28 Eylül 2021, Salı 12:29:21

Rötarlar Meclis gündemine taşındı

CHP Parti Meclisi Üyesi ve Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan, şikayetler üzerine Pegasus havayolu şirketinde yaşanan rötarlar ile ilgili TBMM’ye soru önergesi sundu.
  • Sadece yazık diyorum. Yetkiyi böyle kullanmak yazık.
  • Tebrikler sn: milletvekili.Yaşanılan sıkıntıları çok guzel dile getirmişsiniz. Bakalım bu PGS ye dur diyen olucak mı? Saygılar
  • THY olmasa bunlar milletin anasını ağlatır allah bunların eline düşürmesin bu milleti... atlas gitti onur gitti bir bunlar kaldı inşallah bunlardanda kurtuluruz. Allah devletimizi başımızdan eksik etmesin iyiki thy var.
  • İktidar olacaklar da millete çözüm üretecekler..!
  • Vardır bi hesapları Sabancı affetmez
  • Herkes işine baksın bırakın boş islerle uğraşmayı
  • Birileri bu millet vekiline uluslararası kuralları hatırlatsın. Yolcular da bileti alınca haklarını okusun.
  • yok artık labraaaammm jeyymmmsss.. Kesin kendisi ya da karısı ya da ne biliiim bi şeysi bi gecikme yaşadı, çok acayip fena sinirlendi ve gidip meclisi bu saçma soru önergesi ile iyice saçmalattı. Arkadaş, kaç saatten kaç saate gecikme olunca havayolunun sorumlulukları zaten belli, hani belli derken öylesine değil, SHGM yönetmeliği ile belli. Kaç saat geçince iptal sayılacak uçuş tanımı da belli. Yemin ediyorum bir kaç üst düzey(!) çalışanından dolayı hiç sevmediğim bu havayolunu savunacağım aklıma gelmezdi ama. Bir gecikmenin havayoluna bedelini yolcu o an sadece zaman olarak yaşar ama havayolu, hele, hele özel havayolu büyük zararlar olarak yaşar. Hiç bir havayolu keyfi gecikme yapmaz. Mücbir bir sebep vardır ya da beceriksiz yöneticiler vardı. Sen istediğin kadar önerge ver. Havayolunu yaşatan halktır. Halk bakar seçimini yapar ama seni nasıl seçmişler valla anlayamadım.
  • Ülkenin kanayan birçok yarası var iken vekil efendi uçak gecikmeleri ile uğraşıyor!
  • Kayyum atayın kurtulun.
CHP Parti Meclisi Üyesi ve Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan, şikayetler üzerine Pegasus havayolu şirketinde yaşanan rötarlar ile ilgili TBMM’ye soru önergesi sundu.

Pegasus havayolu şirketi ile ilgili, şirketin kasıtlı olarak saatler süren rötarlar ile vatandaşları mağdur ettiği yönünde çıkan iddialar üzerine TBMM'ye soru önergesi sunuldu.

'Son zamanlarda yaşanan rötarların keyfi uygulamalar sonucu ortaya çıktığını ve vatandaşların Pegasus havayolu şirketi tarafından kasıtlı bir şekilde mağdur edildiğine' dikkat çeken CHP Parti Meclisi Üyesi ve Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan şu tespitleri yaptı:

“Pegasus havayolu şirketi son günlerde vatandaşlara büyük mağduriyet yaşatıyor. 40-45 dakikalık uçuş mesafesine 7 saat rötar olmaz. Bunun adı uçak iptali olması gerekiyor. Neredeyse her uçuşta yaşanan rötarlar vatandaşları isyan ettirmektedir. Uzun saatler süren ve sistematik olarak artan rötarların olması kasıtlı bir ihmal olduğunu göstermektedir. Tüm şikayetlere rağmen yolcuları mağdur eden bu keyfi uygulamanın devam etmesi ve karşılığında hiçbir şey yapılmıyor. Hiçbir denetim ve yaptırım uygulanmıyor. Bu da bize göstermektedir ki; söz konusu şirket bu gecikmelerin doğal, vatandaş mağduriyetlerinin ise önemsiz olduğunu düşünmektedir. Vatandaş iki dakika gecikince bileti anında iptal olurken uçuşa alınmıyor. Ancak Pegasus’un saatler süren rötarları karşısında hala bir şey yapılmıyor”

'Yolcular muhatap bulamıyor'

Hava yolu taşımacılığının önemine vurgu yapan Tarhan:

“Türk hava taşımacılığı sektörü Cumhuriyet tarihi kadar eski ve günümüz ulaşımının da önemli bir parçasıdır. Ancak bugün yolcular yaşadıkları sorun karşısında muhatap dahi bulamaz hale gelmiştir. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’nın verilerine göre, 2021 yılında 40 milyon kişinin havayolu ulaşımını tercih ettiğini görüyoruz. Bu göz ardı edilemeyecek kadar büyük bir rakam. İnsanların havayolunu tercih etmelerinin en büyük nedenlerinden biri daha hızlı bir ulaşım yolu olması. Ancak Pegasus tarafından yolcular saatler süren rötar sorunlarıyla baş başa bırakılıyor. Havayolunu karayolundan daha avantajlı hale getirmediğimizde bu ulaşım yolunu kullanmanın bir anlamı kalmıyor” dedi.

