02 Nisan 2014, Çarşamba 08:05:48

RİZE'DE HAVALİMANI HEYECANI

AK Parti Rize Milletvekili Hasan Karal, "Rize-Artvin havaalanının yedi aylık fizibilite çalışmalarını tamamladık ve teknik olarak Çayeli-Pazar arasında yapılabileceğini kararlaştırdık" dedi.
  • vaat edildi diye 500 trilyonu denize atacaksınız. Sonra uçaklar 20 kişi ile kalkacak , herkes THY gel uç diyecek pgs uçmam diyecek. bir dönem sonra o bölgenin insanı pist kenarından kamışlar ile balık tutacak. Günahtır beyler.
  • Trabzonun yükünü en az %20 azaltır. Yapılmasında fayda var.
  • Ben bir Rizeli olarak,eğer teknik olarak imkanı varsa biraz daha Artvin e yakın olsaydı daha iyi olurdu.En azından Sarp Rize arasında orta bır yere denk getirilebilse Daha verımlı olurdu diye düşünüyorum.
  • geçenlerde birisi deniz üzerine havayolu yapmak çok daha ucuz oluyor diyordu. şimdi de tersi. muz cumhuriyetimizde ne kadar çok bilgili insan lar. hangisine inansak şimdi. :)
  • Trabzon'a Üniversite oyunları için 4-5 sene önce 300 trilyona yakın para harcanarak tesisler yapıldı, şimdi atıl atıl süs niyetine duruyor. Şimdi de stadyum, spor kompleksi vs. gibi yeni bir harcama daha yapılıyor Akyazı'ya, Allah bilir harcanacak para ne kadar? Trabzon'a harcanırken gerekli ama Rize'ye havalimanı yapılınca gereksiz öyle mi?! Helal olsun başbakanlar şehri Rize'ye, geç bile kalındı... Komşu iller şu Trabzon hegemonyasından kurtulsun, yeter artık...
  • Sanirim cayelinde kanliderede yapilacak
  • Uzak bölgedeki her havalimanı iş yapar kimse melketine 18 saatte gitmek istemez burda tek zarar otobüs firmalarına olur yoksa uçak her daim dolar mesafe baya var. Birazda havaya trene yatırım olsun karayolları rahatlasın
  • bu kadar havuza katilmis arkadaslar, bir yerden vermek,iade etmek lazim..
  • Rizeye havalimanı gerekli idi. artık her ile havalimanı olacak. TR de 2 başbakan çıkarıp memleketinde havalimanı olmaan tek yer yok. kaldı ki, doluluk oranları Trabzondan bile fazla olacağını düşünüyorum. inşallah en yakın zamanda bitirirler. aşağıdaki arkadaşın da dediği gibi, TGS deki Çayelililer şimdiden başlamışlardır çalışmalara :) memlekette havalimanı olması, o memleketi her yönü ile uçurur. Adalet ve Kalkınma Partisinden Adaleti görmedik, bari Kalkınmayı görelim :)
  • Doğrudur. Rize ve Artvin halkı çoğunlukla büyük şehirlerde yaşamakta ve yazın köy ve yaylalarda tatilini yapmaktadır. Bu denli büyük bir kitleye ulaştırma hizmeti sunmak gerek. Bir meydan çok görülmesin. Karayolu ile ulaşım bir gün alıyor Artvin'e yollarda sefillik çekiyor insanlar. Ayrica Rize Kaçkar bölgesi bir turizm bölgesidir. her nekadar kötüde işletilse Kaçkarda turizm gelişmektedir

AK Parti Rize Milletvekili Hasan Karal, "Rize-Artvin havaalanının yedi aylık fizibilite çalışmalarını tamamladık ve teknik olarak Çayeli-Pazar arasında yapılabileceğini kararlaştırdık" dedi.

Karal, Rize 53 Gazeteciler Derneğinde yaptığı açıklamada, Rize-Artvin havaalanı çalışmalarını yedi ay önce başlattıklarını belirtti.

