir UCUS EMNIYETINE zeval getirmemistir. yukarda pilot, asagida atc bir orta yol her zaman bulunuyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
bir de yaşana olayların ne olduğu belirtilseydi..... "olay yaşandı " ne kadar açıklayıcı??

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
rumlar ercan kontrolu yok sayıyor.ercandan yardım alan bir transit uçaga anında müdahele ediyor.uçaklar ikilemde kalıyor.bu adamlar ellerinden gelse bir kaşık suda bizi bogacaklar..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
bizim kilerden sez yok avrupa kisar diye -))

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
avrupa medyasinda bunun haberleri cikti. Bizden ise ses yok..

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000