Bakanlığın denetim sorumluluğuna da dikkat çeken Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan, sözlerini şu şekilde sürdürdü:

“Rötarların artmasından muzdarip olan vatandaşlar seslerini duyurmaya çalışıyor. Ancak bakanlık başta olmak üzere hiçbir yetkili bu yolculuklar sırasında ortaya çıkan mağduriyetlerden bahsetmiyor. Bu mağduriyet karşısında vatandaş kurumsal nitelikte bir muhatap bulamıyor. Bu sorunların çözülmesi adına herhangi bir adım da atılmıyor. Ancak bu noktada tüm sorumluluk firmaya ait değildir. Firmanın keyfi uygulamalarını denetlemeyen Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı da bu sorunların hepsinin muhatabıdır. Her fırsatta tam bir facia olmasına rağmen ısrarla İstanbul Yeni Havalimanını savunan, sürekli dünyanın bizim hava taşımacılığımızı kıskandığını söyleyen hükümet yetkilileri sorularımıza acilen cevap vermeli ve bu soruna kalıcı bir çözüm üretmelidir”

Rötarlar Meclis gündemine taşındı

Yorumlar Tüm Yorumlar (19)

yazık ~ 2 yıl önce
Sadece yazık diyorum. Yetkiyi böyle kullanmak yazık.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ADB ~ 3 yıl önce
Tebrikler sn: milletvekili.Yaşanılan sıkıntıları çok guzel dile getirmişsiniz. Bakalım bu PGS ye dur diyen olucak mı? Saygılar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sabo ~ 3 yıl önce
THY olmasa bunlar milletin anasını ağlatır allah bunların eline düşürmesin bu milleti... atlas gitti onur gitti bir bunlar kaldı inşallah bunlardanda kurtuluruz. Allah devletimizi başımızdan eksik etmesin iyiki thy var.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sen ~ 2 yıl önce
Yaklasimin ne kadar da insancil. Bunca insan ekmek kazaniyor. Nie iflas etsin. Zevk mi alacaksin. !
Ne içiyorsun ~ 2 yıl önce
Özel firmalar olmasın 3000 TL ye uçarsın iç hatta
Sabo cvp ~ 2 yıl önce
Allah devletimizi asıl senin gibi zihniyetlerden korusun. Bencil herif.
Tam olarak ~ 3 yıl önce
İktidar olacaklar da millete çözüm üretecekler..!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Km ~ 3 yıl önce
Vardır bi hesapları Sabancı affetmez

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İsim ~ 3 yıl önce
Herkes işine baksın bırakın boş islerle uğraşmayı

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Aviator ~ 3 yıl önce
Birileri bu millet vekiline uluslararası kuralları hatırlatsın. Yolcular da bileti alınca haklarını okusun.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
off yaa off ~ 3 yıl önce
yok artık labraaaammm jeyymmmsss.. Kesin kendisi ya da karısı ya da ne biliiim bi şeysi bi gecikme yaşadı, çok acayip fena sinirlendi ve gidip meclisi bu saçma soru önergesi ile iyice saçmalattı. Arkadaş, kaç saatten kaç saate gecikme olunca havayolunun sorumlulukları zaten belli, hani belli derken öylesine değil, SHGM yönetmeliği ile belli. Kaç saat geçince iptal sayılacak uçuş tanımı da belli. Yemin ediyorum bir kaç üst düzey(!) çalışanından dolayı hiç sevmediğim bu havayolunu savunacağım aklıma gelmezdi ama. Bir gecikmenin havayoluna bedelini yolcu o an sadece zaman olarak yaşar ama havayolu, hele, hele özel havayolu büyük zararlar olarak yaşar. Hiç bir havayolu keyfi gecikme yapmaz. Mücbir bir sebep vardır ya da beceriksiz yöneticiler vardı. Sen istediğin kadar önerge ver. Havayolunu yaşatan halktır. Halk bakar seçimini yapar ama seni nasıl seçmişler valla anlayamadım.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Seni nasıl mı seçmişler? ~ 3 yıl önce
Adamların c.baskanı düşmanlığı sayesinde aldıkları oy oranı artıyor. Bu partiye oy veren seçmen bakıyor mu kim olduğuna sanki :)))) 3 yaşındaki çocuk da aday gösterilse seçilir :)
Mali ~ 3 yıl önce
Ülkenin kanayan birçok yarası var iken vekil efendi uçak gecikmeleri ile uğraşıyor!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Evet ~ 3 yıl önce
Kayyum atayın kurtulun.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yer mi ? ~ 2 yıl önce
Komik olma esas holding ve koç bu ülkeden elini çekmesi demek ne demek biliyor musun ? Cnmss

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000