22 Mart 2010, Pazartesi 12:08:39

RÖTAR SORUNUNA İKİ FARKLI ÇÖZÜM

Havacılık sektörünü Cuma akşamları ekrana kilitleyen Fikir Fırtınası Programı bu hafta yine önemli konuları masaya yatırdı. Programda ilginç fikirler ortaya çıktı. İşte havacılık sektörünü yakından ilgilendiren tartışmanın ayrıntıları.
  • Oktay bey bir kez daha haklı çıktı iniş aralıklarının 2 mile indirilebilmesi için başta uçakların pistte bekle sürelerinin kısaltılması olmak üzere (ROT) ,hava trafik kontrolörlerinin eğitimi ve hava alanın seyrüsefer sisitemlerinin geliştirilmesi gerektiğini söğledi. Ancak herzaman olduğu gibi yine sefa beyin laf kalabalığı nedeniyle konu iyi anlaşılamamış olabilir.
  • inidirdik diyelim 2 mille uçağı, aradan uçak nasıl kalkacak peki?? bu sefer de kalkamıyoruz diye sızlanacaksınız. özellikle sabah trafiklerinde her inişe bir tane kalkış denk geliyor.pist çıkış taksi yolları belli, altyapı bitmiş, kontrolör ne yapsın? üstelik 8 nm lik course üzerindeki ayırm değerini de DHMİ belirlemiştir. kontrolör bunu uygulamkla yükümlüdür. sabiha gökçen için 5 nm dir. neden?? çünkü belli bir anda çok fazla kalkış olmuyor. ama yakında mecburen o değer de artmak zorunda kalacak. çünkü aynı şekilde çıkış taksi yollrı yetersiz. kntrolöre gelsin yazılı tebliğ 2 nm olsun diye çok kolay yapılır. ama istanbula uçakla gelen de otobüsle döner.çok bilmişler sizi. hobi olarak bakarak bilgi sahibi olunmaz bu işlerde, okuyacaksın
  • AHL'de uygulanmakta olan iniş aralıklarının 5-8 milden 2 mile indirebilmek için Sefa beyin önerileri değerlendirilmelidir.
  • Oktay beyin tesbitlerine aynen katılıyorum. AHL'de yaşanan rotarlarla hava trafik kontrolörlerinin maaşları arasında simetrik bir parellelik var.
  • oktay abi seni allah korusun gerçekten. bu 06/24 konusunda bu kadar net açık görüş veren daha olmadı. hava trafik zaten işini doğru yapsaydı bugüne kadar sorun kalırmıydı. ah oktay abi ah. sensiz bu sektör bitiktir kardeşim...
  • Oktay bey fahri hava trafik kontrolörümü? anlamadık.
  • Benim soyadım çok ünlü olmadığına göre...
  • Kaç kişinin soyadı çok ünlü? En ünlüsü Sabancı ailesi. En azından bizlerin aklına ilk o geliyor. Açıklanınca görelim bakalım. Ayrıca bu SHGM nin bu denetimlerden sonra herşeyi açıklayacak olması da iyi oldu. Görüyoruz kimin ne oldunu. Ucuz etin suyu yavan olur arkadaşlar. Saygılar dilerim. Ayrıca Pegasusun 39.99 biletleride satılmaya devam ediyor hala,alırsın uçarsın:)))
  • NE BİÇİM İNSANLARSINIZ YAHU SİZ PEGASUS DEĞİLDE BASKA BİR ŞİRKET ÇIKARSA NE YAPACAKSIN PEKİ ÖZÜR DİLEYECEKMİSİN
  • Anlaşılan Pegasus yine rahat durmuyor

Airport TV’de Cuma akşamları saat 21.00’de canlı olarak ekrana gelen Fikir Fırtınası Programı yine gündeme parmak bastı. Sefa İnan, Murat Herdem, Oktay Erdağı ve Ali Kıdık’ın birlikte hazırlayıp sundukları programda bu hafta üniversiteden mezun olan teknisyen adaylarının modül imtihanları, Atatürk Havalimanı’nda baş göstermeye başlayan rötarlar masaya yatırıldı.

Modül imtihanlarının kaldırılması gerektiğini uzun zamandır savunan Sefa İnan, SHGM’nin yeni düzenlemesi için ne dedi?

