30 Ekim 2017, Pazartesi 12:37:48

Rize-Artvin Havalimanı'nda çalışmalar son sürat

Rize’nin Pazar İlçesi Yeşilköy Köyü’nde, Türkiye’nin deniz dolgusuna inşa edilecek ikinci havalimanı Rize- Artvin Havalimanı'nda, deniz dolgusu devam ediyor.
  • Artvin can gerisi heyecan
  • Trabzonlular yine dadanmış bu haberlere OGU'ya dadandıkları gibi.Çatlasanız da patlasanız da yapılacak.Trabzon bakıma girince de tıpış tıpış burdan uçacaksınız.
  • artvin'in heslerle doğasının içine edildiği yetmedi, bir havalimanı eksikti. trabzon-artvin havaş otobüsüyle 2,5 saat zaten. gürcistan sınırına havalimanı yapıp gürcülerle, yid'çi piranaları zengin etmeye kararlısınız sanırım.
  • Türkiyem günden güne büyüyor. Eskiden IMF'den para dilenen bir ülkeydik şimdi deniz dolgusu gibi çok pahalı projelerle deniz üzerine havalimanları inşa ediyoruz. Hamd olsun.
  • Bu havalimanı tutmaz. Or-Gi de şu sıralar sinek avlıyor.
  • Dan geçsinler 1 saatte ne gerek var
  • 1000 yıldır göçebe hayattan yerleşik hayata geçemeyenlerin, yüzbinlerce yıllık doğaya zulmünden başka bir şey değil bu.. Ne denizde balık kaldı, ne dağda ağaç, ne de kirlenmemiş bir toprak. Yaşadığı topraklara bizim kadar hor davranan başka bir millet var mıdır bilmiyorum..
  • Eylül sonu OGU yolcu sayısı 878000 bayağı sinek varmış .İstemezük TZX liler hemen burayada istemezüke başladılar...

Rize’nin Pazar İlçesi Yeşilköy Köyü’nde, Türkiye’nin deniz dolgusuna inşa edilecek ikinci havalimanı Rize- Artvin Havalimanı'nda, deniz dolgusu devam ediyor. Kamyonların yanı sıra devreye sokulan gemi ile taşınan taşlarla dolgu, çift yönlü sürdürülüyor.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı'nca 766 hektarlık alanda projelendirilen ve temeli 3 Nisan’da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından atılan Rize-Artvin Havalimanı için 266 hektarlık alanda 88,5 milyon ton taş dolgu kullanılacak. Kamyonların aralıksız malzeme taşıdığı alanda doldurulan denizde, 390 metre uzunluğunda bağlantı yolu yapılıyor. Bu yolu kullanacak kamyonlar, 12-26 metre derinliğe sahip denize taş dökmeyi sürdürecek. Proje sahasına 3-7 kilometre mesafedeki Hisarlı ve Subaşı taş ocaklarının devreye alınmasıyla günde yaklaşık 100 kamyonla 75-100 bin ton taş dolgu yapılması planlanıyor.

HAFRİYAT GEMİSİ, DEVREDE

Havalimanı deniz dolgusu için kamyonların yanı sıra denizde 'Taşır-4' isimli hafriyat gemisi de devreye sokuldu. Her seferinde 35 kamyonun taşıdığı yaklaşık 1500 ton taş yüklenen gemi, 10 metrenin altındaki derinliğe sahip denize ön dolgu için malzeme boşaltıyor. Gemi, taşıdığı dolgu malzemesini ortadan açılan bölmesiyle denize döküyor. Günde 4 seferle ön dolguya başlayan gemi, 2 taş ocağının devreye alınmasıyla sefer sayısını artıracak. Bir geminin daha katılacağı çalışmada bu yöntemle dolgu, daha hızlı yürütülecek. Bölgede deniz dolgusunun 2020 yılında tamamlanması planlanıyor.

'HER SEFERDE 1500 TON TAŞIYORUZ'

'Taşır-4' hafriyat gemisi kaptanı Ali Kul, günde 4 sefer yaptıklarını belirterek, her seferde yaklaşık 1500 ton taş taşıdıklarını söyledi. Kul, "Yolu tamamlandıktan sonra açılacak 2 taş ocağının da devreye girmesiyle daha fazla taş, denize dökülecek. Bölgeye ilave bir hafriyat gemisi daha gelecek. Böylece günlük daha fazla malzeme denize taşıyacağız. Denizden ve karadan kamyonlar, dolgu malzemesi taşıyor. Böylece daha kısa sürede dolgunun bitirilme şansı oluyor" dedi. 

Öte yandan bölgede yapımı heyecanla beklenen havalimanı inşaatını yöre halkı da kıyıdan ilgiyle takip ediyor. Havalimanı inşaatının bir an önce bitmesini dileyenler, merak ettikleri için zaman zaman geldikleri sahilde çalışmaları izlediklerini söyledi. 

