28 Ağustos 2013, Çarşamba 16:40:41

RİZE'DE HAVALİMANI HEYECANI

AK Parti Rize Milletvekili Hasan Karal, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın yapılması düşünülen Rize Havaalanı için kendilerinden rapor istediğini açıkladı.
  • Artvin li için Batum a gider diyen arkadaşı çok merak ettim. Bu nasıl bir zihniyet yahu. Adam neden batuma gitsin. Sınırdan geçmek için kaç saat beklendiğinden haberin varmı? Boş boş konuşmayın
  • 3-4 sefer uçak uçmaz.Her gün en az 3-4 sefer olur.Bunu Trabzon hattını kullananlar bilir Trabzon'a sadece THY 17-18 sefer yapıyor,Pegasus,Sunexpress,Onur Air demiyorum bile.TZX yolcusunun en az %35-40'ı Rize-Hopa arası yolcularıdır.Bu istatistiklerle de ortaya çıkıyor.Iğdır'a var Bingöl'e Şırnak'a var da Rize'ye mi yok.En uygun yer de Pazar-Ardeşen arası Hamidiye Mevkii'dir.
  • Bazı arkadaşlar rizeye havalimanı vs gereksiz olur trabzonda var vs demişler iyide güzel abilerim kardeşlerim trabzondan rize merkeze bile havaşla 1 saate gidiliyor,artı rize nin daha doğusunda çayelisi fındıklısı hemşini var artvinde hopası borçkası arhaviside var ki rahat trabzonda 4 saat adam uçaktan inip o stresi çekmesını çeken bilir,rize ve artvin arasına havalimanı yapılmalı 52 havalimanı var 53 rizeye yakışır,yer vs yok dıyenler olucaktır,trabzon akyazı tesislerine,orgi(ordu giresun) havalimanına,maltepe sahilboyuna,ve karadenize baksınlar olduğu gibi denize dolgudur rizeye gelincemi olmuyor hava alanı bal gibi olur yolcusuda trabzondan çoktur
  • Rizeye yapilacak havalimanini rizenin kalkinmasini istemeyenler istemez
  • Trabzon a giden Rize e otesi ucak yolculari havas servisini kullaniyor havas ne kadar yolcu tasidi bunu ogrenmek cok basit bazi yolcularda karsilamaya gelen ozel arabalarla evlerine gitmekte kaldiki rizede yapilacak bir havalimanina ispir ve hopa rize arasi yolcular tercir eder
  • Gerekirse tabiki yapılmalı. Ama daha kullanışlı olanı; Artvin, Rize, Trabzon, Giresun ve Ordu'yu ilçeleriyle birbirine bağlayan bir demiryolu hattıdır. Havaalanı sayısının artması seyahat seçeneklerini/uçuş frekansları artırmaz. Ama mevcut meydanları hem birbirine hem de yan-yana dizilmiş olan yerleşim yerlerine ucuz ve çabuk şekilde bağlarsanız destinasyon sayısı ve firma sayısı artar. Gün de bir kaç uçuşa gebe kalmazsınız.
  • Rizenin yolcusu var havalımanı yapılsa yapılacak seferlerde uçaklar dolar Trabzona yapılan seferlerde uçakların % 35-40 rizelıdır günde kaç sefer yapılıyor tranzona hic arastırmasını yaptınızmı yorum yapıyorsunuz .Başbakanın memleketı dıye havalımanı ıstemıyoruz gereklı oldugu için ıstıyoruz .
  • Samsun'da hava limanı ordu Giresun havalimanı Trabzon hava limanı olursa Rize fakat çok iyi araştırılıp planın sunulması lazım gün gelir çay kurutmak için kullanılmasın?
  • Rantibl olmaz. Artvin zaten batuma gider, trabzonda havalimanı var. Bu nedenle sırf başbakanın memleketi diye havalimanı istenirse bu yatırım siyasi ve gereksiz olur.

Rize kamuoyunda tartışılan Rize’ye havaalanı yapılması konusunun Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın son Rize gezisi sırasında seslendirilmemesi tartışmalara yol açmıştı. Bugün gazeteciler ile bir araya gelen AK Parti Rize Milletvekili Hasan Karal, Başbakan Erdoğan'ın konu hakkında kendilerinden rapor istediğini açıkladı.

Karal açıklamasında, “Sayın Başbakanımız konuyu enine boyuna bize sordu. Özellikle Ayder ziyareti esnasında orada gördüğü çok sayıda turistin orada bulunuyor olması bizi destekledi. Bu turizm yatımları ve turizmi geleceği konusunda görüşler bildirilirken havaalanı konusu da gündeme geldi. Bizler de konunun hassasiyetini dile getirdik. Gelişen turizme birlikte alt yapının tam olabilmesi için havaalanının gerekliliğini sayın Başbakanımıza ilettik. Sayın Başbakanımız bizi dinledikten sonra Rize’de yapılması düşünülen bir havaalanın rantabl olup olmayacağı, ekonomik olup olmayacağı hususunda bir rapor hazırlamamızı istedi. Bizden Trabzon Havalimanı'nı kullanan Rizeli ve Artvinli yolcu sayısı hakkında oransal bir çalışma yapmamızı istedi. Bu hususlarda çalışma yaparak neticesini bir rapor ile sayın Başbakanımıza sunacağız. Sayın Başbakanımız 'Rize'ye havaalanına karşıdır' şeklindeki söylemler yanlıştır. Sayın başbakanımız şu anda böyle bir yatırımımın yapılacağını söylememiştir. Ancak yapılan çalışma sonucunda karar verilecektir” dedi.