Sefa İnan’a göre bu düzenleme yeterli mi? Teknisyen adayları için artık her şey daha mı kolay olacak?

Oktay Erdağı “üniversite mezunlarına pozitif ayrımcılık yapılması gerekir” derken neyi kastetti.

Atatürk Havalimanı’nda baş gösteren rötarlar yaz sezonu öncesinde korkutuyor? Çözüm 06/24 pistinin uzatılması ve pistin çukur yerinin düzeltilmesinde mi?

Oktay Erdağı rötarları neden hava trafik kontrolörlerine bağladı?

Sefa İnan’ın rötarların olmaması için ne gibi çözüm önerisi var?

Rötarların sık yaşanması slot cezalarının kaldırılmasından mı kaynaklanıyor?

Hepsi ve daha fazlası Fikir Fırtınası Programı’nın videosunda.

1. KISIM



2. KISIM



3. KISIM

RÖTAR SORUNUNA İKİ FARKLI ÇÖZÜM

Yorumlar Tüm Yorumlar (10)

Misafir ~ 14 yıl önce
Oktay bey bir kez daha haklı çıktı iniş aralıklarının 2 mile indirilebilmesi için başta uçakların pistte bekle sürelerinin kısaltılması olmak üzere (ROT) ,hava trafik kontrolörlerinin eğitimi ve hava alanın seyrüsefer sisitemlerinin geliştirilmesi gerektiğini söğledi. Ancak herzaman olduğu gibi yine sefa beyin laf kalabalığı nedeniyle konu iyi anlaşılamamış olabilir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
inidirdik diyelim 2 mille uçağı, aradan uçak nasıl kalkacak peki?? bu sefer de kalkamıyoruz diye sızlanacaksınız. özellikle sabah trafiklerinde her inişe bir tane kalkış denk geliyor.pist çıkış taksi yolları belli, altyapı bitmiş, kontrolör ne yapsın? üstelik 8 nm lik course üzerindeki ayırm değerini de DHMİ belirlemiştir. kontrolör bunu uygulamkla yükümlüdür. sabiha gökçen için 5 nm dir. neden?? çünkü belli bir anda çok fazla kalkış olmuyor. ama yakında mecburen o değer de artmak zorunda kalacak. çünkü aynı şekilde çıkış taksi yollrı yetersiz. kntrolöre gelsin yazılı tebliğ 2 nm olsun diye çok kolay yapılır. ama istanbula uçakla gelen de otobüsle döner.çok bilmişler sizi. hobi olarak bakarak bilgi sahibi olunmaz bu işlerde, okuyacaksın

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
AHL'de uygulanmakta olan iniş aralıklarının 5-8 milden 2 mile indirebilmek için Sefa beyin önerileri değerlendirilmelidir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Oktay beyin tesbitlerine aynen katılıyorum. AHL'de yaşanan rotarlarla hava trafik kontrolörlerinin maaşları arasında simetrik bir parellelik var.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
oktay abi seni allah korusun gerçekten. bu 06/24 konusunda bu kadar net açık görüş veren daha olmadı. hava trafik zaten işini doğru yapsaydı bugüne kadar sorun kalırmıydı. ah oktay abi ah. sensiz bu sektör bitiktir kardeşim...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Oktay bey fahri hava trafik kontrolörümü? anlamadık.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Benim soyadım çok ünlü olmadığına göre...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Kaç kişinin soyadı çok ünlü? En ünlüsü Sabancı ailesi. En azından bizlerin aklına ilk o geliyor. Açıklanınca görelim bakalım. Ayrıca bu SHGM nin bu denetimlerden sonra herşeyi açıklayacak olması da iyi oldu. Görüyoruz kimin ne oldunu. Ucuz etin suyu yavan olur arkadaşlar. Saygılar dilerim. Ayrıca Pegasusun 39.99 biletleride satılmaya devam ediyor hala,alırsın uçarsın:)))

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
NE BİÇİM İNSANLARSINIZ YAHU SİZ PEGASUS DEĞİLDE BASKA BİR ŞİRKET ÇIKARSA NE YAPACAKSIN PEKİ ÖZÜR DİLEYECEKMİSİN

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Anlaşılan Pegasus yine rahat durmuyor

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000