17 Şubat 2018, Cumartesi 19:29:58

Rize-Artvin Havalimanı'nda çalışmalar son sürat devam ediyor

Türkiye'de deniz doldurularak yapılan ikinci havalimanı olma özelliğini taşıyacak Rize-Artvin Bölgesel Havalimanı çalışmaları hız kesmeden devam ediyor.
  • İstanbul BOSTANCI sahilinede havalimanı istiyoruz. Madem rize trabzon arası sahilden araba ile 30 dk . ama bostancı sabiha gökçen kimi zaman 1 saat sürüyor. Doğal olarak mantıken bostancı sahile de yapılması gerekir.
  • Fotoğrafa baktım da... Ağam bizimle eğleniy. Bu mu havalimanı inşaatı?
  • Anlamsızca fuzuli ve tamamen siyasi yatırımlar. Yarın hepsinin sonu ORGİ gibi olacak. Tarihe siyasi havalimanı olarak kazınıp kapatılacaklar. HAvalimanı yerine biraz ekonomiyi düzeltin.
  • Pazar-tzx zaten 1 saat, hadi tas catlasin 1.5 saat. Laf olsun, cepler dolsun diye yapilan bir havalimani. Bunu yapacaginiza dandik tzx'i adam edin. Yemek yiyecek yerler batakhane, havalimani giris cikis bile komedi.
  • Merhabalar tabiki yapılan icraatlarınız çok güzel bu çalışmada çok güzel fakat şahsi fikrimi söylemek isterim.öncelikle artvinde yaşıyan bir vatandaş olarak batı illerinden birine gitmek istediğimizde çoğunlukla trabzon havaalanını kullanırız onun dışında erzurum ve kars hava alanları var bunları n mesafeleri yaklaşık olarak aynı seviyede.yine çok zoraki durumlarda batum hava alanınıda kullanıyoruz fakat maaliyet olarak o tarafı pek tercih etmiyoruz.rizede hava alanının yapılması ile alakalı da zaten rize vardığımızda bir saat kadar bir mesafeyle trabzon havaalanına ulaşmış oluyoruz.bukadar yakın mesafede neden hava alanı yapılıyor da daha başka alternatif uugulansaydı keşke yine artvinden üç saat sonra rizede oluyoruz.bizim için fazla bir değişiklik olmuyor.bir ara şavşat ilçesine yapılacağı söyleniyordu sahil kesimi zaten trabzona rahatlıkla ulaşıyo.ve ordaki hava alanını kullanıyor.fakat artvin merkez ve ilçeler hatta ardahan bile belkide şavşatta yapılsaydı çok rahatlıkla kullanılırdı illaha şavlat demiyorum balka aternatifler düşünülseydi keşke.tabiki bu benim şahsi fikrim yinede allah zeval vermesin devletimize bu icraatlerinden ötürü.türkiye gelişen bir ülke ve öylede olmaya devam edecek inşallh.
  • Pazar ilçesinde ikamet etmekteyim. Bu süre zarfında inşaatı defaatle gözlemleme fırsatı buldum. Alınan yol,yapılan inşaat haberde bahsi geçtiği gibi son sürat olmaktan çok uzak. Bu hızla devam etmesi durumunda değil 3 yıl 5-6 yıla bitmesi bile muhtemel değil. Her defasında aynı haberler çıkıyor ancak kullanılan fotoğraflar neredeyse birbiriyle aynı. Bir kaç ay arayla çıkan bu fotoğraflarda dahi inşaatın hızını gözlemleyebilmek mümkün.
  • Geçenlerde Konya Akp li vekil Karaman a havalimanı istiyor . Karaman Konya ya 110 km mesafede imiş. Belirtmek istediģim şu bu havalimanı hizmete açıldığı vakit Artvin ilimize 165 mi 184 km mesafede olacak ve 2 saat 7 dakika mesafede internetten aldığım bilgi. Şimdi Konya lı vekile soruyorum bu Artvin halkı dağ tepe aşarak bu havalimanına 2 saat 7 dakikada ulaşıcakken siz 110.km Konya ovasını gitmeye üşeniyorsunuz .
  • Milletimize hayırlı olması dileğiyle başta devlet büyüklerimize emeği geçen herkesten allah razı olsun
  • Geçen sene ocak ayında ihale yapıldı. Bir senede alınan yol işte fotoğrafta gördüğünüz kadar. Bu meydan 2020 ekiminde açılması mümkün değil, 2022 belki.
  • Rizemize yakışır Genel müdürümüz de rizeli hayırlara vesile olsun.

Türkiye'de deniz doldurularak yapılan ikinci havalimanı olma özelliğini taşıyacak Rize-Artvin Bölgesel Havalimanı çalışmaları hız kesmeden devam ediyor.

Rize'ye 33 kilometre uzaklıkta inşa edilmekte olan yeni havalimanı Yeşilköy-Pazar mevikiinde bulunuyor.

Yapımına başlanan havaalanının yıllık yolcu kapasitesi 3 milyon olarak planlanıyor. Artvin'den 120 kilometre mesafede kurulacak limanda 3 kilometre uzunluğunda bir pist, 250 metrelik taksi yolu, apron, terminal binası bulunacak.

