15 Mayıs 2022, Pazar 16:08:41

Rize-Artvin Havalimanı'nı ilk gün kaç kişi kullandı?

Açılışı dün gerçekleştirilen Rize- Artvin Havalimanı'nın ilk güne ait yolcu rakamları belli oldu
  • Hayirli olsun, soylemesi zor gelir bazi kisilere ama fiyatlari 600-700 tl biletlerin ve bazi ucuslar THY sitesinde hala full gorunuyor.
  • Yolcu garantisi tutmaz yine
  • yine vergilerimizin boşa gittiği gereksiz bir havaalanı
  • Rizenin nüfusu her gün gidip gelse verilen sayıyı tutturamaz maalesef
  • Burası tutmaz, kimse uçmaz, zarar eder diyenler şimdi suspus. Daha ilk günden 50 iniş-kalkış ve 2 bin yolcu muazzam bir rakam maşallah. Başta Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere ilgili Bakanlık ve şirket çalışanlarına Allah razı olsun. İyi ki varsınız emeğinize sağlık. Ülkemizin bir noktasına daha konforlu, hızlı ve ucuz ulaşmanın mutluluğu içerisindeyiz.

 Açılışı dün gerçekleştirilen Rize- Artvin Havalimanı'nın ilk güne ait yolcu rakamları belli oldu.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığından alınan bilgilere göre, Türkiye'nin denize dolguyla yapılan ikinci havalimanı olan Rize- Artvin Havalimanı'nın açılışı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'in katılımıyla dün gerçekleştirildi.

Açılıştan dolayı yoğunluğun yaşandığı havalimanına ilk gün 15'i ticari olmak üzere 50 uçak iniş-kalkış yaptı, hizmet verilen yolcu sayısı ise 2 bin 52 olarak gerçekleşti.

Öte yandan, havalimanına ilk inişi, THY'ye ait TK2538 uçuş koduyla Airbus A330 tipi "Rize-Artvin" isimli uçak gerçekleştirdi.

İniş kodundaki 2538 rakamının açılımının 2 şehir, Rize'nin plaka kodu "53" ile Artvin'in plaka kodu "8" şeklinde olduğu belirtildi.

Rize-Artvin Havalimanı'nı ilk gün kaç kişi kullandı?

Yorumlar Tüm Yorumlar (6)

B-53 ~ 2 yıl önce
Hayirli olsun, soylemesi zor gelir bazi kisilere ama fiyatlari 600-700 tl biletlerin ve bazi ucuslar THY sitesinde hala full gorunuyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
KökTürk ~ 2 yıl önce
Yolcu garantisi tutmaz yine

Yanıtla

Kalan karakter 1000
fff ~ 2 yıl önce
yine vergilerimizin boşa gittiği gereksiz bir havaalanı

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sayı ~ 2 yıl önce
Rizenin nüfusu her gün gidip gelse verilen sayıyı tutturamaz maalesef

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yorum ~ 2 yıl önce
Burası tutmaz, kimse uçmaz, zarar eder diyenler şimdi suspus. Daha ilk günden 50 iniş-kalkış ve 2 bin yolcu muazzam bir rakam maşallah. Başta Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere ilgili Bakanlık ve şirket çalışanlarına Allah razı olsun. İyi ki varsınız emeğinize sağlık. Ülkemizin bir noktasına daha konforlu, hızlı ve ucuz ulaşmanın mutluluğu içerisindeyiz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Furkan ~ 2 yıl önce
Zekâ fışkıran arkadaş. Yılda 3 milyon yolcu geçecek diye garanti vermişsin. Açılışında dahi 2 bin yolcu alan havalimanında, 365 günde bir milyon dahi dolmuyorken 3 milyon adamı nereden getireceksin ?

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000