13 Nisan 2022, Çarşamba 09:34:06

Rize-Artvin Havalimanı'nda geri sayım başladı

Türkiye'nin deniz dolgusu üzerindeki ikinci havalimanı olacak olan Rize-Artvin Havalimanı'nın açılış tarihi belli oldu.
  • 14 mayiz çok keçtur yaa, niye bayramda açmayisinuz,Tirabzan piraz taha kazansun tiyemi?
  • Karadeniz kıyı kesinlerinde Zonguldak,Samsun,Trabzon Havalimanları gayet yeterliydı.Ordu ve Rize havalimanları israftır.Günde 4 uçak inse bile masrafları karşılamaz
  • Israf havaalaninin acilis tarihi desek daha dogru olur.
  • Arıl havalimanlarına biri daha katılıyor. Rize yüzünden artvin turizmi de boykota girecek. Hadi rize belli zaten ama artvin turizmin merkezidir.
  • Sevincumdem hamsi gibu ziplayirum.
  • 2.pisti yıllardır yapmayanlara ne demeli
  • Harika bir haber.Rize ve Artvin potansiyeli çok yüksek iller.Bölgenin yolcu potansiyeli çok yüksek.Trabzon havalimanının yaz tarifesine baktığımda Trabzondan İstanbula THY ve Anadolujetin sadece tek yönde günde 17-19 seferi var.Ve bunlar çok ciddi doluluk oranı olan uçuşlar.
  • Ibosoft ekibi olarak uçuş simülasyonu için LTFO rize Artvin havalimanı eklentisini hazırladık indirebilirsiniz .

Türkiye'nin deniz dolgusu üzerindeki ikinci havalimanı olacak olan Rize-Artvin Havalimanı 14 Mayıs 2022 tarihinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla hizmete açılacak.

Ordu-Giresun Havalimanı'nın ardından deniz dolgusuna yapılacak Türkiye'deki ve Karadeniz Bölgesi'ndeki 2. havalimanı olma özelliğine sahip olacak Rize-Artvin Havalimanı projesinin inşaat çalışmalarında sona gelindi. 3 Nisan 2017'de temeli atılan ve 100 milyon ton taş kullanılarak 2 milyon 800 bin metrekarelik alandaki deniz dolgusunun tamamlanmasının ardından yöre mimarili terminal binaları ile çay bardağı kulesi ve çay yaprağı şeklindeki giriş takı da tamamlanarak, havalimanı önümüzdeki günlerde test uçuşları için hazır hale geldi.

Altyapı inşaatı tamamlanan ve pist, taksi yolları imalatı tamamlanan Rize-Artvin Havalimanı'nda şerit saha düzeltmeleri devam ederken, pistin ve apronların çizgileri de çekildi. Önümüzdeki günlerde ilk test uçuşları gerçekleşecek olan Rize-Artvin Havalimanın 14 Mayıs 2022 Cumartesi günü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açılışının gerçekleştirileceği öğrenildi.

Rize-Artvin Havalimanı'nda geri sayım başladı

Yorumlar Tüm Yorumlar (11)

2 mayiz ~ 2 yıl önce
14 mayiz çok keçtur yaa, niye bayramda açmayisinuz,Tirabzan piraz taha kazansun tiyemi?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Havacılık meraklısı ~ 2 yıl önce
Karadeniz kıyı kesinlerinde Zonguldak,Samsun,Trabzon Havalimanları gayet yeterliydı.Ordu ve Rize havalimanları israftır.Günde 4 uçak inse bile masrafları karşılamaz

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Lazımdı ~ 2 yıl önce
Samsun-Rize arası otobüs ile 6 saat. Trabzon havalimanı Rize ve Artvine gidecekler için yetmiyordu. Trabzon havalimanının %30 yoğunluğunu alsa yeter.
Israf ~ 2 yıl önce
Israf havaalaninin acilis tarihi desek daha dogru olur.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Atıl ~ 2 yıl önce
Arıl havalimanlarına biri daha katılıyor. Rize yüzünden artvin turizmi de boykota girecek. Hadi rize belli zaten ama artvin turizmin merkezidir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Laz ~ 2 yıl önce
Sevincumdem hamsi gibu ziplayirum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sawwwww ~ 2 yıl önce
2.pisti yıllardır yapmayanlara ne demeli

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ÇLŞ ~ 2 yıl önce
Atatürk Havalimanı gibi. SAW ı da bitirecekler. Amaç havayolları İGA İnşaat Havalimanına yönelsin. Olay bu Onaylanmayacak hiçbir zaman SAW'a 2nci Pist. Unutun siz bunu
Vatandaş ~ 2 yıl önce
Harika bir haber.Rize ve Artvin potansiyeli çok yüksek iller.Bölgenin yolcu potansiyeli çok yüksek.Trabzon havalimanının yaz tarifesine baktığımda Trabzondan İstanbula THY ve Anadolujetin sadece tek yönde günde 17-19 seferi var.Ve bunlar çok ciddi doluluk oranı olan uçuşlar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Vatandaş yazana ~ 2 yıl önce
Ülkenin kaymağını yiyen bölgenin insanı çok olunca potansiyel de yolcu da çok olur tabii...
İbo Hocamız ~ 2 yıl önce
Ibosoft ekibi olarak uçuş simülasyonu için LTFO rize Artvin havalimanı eklentisini hazırladık indirebilirsiniz .

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000