RİZE- ARTVİN HAVALİMANI PROJESİ

Türkiye'nin deniz dolgusuna inşa edilecek ikinci havalimanı Rize-Artvin Havalimanı, 3 bin metre uzunluğunda 45 metrelik pist, 260 metreye 24 metrelik taksi yolu, 300 metreye 120 metrelik aprondan oluşacak. 88,5 milyon ton dolgu alanı üzerine inşa edilecek havalimanı tamamlandığında, Türkiye’nin 56’ncı havalimanı olacak. 4 yılda tamamlanması ve yılda 2 milyon yolcunun kullanması beklenen Rize- Artvin Havalimanı'nın inşaatı, 1 milyar 87 milyon 434 bin liraya mal olacak. 2017 yılında 149 milyon 166 bin lira ödenek ayrılan havalimanının, 29 Ekim 2021 tarihinde tamamlanması öngörülüyor. (Hürriyet)

Rize-Artvin Havalimanı'nda çalışmalar son sürat

Yorumlar Tüm Yorumlar (16)

Rus asıllı LAZ ~ 6 yıl önce
Artvin can gerisi heyecan

Yanıtla

Kalan karakter 1000
RZA ~ 6 yıl önce
Trabzonlular yine dadanmış bu haberlere OGU'ya dadandıkları gibi.Çatlasanız da patlasanız da yapılacak.Trabzon bakıma girince de tıpış tıpış burdan uçacaksınız.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
yav he he ~ 6 yıl önce
senin gibi mikromilliyetçilik yapıp, ülkeyi 81 parçadan tek biri olarak görmüyoruz. ülkeyi bir bütün gibi düşünüyoruz. aramızdaki anlayış farkı bu. ayrıca trabzonlu değilim.
yok artık ~ 6 yıl önce
artvin'in heslerle doğasının içine edildiği yetmedi, bir havalimanı eksikti. trabzon-artvin havaş otobüsüyle 2,5 saat zaten. gürcistan sınırına havalimanı yapıp gürcülerle, yid'çi piranaları zengin etmeye kararlısınız sanırım.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Vatandaş ~ 6 yıl önce
Türkiyem günden güne büyüyor. Eskiden IMF'den para dilenen bir ülkeydik şimdi deniz dolgusu gibi çok pahalı projelerle deniz üzerine havalimanları inşa ediyoruz. Hamd olsun.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
kafan kıyak tabi ~ 6 yıl önce
sana göre her şey hoş. makarna kafası bu olsa gerek.
Vatandaş ~ 6 yıl önce
Bir torba kömür bir paket makarna hakikaten bazılarının beynini etkilemiş. Durum sakat.
Misafir® ~ 6 yıl önce
O kadar denizi doldurursan büyür tabi ki Türkiye, ama kafa çok çalışmıyor, niyeyse hep karadenize doğru dolduruyoruz, aslında doğudaki toprakları batıya taşıyıp egeyi doldursak, çaktırmadan italya'ya kadar gideriz.
LTCG - TZX ~ 6 yıl önce
Bu havalimanı tutmaz. Or-Gi de şu sıralar sinek avlıyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
LTCB-OGU ~ 6 yıl önce
Bilip bilmediğiniz yere yorum yapmayın ogu dan günlük 12-13 sefer var bu şekilde mi sinek avlıyor ?
Ordulu ~ 6 yıl önce
Flightradar var ordan bak istersen.indir uygulamayi. Trabzon bakima alindimi ogu ye geleceksin baska yolu yok uşagam
.... ~ 6 yıl önce
Eminmisin sinek avlıyorda açılan yeni havalimanları içerisinde en çok yolcu sayısına ulaşan havalimanı bir zahmet rakamlara bak. Ama zihniyet bölgede havalimanı tek olsun herkes 200 250 km yol yapsin bir uçağa binmek için ne mantık be
Batum ~ 6 yıl önce
Dan geçsinler 1 saatte ne gerek var

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ® ~ 6 yıl önce
1000 yıldır göçebe hayattan yerleşik hayata geçemeyenlerin, yüzbinlerce yıllık doğaya zulmünden başka bir şey değil bu.. Ne denizde balık kaldı, ne dağda ağaç, ne de kirlenmemiş bir toprak. Yaşadığı topraklara bizim kadar hor davranan başka bir millet var mıdır bilmiyorum..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
OGU ~ 6 yıl önce
Eylül sonu OGU yolcu sayısı 878000 bayağı sinek varmış .İstemezük TZX liler hemen burayada istemezüke başladılar...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ordulu ~ 6 yıl önce
Araplari istiyolar ama ;)) gelmesinler lazum degil..

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000