15 Mayıs 2021, Cumartesi 14:33:24

Romanya'ya seyahat edecek yolcular dikkat!

Romanya, Türkiye'yi kırmızı listeye aldı. Romanya'ya seyahat eden ve Covid-19 aşısı olmayan kişiler PCR testine bakılmaksızın karantinaya alınacak.
  • Yuh valla romanya bile bizi kara listeye almış. Eyy Türkiye eyy büyük ülkem seni bu hallere getirenlere hakkımı helal etmiyorum.
  • Romanya bile mi? Vah vahhhhhh!

Romanya, Türkiye'yi kırmızı listeye aldı. Romanya'ya seyahat eden ve Covid-19 aşısı olmayan kişiler PCR testine bakılmaksızın karantinaya alınacak. 

Karantina süresinin 10 gün olarak belirlendiği ancak sekizinci günde yapılacak test sonucunun negatif çıkması durumunda karantinanın sonlandırılacağı belirtildi.

Konuyla ilgili Türkiye'nin Bükreş Büyükelçiliği'nden yazılı açıklama yapıldı.

İşte Büyükelçilik tarafından yapılan o açıklama:

"Romanya Ulusal Acil Durumlar Komitesi epidemiyolojik risk haritasını 14 Mayıs’ta güncellemiştir. Yeni güncelleme ile ülkemiz bulaş oranının binde 3’ün üzerinde olduğu kırmızı listeye alınmıştır. Bu çerçevede;

-Ülkemizden Romanya’ya girişlerde vatandaşlarımız SARS-CoV-2 testi sonucuna bakılmaksızın kendi belirledikleri adreslerde karantinaya gireceklerdir. Karantinanın sekizinci gününde uygulanan  SARS-CoV-2 testi sonucunun negatif olması halinde karantinaları sonlandırılabilecektir.

Bununla birlikte;

-İzin verilen azami kapasitesi 2,4 tondan fazla olan yük taşıtlarının sürücüleri ile sürücü koltuğu dahil 9'dan fazla koltuğu olan binek araçların sürücüleri,

-Romanya’dan 24 saat icinde ayrılacak transit yolcular,

-Sözleşme müzakere etmek ya da imzalamak için Romanya dışına seyahat eden ve bu durumu kanıtlayan bir belge sunabilen; uçağa binmeden (toplu taşıma ile seyahat edenler için) veya ulusal bölgeye girmeden önce (toplu taşıma ile seyahat etmeyenler için) en geç 72 saat önce gerçekleştirilmiş negatif SARS-CoV-2 test sonucu sunabilen iş insanları,
-SARS-CoV-2’ye karşı ikinci doz aşılanmasının üzerinden 10 gün geçmiş kimseler karantinadan muaf tutulacaktır.

Konu hakkında ayrıntılı bilgiye ekli dosyadan ulaşılabilmektedir.

Saygıyla duyurulur."

Romanya'ya seyahat edecek yolcular dikkat!

Yorumlar

Yuh ~ 3 yıl önce
Yuh valla romanya bile bizi kara listeye almış. Eyy Türkiye eyy büyük ülkem seni bu hallere getirenlere hakkımı helal etmiyorum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Cumhur ~ 3 yıl önce
Şu anda Romanya halkının nerede ise %25 aşılandı. Ve 16 yaşından büyük herkes sıra beklemeden alış veriş merkezlerinde bile aşı olabilmekte.Yani malesef Türkiye nin alacağı çok yol var daha. Bu arad 21 yıldır burada yaşıyorum ve iki do aşımı da oldum. Türkiye de olsam seneye sıra gelirmiydi bilmiyorum
Kpt320 ~ 3 yıl önce
Romanya bile mi? Vah vahhhhhh!

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000