20 Temmuz 2018, Cuma 09:11:08

Rolls-Royce uçak motorlarına SWARM ile bakacak

İngiliz motor üreticisi Rolls-Royce, uçak motorlarının muayenesinde ve onarımında yardımcı olarak kullanılmak üzere böceğe benzeyen yeni robotlar geliştiriyor.
  • damat bunuda gorur,hemen yapar... devlettende balli bir ihale aldi mi.. torunun torununa kadar refah icinde artik.. vestel daha iyisini uretsede ondan almazlar..
  • Teknisyenlerin işini kolaylaştıracak bir buluş. İnşallah en kısa zamanda yaygınlaşır.
  • bu robot motorun içinden çıkmak istemezsene olacak durum
  • Teknolojiyi geliştiren, teknolojinin gelişmesi için uygun ortamlar yaratan, düşünen, üreten ve ortaya çıkmasında zerre kadar katkısı olan herkesin önünde saygıyla eğiliyorum.

Dünyanın önde gelen motor üreticilerinden Rolls-Royce, motorların muayene ve bakım işlemlerinin de motorları üretmek kadar emek gerektirdiğini belirterek bu alanda artık yeni uygulamalardan faydalanmak istiyor. Bu amaç doğrultusunda Nottingham Üniversitesi ve Harvard Üniversitesi'ndeki uzmanlarla iş birliği yapan şirket hamam böceğine benzeyen bir robot geliştirdi.

5 saatlik süreç 5 dakikada tamamlanacak

Bu yılın başında motor geliştirme ve bakım sürecine ilişkin IntelligentEngine olarak isimlendirilen yeni programını duyuran şirket bu program kapsamında farklı teknolojileri motor dünyasına entegre etmeye çalışıyor. SWARM adı verilen küçük robot da bu programın bir parçası. İngiltere'deki havacılık fuarı Farnborough Airshow'da sergilenen SWARM isimli robot hareket kabiliyetine sahip olsa da henüz istenilen seviyede değil. Robotun boyutunun 10 milimetreye düşürüleceğini belirten araştırmacılar bu sayede motorun içinde neler olup bittiğini ve arızanın kaynağını çok daha kolay bir şekilde tespit edebileceklerini düşünüyor.

Şirketin fuarda tanıttığı tek robot SWARM değil. Rolls-Royce ayrıca yılana benzeyen bir robotu, SWARM'a eşlik etmek ve basit arızaları onarmak üzere geliştiriyor. Rolls-Royce'un teknoloji uzmanı James Kell'e göre her iki robotun da faaliyete geçmesi halinde geleneksel yöntemlerle 5 saat süren bir onarım işlemi 5 dakika gibi oldukça kısa bir sürede tamamlanabilir.

Tabi bu robotları, motor dünyasında aktif bir şekilde kullanılırken görmek için birkaç yıl daha beklememiz gerekecek zira araştırmacılar robotların boyutunu küçültmeye çalıştıklarını ve bu işlemin oldukça zor olduğunu belirtiyor. Yine de şirket vizyonu, minik robotların ilerleyen yıllarda birer tamir ustası haline gelebileceğini gösteriyor.

Rolls-Royce uçak motorlarına SWARM ile bakacak

Yorumlar

damat ~ 6 yıl önce
damat bunuda gorur,hemen yapar... devlettende balli bir ihale aldi mi.. torunun torununa kadar refah icinde artik.. vestel daha iyisini uretsede ondan almazlar..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Volvo ~ 6 yıl önce
Teknisyenlerin işini kolaylaştıracak bir buluş. İnşallah en kısa zamanda yaygınlaşır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
baran ~ 6 yıl önce
bu robot motorun içinden çıkmak istemezsene olacak durum

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Roger-Wilco ~ 6 yıl önce
Teknolojiyi geliştiren, teknolojinin gelişmesi için uygun ortamlar yaratan, düşünen, üreten ve ortaya çıkmasında zerre kadar katkısı olan herkesin önünde saygıyla eğiliyorum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000