12 Temmuz 2017, Çarşamba 09:30:57

Rize'de taş ocağı tepkisi

Rize’nin Pazar İlçesi Yeşilköy Köyü’nde, yaklaşık 88,5 milyon ton taş dolgu üzerine inşa edilecek olan Rize - Artvin Havalimanı'nda kullanılacak malzemenin alınması için bölgede taş ocakları açılmasına yönelik tepkiler sürüyor.
  • Eylem yapan, gösteri yapan, devletten şikayet eden teröristtir. Oldu mu?
  • Rizelilere müstehak. Oturun taşocağının tozu toprağı içinde. Bana ne? Çok sevdiğiniz reisinize şikayet edebilirsiniz. Gelir sıralamasında en sonlardasınız. Uçağa nasıl bineceksiniz bakalım. Belki reis size pass bilet verir he :)
  • Karşı çıkanlar kim biz yöre halkı olarak havalimanı istiyoruz karşı çıkanların hangi illerden geldiğini araştırmak lazım.
  • Güneysu ilçesinde yapsınlar sıkıyorsa
  • pazar'da insanlar birlik olup,taş ocağı yapımına karşı gelmek için toplandılar sonrasında olay çıktı jandarma geldi işin sonunda da amaçlarına ulaştıkları için sevindiler ve hemen horona durdular ! içlerinde bir teyze de ha puranun taşi,kurdi herşeyi bizimdur dedi alkış,kıyamet koptu. yurdum insanı ilginç karadenizliler daha da ilginç vesselam...
  • Yaşamadan ölmek yok. Arabeskden dönmek yok
  • Kim takar yöre halkını,Yapılacak boşuna yırtmayın kendinizi.Doğa düşmanlarıyla başa çıkamazsnz
  • Evet derken iyiydi ama

Rize’nin Pazar İlçesi Yeşilköy Köyü’nde, yaklaşık 88,5 milyon ton taş dolgu üzerine inşa edilecek olan Rize - Artvin Havalimanı'nda kullanılacak malzemenin alınması için bölgede taş ocakları açılmasına yönelik tepkiler sürüyor. Pazar ilçesinde, taşeron firmanın taş ocağında çalışmalara başlayacağını duyurması üzerine harekete geçen yöre sakinleri ile firma yetkilileri arasında tartışma çıktı; olaya jandarma ekipleri müdahale etti.

Pazar İlçesi Sivrikale Köyü yakınlarındaki kurulacak taşocakları için Rize Valiliği’nce verilen, ‘ÇED gerekli değil’ kararına karşı yöre sakinlerinin açtığı 2 ayrı davanın sonucunu beklemeden harekete geçen taşocağı şirketi, bölgede çalışma başlatacağını duyurdu. Havalimanı yapımında kullanılacak olan dolgu malzemelerinin temini için bölgede taş ocağı açılmasına tepki gösteren yöre sakinleri de, işbaşı yapılacağı bilgisi üzerine harekete geçti.

Vatandaşlar, Sivrikaya Köyü yakınında kurulacak olan taşocağının yolu üzerine çadır kurdu, 'Köyümüze, suyumuza, toprağımıza, yaşam alanlarımıza sahip çıkıyoruz' yazılı pankart açarak beklemeye başladı. Jandarma ekipleri de, vatandaşların bulunduğu alanın girişinde güvenlik önlemi aldı. Taşocaklarına tepkili olan yöre sakini bazı kadınlar ile vatandaşlar, iş makinelerinin vadiye girmesine izin vermeyeceklerini belirterek nöbet tutmak istedi. Ancak vatandaşlar, firma yetkilileri ve jandarma arasında tartışma çıktı. Kısa süreli gerginliğin ardından, tulum eşliğinde horon ve türkülerle tepkilerini dile getiren yöre sakinleri çalışmaların durdurulmasını istedi. (Hürriyet)

Rize'de taş ocağı tepkisi

Yorumlar Tüm Yorumlar (15)

Eylemcilere ~ 7 yıl önce
Eylem yapan, gösteri yapan, devletten şikayet eden teröristtir. Oldu mu?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İyi olmuş ~ 7 yıl önce
Rizelilere müstehak. Oturun taşocağının tozu toprağı içinde. Bana ne? Çok sevdiğiniz reisinize şikayet edebilirsiniz. Gelir sıralamasında en sonlardasınız. Uçağa nasıl bineceksiniz bakalım. Belki reis size pass bilet verir he :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
1 ~ 7 yıl önce
Rize Karadeniz'de kişi başı geliri en yüksek ildir.Bilip bilmeden konuşma,cahil herif.Aç tüik'de veriler var bak. İşiniz gücünüz bilip bilmeden b.k atmak.
Çayeli ~ 7 yıl önce
Karşı çıkanlar kim biz yöre halkı olarak havalimanı istiyoruz karşı çıkanların hangi illerden geldiğini araştırmak lazım.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Vatandaş ~ 7 yıl önce
Güneysu ilçesinde yapsınlar sıkıyorsa

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Neolcak ~ 7 yıl önce
Guneysuda akıllı insanlar vardır mantık ve ülke menfaati olan her yatırıma mantıklı karşılar çayelinden ötesindeki elemenlar gibi gölgeleri ile kavga etmezler
karakus ~ 6 yıl önce
@Neolcak boş konusma istersen! Kendi gölgesiyle kavga edenleri görüyoruz! Yoksa buraya yorum bile yapmazdın laf olsun torba dolsun diye yorum yapmıssın!
rizelu ~ 7 yıl önce
pazar'da insanlar birlik olup,taş ocağı yapımına karşı gelmek için toplandılar sonrasında olay çıktı jandarma geldi işin sonunda da amaçlarına ulaştıkları için sevindiler ve hemen horona durdular ! içlerinde bir teyze de ha puranun taşi,kurdi herşeyi bizimdur dedi alkış,kıyamet koptu. yurdum insanı ilginç karadenizliler daha da ilginç vesselam...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kaile alınan ~ 7 yıl önce
Yaşamadan ölmek yok. Arabeskden dönmek yok

Yanıtla

Kalan karakter 1000
... ~ 7 yıl önce
Kim takar yöre halkını,Yapılacak boşuna yırtmayın kendinizi.Doğa düşmanlarıyla başa çıkamazsnz

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Guluyorum ~ 7 yıl önce
Evet derken iyiydi ama

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Pazarlı ~ 7 yıl önce
O köyden %85 hayır çıktı. Bişey bilmeden konuşma,sanki tüm Rize ordaymış gibi.
Evet Evet Evet ~ 7 yıl önce
Çok iyi hemde siz napyonuz
Pazar başkadır ~ 7 yıl önce
Pazar, insanıyla ve kültürüyle farklıdır, Rize'deki başka yerlerle karıştırmayalım.
sürücü ~ 7 yıl önce
Şimdi anlaşıldı neden taşocağının orada açıldığı. %85 ha, size buraları yaşanmaz yapalım da görün.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000