Başbakan Erdoğan'ın verdiği talimat doğrultusunda havaalanı çalışmalarını başlattıklarını anlatan Karal, şöyle devam etti:

"Hiçkimsenin haberi olmadan teknik ekipler gelip 10 gün boyunca İyidere ile Fındıklı arasını taradılar. 'Havaalanı nerede yapılabilir, neresi uygundur' noktasında çalışmalar yaptılar. Altyapı Yatırımları Genel Müdürlüğüne bağlı Hava Meydanlığı Daire Başkanlığı yetkilileri burada epey bir zaman çalışma yaptı. Bu çalışmalar neticesinde Rize'de kara üzerinde bir havaalanı yapılamayacağı kararına varıldı. 'Rize'de böyle bir havaalanının yapılabileceği bir kara parçası yok' denildi. Pazar ilçesi sınırları içerisinde kalan Hamidiye bölgesinin havaalanı yapımına müsait olduğu zannediliyordu, teknik olarak maalesef oranın da müsait olmadığı kanaatine varıldı."

Rize'de farklı noktalarda çalışmaların yoğunlaştığını ama tek bir noktanın uygun olduğunu ifade eden Karal, "Deniz derinliğinden, uçakların iniş kalkışında engel teşkil etmeyecek dağ veya tepe durumuna, rüzgar ölçümlerinden, derelerden meydana gelebilecek sel ve heyelan tehlikelerine varıncaya kadar her türlü teknik araştırma yapılmıştır. Rize-Artvin havaalanının yedi aylık fizibilite çalışmalarını tamamladık ve teknik olarak Çayeli-Pazar arasında yapılabileceğini kararlaştırdık" diye konuştu.

Karal, yapılacak havaalanının uluslararası nitelikte olması gerektiğini kaydederek, "Dünyanın en büyük uçaklarının rahatlıkla inip kalkabileceği bir havaalanı olması gerekiyor. Yapılan çalışmalar neticesinde deniz dolgusundan başka bir alanın havaalanı yapımı için uygun olmadığı ortaya çıktı. Kara üzerinde yapılan bir havaalanının maliyeti 80 ile 120 trilyon lira arasında değişiyor. Deniz üzerinde yapılması planlanan bir havalimanının maliyetinin en az dört veya beş kat fazla olduğunu farz ediyoruz. Rize'de yapılacak havalimanının toplam maliyeti ise 520 trilyon lira civarında bir rakamdır" ifadelerini kullandı.

Rize'ye havaalanı yapılmasının önemli olduğunu belirten Karal, "Havaalanının Rize'nin neresinde yapılacağı teferruattır ve siyasi bir karar değildir, teknik bir karardır. Havaalanının Rize'de yapılıp yapılmayacağı siyasi bir karardır, kararı da verilmiştir, yapılacaktır" dedi.

Karal, seçimlerde Rize'nin Türkiye genelinde en yüksek oy oranını aldığını da ifade ederek, "Bu, bizleri fazlasıyla mutlu etmiştir. Rize Başbakana hakettiği desteği vermiştir. Keşke diğer iller bizden fazla oy alsaydı, onlar da AK belediyecilikle tanışsaydı. Bu bizim için birincilikten daha önemli olurdu" diye konuştu.

RİZE'DE HAVALİMANI HEYECANI

Yorumlar Tüm Yorumlar (17)