RİZE'DE HAVALİMANI HEYECANI

Yorumlar Tüm Yorumlar (13)

Atakan ~ 11 yıl önce
Artvin li için Batum a gider diyen arkadaşı çok merak ettim. Bu nasıl bir zihniyet yahu. Adam neden batuma gitsin. Sınırdan geçmek için kaç saat beklendiğinden haberin varmı? Boş boş konuşmayın

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Laz Pilot ~ 11 yıl önce
3-4 sefer uçak uçmaz.Her gün en az 3-4 sefer olur.Bunu Trabzon hattını kullananlar bilir Trabzon'a sadece THY 17-18 sefer yapıyor,Pegasus,Sunexpress,Onur Air demiyorum bile.TZX yolcusunun en az %35-40'ı Rize-Hopa arası yolcularıdır.Bu istatistiklerle de ortaya çıkıyor.Iğdır'a var Bingöl'e Şırnak'a var da Rize'ye mi yok.En uygun yer de Pazar-Ardeşen arası Hamidiye Mevkii'dir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
mustafa ~ 11 yıl önce
Bazı arkadaşlar rizeye havalimanı vs gereksiz olur trabzonda var vs demişler iyide güzel abilerim kardeşlerim trabzondan rize merkeze bile havaşla 1 saate gidiliyor,artı rize nin daha doğusunda çayelisi fındıklısı hemşini var artvinde hopası borçkası arhaviside var ki rahat trabzonda 4 saat adam uçaktan inip o stresi çekmesını çeken bilir,rize ve artvin arasına havalimanı yapılmalı 52 havalimanı var 53 rizeye yakışır,yer vs yok dıyenler olucaktır,trabzon akyazı tesislerine,orgi(ordu giresun) havalimanına,maltepe sahilboyuna,ve karadenize baksınlar olduğu gibi denize dolgudur rizeye gelincemi olmuyor hava alanı bal gibi olur yolcusuda trabzondan çoktur

Yanıtla

Kalan karakter 1000
LTBQ ~ 11 yıl önce
Trabzon h.limanı-Rize arası 70 km.Otoban gibi duble yolda 50 dk.çeker.Artvin,Hopa,Arhavi zaten Batum meydanını kullanıyor.Rizenin tamamı 325.000 nüfuslu.İstanbuldaki Rizeliler de yaz mevsimi memlekete,çaya gidiyor.Başka şehirleri kıskanacağınıza aklınızı kullanın!Iğdır,Bingöl,Şırnakla aşık atmayın.oralara en yakın meydan 170 km.ve dağlık,virajlı yollar.İsraf diye birşey bilirmisiniz?
cozum ~ 11 yıl önce
Rizeye yapilacak havalimanini rizenin kalkinmasini istemeyenler istemez

Yanıtla

Kalan karakter 1000
rize ~ 11 yıl önce
Trabzon a giden Rize e otesi ucak yolculari havas servisini kullaniyor havas ne kadar yolcu tasidi bunu ogrenmek cok basit bazi yolcularda karsilamaya gelen ozel arabalarla evlerine gitmekte kaldiki rizede yapilacak bir havalimanina ispir ve hopa rize arasi yolcular tercir eder

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Gerekirse... ~ 11 yıl önce
Gerekirse tabiki yapılmalı. Ama daha kullanışlı olanı; Artvin, Rize, Trabzon, Giresun ve Ordu'yu ilçeleriyle birbirine bağlayan bir demiryolu hattıdır. Havaalanı sayısının artması seyahat seçeneklerini/uçuş frekansları artırmaz. Ama mevcut meydanları hem birbirine hem de yan-yana dizilmiş olan yerleşim yerlerine ucuz ve çabuk şekilde bağlarsanız destinasyon sayısı ve firma sayısı artar. Gün de bir kaç uçuşa gebe kalmazsınız.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
gereklı ~ 11 yıl önce
Rizenin yolcusu var havalımanı yapılsa yapılacak seferlerde uçaklar dolar Trabzona yapılan seferlerde uçakların % 35-40 rizelıdır günde kaç sefer yapılıyor tranzona hic arastırmasını yaptınızmı yorum yapıyorsunuz .Başbakanın memleketı dıye havalımanı ıstemıyoruz gereklı oldugu için ıstıyoruz .

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 11 yıl önce
Samsun'da hava limanı ordu Giresun havalimanı Trabzon hava limanı olursa Rize fakat çok iyi araştırılıp planın sunulması lazım gün gelir çay kurutmak için kullanılmasın?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
rizeli ~ 11 yıl önce
rahat ol bizde çay öyle kurutulmuyo kardeş ...
aydo ~ 11 yıl önce
karadenizin tum ilçelerinide havaalani yapin devletin geliri karadenize gitsin digerleri bekleyin ne guzel karadeniz beeeeee
iPhone Uygulaması ~ 11 yıl önce
Rantibl olmaz. Artvin zaten batuma gider, trabzonda havalimanı var. Bu nedenle sırf başbakanın memleketi diye havalimanı istenirse bu yatırım siyasi ve gereksiz olur.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Iphone Uygulamasiba ~ 11 yıl önce
Ama sirf Basbakanin Memleketi Rize oldugu icin Rize'ye havalimaninin yapilmamasida sacma olur. Ihtiyac varsa yapilacak arkadasim. Ben Avrupada yasiyorum yeri geliyor birbirlerine 50km mesafeli havalimanlari insa ediliyor. Köstek olmayalim...

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000