22 Ağustos 2009, Cumartesi 08:17:45

Royal Air Maroc'ta grev sürüyor

Fas Kraliyet Havayolları çalışanlarının 20 gündür süren grevi nedeniyle yolcuların ulaşımının aksaması yüzünden 5. Muhammed Havalimanı otel görünümüne büründü.
  • Bu Durum Paris Marsilya Brüksel de resim çeken "SPOTTERS" lere yaradi. Fas Hava yollari durmadan Ispanyol ve Portekiz ve Italyan sirketlerinden uçak kiraliyor ve bu sehirlere hiç gelmeyen uçaklarin resimlerini çekiyorlar.(Blue Panorama 767 Pullmantour747, Hi Fly ve White AirbusA310, Mint Airways757, Quantum B717, Air Finland757 ve Aurela757, Euro Atlantic767 ve LuzAir L1011 Tristar)

Afrika-Avrupa arasında uluslararası ulaşımın en önemli noktalarından sayılan Fas'ın tarihi ve turistik kentlerinden Kazablanka, son günlerdeki ulaşım sıkıntısıyla baş etmeye çalışıyor.

Kazablanka'daki 5. Muhammed Havalimanında Fas Kraliyet Hava Yolları çalışanlarının günlerdir süren grev ve iş yavaşlatma eylemleri nedeniyle günlük uçuşlar 7 saat ile 1,5 gün arasında rötarla yapılmak zorunda kalıyor.

Özellikle Umre nedeniyle yoğunluğun iki katına çıktığı Kazablanka'da Avrupa ve Afrika'nın iç kesimlerine yapılan uçuşlardaki aksaklıklar havalimanının dış hatlar bölümünün otel görünümü almasına yol açtı.

Yolcular bankların ve mağazaların önünde boş buldukları yeri yatak ve mescit olarak kullanıyor. Bazı yolcular yere serdikleri seccadenin üzerinde hem namaz kılıyor hem de uyumaya çalışıyor.

Tur şirketleri, 3-4 saati geçen rötarlarda havalimanında bekleyen yolculara çeşitli ikramlarda bulunuyor, yolcuların mağduriyetini başka hava yolu şirketleriyle bağlantı kurarak ya da uçak kiralayarak gidermeye çalışıyor. Uçak ayarlayamayan şirketler rötarın 12 saati aşması halinde müşterilerinin Kasablanka'daki anlaşmalı otellerde konaklamasını sağlıyor.

Turistler dönüş yolu için farklı ülkeleri kullanmak için girişimlerde bulunurken, havalimanında sık sık turistler ile yetkililer arasında tartışmalar çıkıyor. Yetkililer, durumun normale dönmesi için ellerinden geleni yaptıklarını söylüyor.

Royal Air Maroc'ta grev sürüyor

Yorumlar

Misafir ~ 15 yıl önce
Bu Durum Paris Marsilya Brüksel de resim çeken "SPOTTERS" lere yaradi. Fas Hava yollari durmadan Ispanyol ve Portekiz ve Italyan sirketlerinden uçak kiraliyor ve bu sehirlere hiç gelmeyen uçaklarin resimlerini çekiyorlar.(Blue Panorama 767 Pullmantour747, Hi Fly ve White AirbusA310, Mint Airways757, Quantum B717, Air Finland757 ve Aurela757, Euro Atlantic767 ve LuzAir L1011 Tristar)

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000