29 Temmuz 2021, Perşembe 10:08:17

Rolls-Royce geleceğin uçakları için çalışıyor

Havacılık alanındaki en güçlü hibrit-elektrikli uçak güç ve tahrik sisteminin kalbinde yer alacak olan jeneratör, kurulum ve montaj çalışmaları için Rolls-Royce’un profesyonel sınama tesisine ulaştı.
  • Tesis,motor,jeneratör vs ne varsa hepsinin kralını asrın lideri önderliğinde,ortadoğu ve balkanların en büyük uçak mühendisi temel ve saz arkadaşlarıyla hatta damatla birlikte yerli ve milli olarak yaparız dünya bize bir kere daha gıpta eder,kıskanır,evelallah, inşallah,maşallah,hamdolsun, amin...

Havacılık alanındaki en güçlü hibrit-elektrikli uçak güç ve tahrik sisteminin kalbinde yer alacak olan jeneratör, kurulum ve montaj çalışmaları için Rolls-Royce’un profesyonel sınama tesisine ulaştı.

Jeneratör ve ilgili güç elektroniği, kapsamlı bir geliştirme test programını tamamladıktan sonra Norveç'in Trondheim kentindeki Rolls-Royce tesisinden alınarak İngiltere’nin Bristol kentinde bulunan ve kısa süre önce yenilenen Testbed 108'e teslim edildi. Söz konusu jeneratör, geleceğin bölgesel uçakları için 2,5 megawatt (MW) Güç Üretim Sistemi 1 (PGS1) gösterici programının bir parçası niteliğinde olacak. Jeneratör ayrıca, hibrit elektrikli tahrik sistemine ek olarak, daha büyük uçaklarda ya da gelecekteki kara veya deniz uygulamalarında “daha elektrikli” bir sistemin parçası olarak da kullanılabilecek.

PGS1, Rolls-Royce’un yenilikçi elektriksel güç ve tahrik sistemlerini geliştirmeyi hedefleyen sürdürülebilirlik stratejisinin önemli bir unsurunu oluşturuyor.

Rolls-Royce ayrıca, AE2100 motor bileşeninin, profesyonel denetlemelerinin ve termal yönetim sisteminin Testbed 108'de test sürecini de tamamlamış durumda.

Rolls-Royce Aviation Futures’ta tasarımdan sorumlu Baş Mühendisi Adam Newman konuyla ilgili olarak şunları söyledi: “Jeneratörün yeni sınama tesisimize getirilmesinden ve PGS1 entegrasyonunun başlamasından heyecan duyuyoruz. Birleşik Krallık ve Norveç ekiplerinin çalışmaları sayesinde gelinen bu aşama, bu program için önemli bir dönüm noktası. Böylesine değerli bir çalışmaya dâhil olmak bizler için çok büyük bir ayrıcalık olmakla birlikte yenilikçi elektriksel güç sistemleri geliştirmek, geleceğe yönelik sürdürülebilirlik stratejimizin bir parçası niteliğinde.

Jeneratörümüz yaklaşık 40 cm çapında ve 60 cm yüksekliğindeki bir silindir boyutunda, ve ortalama 2 bin 500 eve kesintisiz olarak güç sağlamak için yeterli elektrik üretmesi gerekiyor. Bu durum ise fiziksel olarak neyin mümkün olduğu konusunda yeni bir çağın kapılarını aralıyor. Testin tamamlanmasını takiben, gelecekteki hibrit uçaklar için megawatt düzeyinde güç sağlayan bir altyapıya sahip olmayı hedefliyoruz.”

Testbed 108 ve PGS1, İngiltere Havacılık ve Uzay Teknolojisi Enstitüsü'nün MegaFlight projesinin desteğini alırken, Trondheim'da gerçekleştirilen 2.5 MW elektrik jeneratörü, motor ve güç elektroniği tasarımı, üretimi ve testi ise EU Clean Sky 2 programı tarafından destekleniyor

Rolls-Royce geleceğin uçakları için çalışıyor

Yorumlar

Eyyy rolls royce ~ 3 yıl önce
Tesis,motor,jeneratör vs ne varsa hepsinin kralını asrın lideri önderliğinde,ortadoğu ve balkanların en büyük uçak mühendisi temel ve saz arkadaşlarıyla hatta damatla birlikte yerli ve milli olarak yaparız dünya bize bir kere daha gıpta eder,kıskanır,evelallah, inşallah,maşallah,hamdolsun, amin...

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000