24 Mayıs 2019, Cuma 12:00:32

Rize-Artvin Havalimanı'nın yüzde 30'u tamamlandı

Rize'nin Pazar ilçesi Yeşilköy'de, 766 hektarlık alanda projelendirilen ve temeli 2 yıl önce atılan Türkiye'nin deniz dolgusuna inşa edilecek 2'nci havalimanı RizeArtvin Havalimanı'nda çalışmalara aralıksız devam ediliyor.
  • o sözü ordu giresun havalimanı içinde söylemişlerdi.en çok uçağa o aykırı söyleyenler biniyor.sizin gibilere o güzelim caddelere heykel dikmek yaraşır.
  • Sonu Or-Gi gibi olacak. Uçuk bir maliyet, bitmeyen dolgular ve sürekli iptaller.
  • o güzelim cennet sahili ne hale getirdiniz. yazıklar olsun. yere batsın beton sevdanız
  • Heryere üniversite yaptıkları gibi havalimanı yapmaları çok mu normal bir durum ?
  • bu şekilde açarlarsa şaşırmam
  • bu şekilde açarlarsa şaşırmam
  • bu şekilde açarlarsa şaşırmam
  • 120 kamyonun bir günde 90 Bin ton tas tasimasi mümkün degil. Bu her kamyon 750 ton tasiyor demektir. Bir kamyon her seferde 35-40 ton ortalam tas tasidiginda günde 20 tur yapmiyor demekrir. Bu hic mümkün degil. 29 ekim 2020 de ilk ucak inecek demek Rizelileri salak yerine koymak demektir. Bunu asla kabul edemeyiz.
  • Benim mantığım almıyor, kaba bir hesapla yılda 3milyon yolcu, günlük 9 bin yolcu civarı eder, 180 kişilik dar gövdenin 50 uçuşu yani. 25i gidip, 25i gelse. Bunlarda hep full olsa anca tutuyor. Türkiyede 4-5 tane büyük meydan hariç, hangi limana günlük 25 uçak iniyor?

Rize'nin Pazar ilçesi Yeşilköy'de, 766 hektarlık alanda projelendirilen ve temeli 2 yıl önce atılan Türkiye'nin deniz dolgusuna inşa edilecek 2'nci havalimanı RizeArtvin Havalimanı'nda çalışmalara aralıksız devam ediliyor. 120 kamyon ve 2 hafriyat gemisi ile gece-gündüz aralıksız malzeme taşınan projenin yüzde 30'u tamamlandı.
Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'nca 766 hektarlık alanda projelendirilen ve temeli 3 Nisan 2017 tarihinde, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından atılan Rize-Artvin Havalimanı için 266 hektarlık alanda 88,5 milyon ton taş kullanılacak. 120 kamyonla gece-gündüz aralıksız malzeme taşınan alanda, deniz dolgusuna devam ediliyor. Kamyonların yanı sıra devreye alınan 2 hafriyat gemisi de çalışmalarda kullanılıyor. Günlük 90 bin tona yakın dolgunun yapıldığı havalimanı inşaatında pist dolgu işlemi sürüyor. Proje sahasına 3 kilometre mesafedeki Kanlımezra ve 7 kilometre uzaklıktaki Tektaş taş ocaklarından kamyonlarla taşınan taşlar, bağlantı yolu ile denize dökülüyor. 2 hafriyat gemisine de kamyonlarla doldurulan taşlar, açıkta 28 metre derinlikte denize boşaltılıyor. Mendireğin iç alanı yaklaşık 2 milyon metrekare olacak ve toplamda 2 milyon 400 bin metrekarelik deniz dolgusu yapılacak havalimanı projesinin yüzde 30'u tamamlandı.

1 MİLYAR 78 MİLYON LİRAYA MAL OLACAK

Tarama ve dolgu imalatı süren pist, apron ve taksi yolu sahalarında 2020 yılı Mart ayında temel, alt temel ve kaplama imalatlarına başlanması planlanıyor. İnşaat sahasında şu ana kadar 3 bin 900 beton blok üretilip 2 bini mendireğe yerleştirildi. Toplamda 19 bin 250 beton blok üretilecek. Yılda 3 milyon yolcu tarafından kullanılması beklenen RizeArtvin Havalimanı'nın altyapı çalışmaları 1 milyar 78 milyon liraya mal olacak.

VALİ: 29 EKİM 2020'DE UÇAK İNECEK

Rize Valisi Kemal Çeber, havalimanı inşaatının yüzde 30´unun tamamlandığını belirterek dolgu çalışmalarının hızla sürdürüldüğünü söyledi. Vali Çeber, "Havaalanının yüzde 95 işçiliği dolgu olacak. Yani bu bölümü bitirdik mi yapım işini de tamamlıyoruz. İlimizde çok özel bir havaalanı yapılıyor. Denize dolgu ülkemizin 2'nci havaalanı olacak. Ancak bu havalimanının bir farklılığı var. Ordu-Giresun havaalanında dolgu ortalaması 8 metre, bizde ise 18,5 metre. En derin yerimiz 28 metreye kadar iniyor. Onun için de çok özel teknikler kullanılıyor. Yapımcı firmamızda çok güzel çalışıyor. Biz de düzenli olarak kontrol ediyoruz. Yakında üst yapı ile ilgili çalışmalarına başlanacak. İhalesi yapılacak ve cumhurbaşkanımızın emir buyurduğu şekilde 2020'nin 29 Ekim'ine yetiştirmek, herkesin şu andaki amacı. Ondan sonra da 3 milyon yolcu kapasiteli ve şu anda dünyada hizmet veren geniş gövdeli uçakların da inebileceği nitelikte bir havaalanına kavuşmuş olacağız. Hem Rize olarak hem Artvin olarak bu havalimanı turizmden ticarete her şeyi hareketlendirecek" dedi. (Hürriyet)