yazık ~ 10 yıl önce
vaat edildi diye 500 trilyonu denize atacaksınız. Sonra uçaklar 20 kişi ile kalkacak , herkes THY gel uç diyecek pgs uçmam diyecek. bir dönem sonra o bölgenin insanı pist kenarından kamışlar ile balık tutacak. Günahtır beyler.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Komiksin ~ 10 yıl önce
Rize ve ilçelerinden günde 13 tane Havaş seferi olduğunu biliyor musun dostum.Orası bildiğin diğer havaalanlarına benzemez.Yolcusu hazır.
Android Uygulaması ~ 10 yıl önce
Trabzonun yükünü en az %20 azaltır. Yapılmasında fayda var.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Ben bir Rizeli olarak,eğer teknik olarak imkanı varsa biraz daha Artvin e yakın olsaydı daha iyi olurdu.En azından Sarp Rize arasında orta bır yere denk getirilebilse Daha verımlı olurdu diye düşünüyorum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
TEQ ~ 10 yıl önce
Rize merkez o zaman kullanmaz buna emin ol,niye oraya yapıldı diye yine Trabzon'u kullanır.Çayeli'nden o tarafı sevmezler pek.Onlara kalsa evlerinin önünde olsun havaalanı.
hh ~ 10 yıl önce
geçenlerde birisi deniz üzerine havayolu yapmak çok daha ucuz oluyor diyordu. şimdi de tersi. muz cumhuriyetimizde ne kadar çok bilgili insan lar. hangisine inansak şimdi. :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
TZX ~ 10 yıl önce
Senin Karadeniz coğrafyasından hiç fikrin yok galiba.Ordu'da düz arazi var yapılabilirdi,ama arasa fiyatları çok pahalı olduğundan,istimlak olsa astarı kendinden pahalıya gelirdi.Ama Rize'de düz arazi bulmak neredeyse imkansız.Sadece Pazar ilçesinde ve Ardeşen'de çok sınırlı düz arazi var ama onlarda da kalkış anında ve alçalmada manialar engel teşkil eder.O yüzden en mantıklısı denize yapmak.
muz republic ~ 10 yıl önce
Deniz üzerinde havayolu değil, hava alanı demek istediniz galiba çok bilgili Rizeli beyefendi .
YERSEN ~ 10 yıl önce
Trabzon'a Üniversite oyunları için 4-5 sene önce 300 trilyona yakın para harcanarak tesisler yapıldı, şimdi atıl atıl süs niyetine duruyor. Şimdi de stadyum, spor kompleksi vs. gibi yeni bir harcama daha yapılıyor Akyazı'ya, Allah bilir harcanacak para ne kadar? Trabzon'a harcanırken gerekli ama Rize'ye havalimanı yapılınca gereksiz öyle mi?! Helal olsun başbakanlar şehri Rize'ye, geç bile kalındı... Komşu iller şu Trabzon hegemonyasından kurtulsun, yeter artık...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Android Uygulaması ~ 10 yıl önce
Sanirim cayelinde kanliderede yapilacak

Yanıtla

Kalan karakter 1000
bmx ~ 10 yıl önce
Uzak bölgedeki her havalimanı iş yapar kimse melketine 18 saatte gitmek istemez burda tek zarar otobüs firmalarına olur yoksa uçak her daim dolar mesafe baya var. Birazda havaya trene yatırım olsun karayolları rahatlasın

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ziya tarkan kozan ~ 10 yıl önce
bu kadar havuza katilmis arkadaslar, bir yerden vermek,iade etmek lazim..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
salih ~ 10 yıl önce
Rizeye havalimanı gerekli idi. artık her ile havalimanı olacak. TR de 2 başbakan çıkarıp memleketinde havalimanı olmaan tek yer yok. kaldı ki, doluluk oranları Trabzondan bile fazla olacağını düşünüyorum. inşallah en yakın zamanda bitirirler. aşağıdaki arkadaşın da dediği gibi, TGS deki Çayelililer şimdiden başlamışlardır çalışmalara :) memlekette havalimanı olması, o memleketi her yönü ile uçurur. Adalet ve Kalkınma Partisinden Adaleti görmedik, bari Kalkınmayı görelim :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
xhq+1 ~ 10 yıl önce
Doğrudur. Rize ve Artvin halkı çoğunlukla büyük şehirlerde yaşamakta ve yazın köy ve yaylalarda tatilini yapmaktadır. Bu denli büyük bir kitleye ulaştırma hizmeti sunmak gerek. Bir meydan çok görülmesin. Karayolu ile ulaşım bir gün alıyor Artvin'e yollarda sefillik çekiyor insanlar. Ayrica Rize Kaçkar bölgesi bir turizm bölgesidir. her nekadar kötüde işletilse Kaçkarda turizm gelişmektedir

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000