18 Eylül 2011, Pazar 13:29:52

RUMLARA F-16 İLE GÖZDAĞI

Rum Kesimi doğalgaz aramalarına yarın başlıyor. İki Türk F-16 jeti Rumlara gözdağı vermek için önceki gün bölgede uçuş yaptı
  • cok korkmuslar evden cikamiyorlarmis. Helal olsun! En buyuk F16
  • İsrail helikopter üretti mi acaba?
  • F-16'ların yazılımı Türk mühendisleri tarafından değiştirildi. Bu sitede haberi de çıktı. Arayıp bulup bilgi edinebilirsiniz.
  • Dostumuz doğru söylemiş..yazılımını değiştiremediğin F-16 ile caka satma, boşa yakıt harcama.
  • Şirket Noble Energy yani Amerikan şirketi. Yemez ef 16 mef 16. Boşuna uçurupta yakıt parası, bakım parası ödetmeyin millete.
Kıbrıs Rum Yönetimi’nin tek yanlı ilan ettiği münhasır ekonomik alanda sondaj yapacak Noble Energy şirketinin çalışmalara başladığı ve ilk ön araştırmanın pazartesi günü yapılacağı bildirildi. Akdeniz’de suların ısınmasına neden olan adımı önceki gün Rum Yönetimi attı.

Noble Energy şirketi doğalgaz arayacak platformu 12. Parsel’e yerleştirdi. Bölgeye götürülecek personelle ilgili de İsrail yapımı bir helikopter tutuldu. Personel taşınması alanında hizmet veren EDT Offshore şirketine ait olduğu belirtilen helikopterin pilotlarının ikisinin İsrailli ve birinin de Amerikan vatandaşı olduğu belirtildi.
Helikopter önceki gün doğalgazın aranacağı bölgeye denemeye inişi yaptı. Bölgeye götürülen personel de, Noble Energy platformunda, yapılacak çalışmalarla ilgili ön hazırlık yaptı. Alan sorumlusu Hristina Hristofidu da, Bell 412 tipi helikopterle her gün platforma yaklaşık 30 personelin taşınmasının beklendiğini, haftada 9-10 seferin yapılacağını kaydetti.

Rumların “tek başına doğalgaz aramasına” müsade etmeyeceğini açıklayan Türkiye’nin de bölgeye iki F-16 savaş uçağı gönderdiği ileri sürüldü. Rum basınına göre, Türk Hava Kuvvetleri’ne ait iki F-16 savaş uçağı, sondaj çalışmalarının yapılacağı bölgede varlığını hissetirdi. Habere göre, savaş uçakları dün sabah 10.00 civarında kısa bir süre, bir Türk korveti tarafından ölçülü bir şekilde izlenen Noble platformu üzerinde uçtu. F-16’lar Lefkoşa (Rum)-Atina-Tel Aviv üçgeni radarında belirlendi. Rum Dışişleri Bakanlığı da, Türk savaş uçaklarının “Kıbrıs Cumhuriyeti’nin hava sahasını ” ihlal ettiğini öne sürerek, Türkiye’yi BM’ye şikayet edecek.

ABD güvence verdi
Rum Alithia gazetesine de, önceki gün siyasi parti başkanlarıyla bir araya gelen Rum Yönetimi Lideri Dimitris Hristofyas’ın, parti başkanlarına, “ABD’nin Türk tehditleri konusunda sorun olmadığı yönünde Rum hükümetine net taahhütler verdiğini söylediğini” yazdı.

(Sefa Karahasan-Milliyet)
RUMLARA F-16 İLE GÖZDAĞI

Yorumlar Tüm Yorumlar (5)

Misafir ~ 13 yıl önce
cok korkmuslar evden cikamiyorlarmis. Helal olsun! En buyuk F16

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
İsrail helikopter üretti mi acaba?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
F-16'ların yazılımı Türk mühendisleri tarafından değiştirildi. Bu sitede haberi de çıktı. Arayıp bulup bilgi edinebilirsiniz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Dostumuz doğru söylemiş..yazılımını değiştiremediğin F-16 ile caka satma, boşa yakıt harcama.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Şirket Noble Energy yani Amerikan şirketi. Yemez ef 16 mef 16. Boşuna uçurupta yakıt parası, bakım parası ödetmeyin millete.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000