Rize-Artvin Havalimanı'nın yüzde 30'u tamamlandı

Yorumlar Tüm Yorumlar (18)

aykırı ~ 5 yıl önce
o sözü ordu giresun havalimanı içinde söylemişlerdi.en çok uçağa o aykırı söyleyenler biniyor.sizin gibilere o güzelim caddelere heykel dikmek yaraşır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İzmirli ~ 5 yıl önce
Kıskanma dostum. Bir şeker fabrikası da sen yap seninde heykelini dikelim ....
Or-Gi ~ 5 yıl önce
Sonu Or-Gi gibi olacak. Uçuk bir maliyet, bitmeyen dolgular ve sürekli iptaller.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
dünyada tek ~ 5 yıl önce
o güzelim cennet sahili ne hale getirdiniz. yazıklar olsun. yere batsın beton sevdanız

Yanıtla

Kalan karakter 1000
1 ~ 5 yıl önce
Düz yer vardı da keyfimizden mi denize yapıyoruz.Trabzon artık kaldırmıyor yoğunluğu.Tıpkı Ordu-Giresun gibi vızır vızır işleyecek bir meydan yapılıyor. Orası Uşak'a Kütahya'ya,Kastamonu'ya benzemez,günde bi uçak inecek yer değil. Benim çocukluğum o sahilde yüzerek geçti. Yapılması gerekiyordu yapılıyor.
kanlımezra ~ 5 yıl önce
haklısınız ama bölgede yakın olan tek havalimanı trabzon. artvinde oturan bir vatandaş trabzona indikten sonra 3.5-4 saat yol gidiyor .Havalimanının bedeli ise alandaki tek plajın yok olması.
Ferhat ~ 5 yıl önce
Oruç mu çarptı?
Nekadar çevrecisin ~ 5 yıl önce
ALLAH bilir sen beton evde de oturmuyorsundur o beton havalimanlarını kullanmıyorsundur avmlere gitmiyorsundur kensine ait bir aracın yoktur hep toplu taşıma kullabıyorsundur ama dağlardan toprak yollardan giden araçları hatta sen parfüm bile kullanmıyorsunudur pet şişe evinde elektirik akaryakıt ısınma için ömür odun vs gerçek bşr çevrecisin
Arıcı ~ 5 yıl önce
Yaylayamı yapacaklardı.nere yapsalardi.
... ~ 5 yıl önce
beton sensing,sahilde ...
Rize-Pazarlı ~ 5 yıl önce
O cennet sahil dediğiniz yer, “samsun-hopa sahil yolu kapsamında zaten katledilmişti. Sesimizi o zaman çıkarmamız lazımdı. Yapmadık,yapamadık,yaptıysakta başarılı olamadık. Bu proje ise tamamıyla farklı. Bilin istedim.
Atmacam ~ 5 yıl önce
Hey gidi gey kim oldunu bimmem ama sana sunu solim yorum yazan eyer olurda birgun o havalimanin dan ucaga binersen sen suratina tukurur ler bu u unutma. Akili ol akluni alurlar .
.. ~ 5 yıl önce
Heryere üniversite yaptıkları gibi havalimanı yapmaları çok mu normal bir durum ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
atc ~ 5 yıl önce
bu şekilde açarlarsa şaşırmam

Yanıtla

Kalan karakter 1000
atc ~ 5 yıl önce
bu şekilde açarlarsa şaşırmam

Yanıtla

Kalan karakter 1000
atc ~ 5 yıl önce
bu şekilde açarlarsa şaşırmam

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Rizeli ~ 5 yıl önce
120 kamyonun bir günde 90 Bin ton tas tasimasi mümkün degil. Bu her kamyon 750 ton tasiyor demektir. Bir kamyon her seferde 35-40 ton ortalam tas tasidiginda günde 20 tur yapmiyor demekrir. Bu hic mümkün degil. 29 ekim 2020 de ilk ucak inecek demek Rizelileri salak yerine koymak demektir. Bunu asla kabul edemeyiz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Biri bana açıklayabilirmi? ~ 5 yıl önce
Benim mantığım almıyor, kaba bir hesapla yılda 3milyon yolcu, günlük 9 bin yolcu civarı eder, 180 kişilik dar gövdenin 50 uçuşu yani. 25i gidip, 25i gelse. Bunlarda hep full olsa anca tutuyor. Türkiyede 4-5 tane büyük meydan hariç, hangi limana günlük 25 uçak iniyor?

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000