30 Mart 2022, Çarşamba 16:50:14

Rossiya'ya ait 125 uçak Rus tesciline geçti

Rus bayrak taşıyıcı hava yolu şirketi Aeroflot grubunun bir parçası olan Rossiya Airlines'ın filosundaki 125 yolcu uçağının Rusya tesciline geçirildiği açıklandı.
  • Rusya’nın yaptığı her finansal kiralama sözleşmesinde olan Cape Town Convention’a aykırı. Bu işi yapan şirket yanar.
  • uçaklar sadece iç hat uçar ama ne dökümanlar update olur, ne parça bulur ne de yurtdışına çıkabilir!!
  • Görüçez AOG bekliyor parça yok
  • Arkadaşlar bilmediğim için soruyorum ; Rusya uçaklara el koymadı dimi? Sadece (en azından yurt içi) uçabilsin diye formül geliştirdiler kılıfına uydurdular doğru anlamış mıyım? Yoksa el koyup zimmetlerine mi geçirdiler?

Rus bayrak taşıyıcı hava yolu şirketi Aeroflot grubunun bir parçası olan Rossiya Airlines'ın filosundaki 125 yolcu uçağının Rusya tesciline geçirildiği açıklandı.

Rusya'ya uygulanan ambargo kapsamında uçuşa elverişlilik sertifikaları bağlı bulundukları ülkelerin otoritelerince iptal edilen ve ellerinde bulunan kiralık uçaklar lessörler tarafından geri çağrılan Rus hava yolu şirketleri için en azından iç hat uçuşlarını sorunsuzca yapabilecekleri bir formül bulunmuş durumda.

Geçtiğimiz günlerde Devlet Başkanı Vladimir Putin tarafından imzalanan bir kararname ile kiralık uçakların iade edilmesi yasaklanmış, bu uçakların Rus tesciline alınmasına ve Rusya tarafından sigortalanmasına karar verilmişti.

Kararın ardından 50 uçağını Rus tesciline geçiren UTair'in ardından, ülkenin önde gelen hava yolu şirketlerinden Rıssiya da harekete geçti. Şirketin filosundaki 125 uçak Rusya tesciline geçirildi.

TASS haber ajansının bildirdiğine göre, bundan böyle uçaklarla ilgili tüm prosedürler Rus havacılık mevzuatına göre yürütülecek.

Filosunda Airbus A319/320, Boeing 737, 777 ve 747'ler ve Rus yapımı SSJ 100'ler bulunan Rossiya, uçaklara el konmaması için yurt dışı uçuşlarını Rus lessörlerden kiralanan SSJ 100'lerle yapacağını duyurdu. (Turizmgüncel)

Rossiya'ya ait 125 uçak Rus tesciline geçti

Yorumlar Tüm Yorumlar (7)

Ek bilgi ~ 2 yıl önce
Rusya’nın yaptığı her finansal kiralama sözleşmesinde olan Cape Town Convention’a aykırı. Bu işi yapan şirket yanar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
boş işler ~ 2 yıl önce
uçaklar sadece iç hat uçar ama ne dökümanlar update olur, ne parça bulur ne de yurtdışına çıkabilir!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Parça ~ 2 yıl önce
Görüçez AOG bekliyor parça yok

Yanıtla

Kalan karakter 1000
El mi koydular? ~ 2 yıl önce
Arkadaşlar bilmediğim için soruyorum ; Rusya uçaklara el koymadı dimi? Sadece (en azından yurt içi) uçabilsin diye formül geliştirdiler kılıfına uydurdular doğru anlamış mıyım? Yoksa el koyup zimmetlerine mi geçirdiler?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
nope ~ 2 yıl önce
Hayır, sadece tescili geçirildi.. Yani taksidini odediğin arabanın plakası değişmiş gibi düşün..
Rasputin ~ 2 yıl önce
Zimmete geçirme yok. Vergi avantajı nedeniyle Bahamalar’da kayıtlı olan uçakları Rusya’ya kaydetmiş oldular. Mesela THY’nin de birçok uçağı kiralayan şirkete ait ama tescil Türkiye’de. Tescili başka ülkede olunca söz konusu ülke uçuşa elverişli değil diyordu Rusya artık buna engel olmuş oldu. Kimsenin malına çöktüğü yok.
Kılıf ~ 2 yıl önce
Kılıfa uydurma hareketi. Registration ile de oynama gündemde.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000