Bakan Arslan, yılda 3 milyon kişiyi ağırlayabilecek bir terminal yapılacağını söyleyerek, "Dünyanın üçüncü, Türkiye'nin ikinci denize yapılan havalimanı olacak. Derinlik açısından Rize-Artvin Havalimanı bir ilk olacak. Ordu-Giresun Havalimanını da denizde yaptık ama burası oradan 8-10 metre daha derin bir havalimanı ve bu anlamda bir rekor içeriyor." dedi.

Bakan Arslan “Hedefimiz 29 Ekim 2020'de yaklaşık 3 yıl sonra bu havalimanını bitirip hizmete sunmak." dedi.

Rize’nin Pazar İlçesi Yeşilköy Köyü’nde, Türkiye’nin deniz dolgusuna inşa edilecek ikinci havalimanı olan Rize- Artvin Havalimanı projesinde deniz dolgusu çalışmaları hızla devam ediyor.

Rize- Artvin Havalimanı projesinde kamyonların yanı sıra devreye sokulan gemi ile taşınan taşlarla dolgu, çift yönlü sürdürülüyor.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı'nca 766 hektarlık alanda projelendirilen Rize- Artvin Havalimanı projesinin temeli 3 Nisan’da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından atıldı.

Rize-Artvin Havalimanı için 266 hektarlık alanda 88,5 milyon ton taş dolgu kullanılacak. Proje sahasına 3-7 kilometre mesafedeki Hisarlı ve Subaşı taş ocaklarının devreye alınmasıyla günde yaklaşık 100 kamyonla 75-100 bin ton taş dolgu yapılması hedefleniyor. (Oktay Taşkın)

Rize-Artvin Havalimanı'nda çalışmalar son sürat devam ediyor

Yorumlar Tüm Yorumlar (13)

İstanbul ~ 6 yıl önce
İstanbul BOSTANCI sahilinede havalimanı istiyoruz. Madem rize trabzon arası sahilden araba ile 30 dk . ama bostancı sabiha gökçen kimi zaman 1 saat sürüyor. Doğal olarak mantıken bostancı sahile de yapılması gerekir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
rizeli ~ 6 yıl önce
rize trabzon arası 30 dk diyen yalancıdır.. bu bir.. hadi rize trabzon arası olsun 1 saat.. rize merkez rizenin batısında kalıyor. bunun çayelisi pazarı ardeşeni fındıklısı, hemşini var.. bunlara 1 buçu 2 saat.. ayrıca artvin var hopa var arhavi var... buralarda gittikçe gelişen turizm var.. burada trabzonlu ağzıyla konuşanlara birşeyi daha hatırlatmak lazım.. turist trabzona uçakla geliyor.. sümela uzungöl falan adama başka yaylalar gezdirilip rizenin sınırından geçirilmeyip ayder turu yapıldı deyip geri gönderenler var.. trabzonlular buna sevinmeli bence havalimanınızda yoğunluk en az %35 düşecek siz de rahat edersiniz işte..
Foto ~ 6 yıl önce
Fotoğrafa baktım da... Ağam bizimle eğleniy. Bu mu havalimanı inşaatı?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yazık ~ 6 yıl önce
Anlamsızca fuzuli ve tamamen siyasi yatırımlar. Yarın hepsinin sonu ORGİ gibi olacak. Tarihe siyasi havalimanı olarak kazınıp kapatılacaklar. HAvalimanı yerine biraz ekonomiyi düzeltin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Komik ~ 6 yıl önce
Pazar-tzx zaten 1 saat, hadi tas catlasin 1.5 saat. Laf olsun, cepler dolsun diye yapilan bir havalimani. Bunu yapacaginiza dandik tzx'i adam edin. Yemek yiyecek yerler batakhane, havalimani giris cikis bile komedi.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ayşe ~ 6 yıl önce
Merhabalar tabiki yapılan icraatlarınız çok güzel bu çalışmada çok güzel fakat şahsi fikrimi söylemek isterim.öncelikle artvinde yaşıyan bir vatandaş olarak batı illerinden birine gitmek istediğimizde çoğunlukla trabzon havaalanını kullanırız onun dışında erzurum ve kars hava alanları var bunları n mesafeleri yaklaşık olarak aynı seviyede.yine çok zoraki durumlarda batum hava alanınıda kullanıyoruz fakat maaliyet olarak o tarafı pek tercih etmiyoruz.rizede hava alanının yapılması ile alakalı da zaten rize vardığımızda bir saat kadar bir mesafeyle trabzon havaalanına ulaşmış oluyoruz.bukadar yakın mesafede neden hava alanı yapılıyor da daha başka alternatif uugulansaydı keşke yine artvinden üç saat sonra rizede oluyoruz.bizim için fazla bir değişiklik olmuyor.bir ara şavşat ilçesine yapılacağı söyleniyordu sahil kesimi zaten trabzona rahatlıkla ulaşıyo.ve ordaki hava alanını kullanıyor.fakat artvin merkez ve ilçeler hatta ardahan bile belkide şavşatta yapılsaydı çok rahatlıkla kullanılırdı illaha şavlat demiyorum balka aternatifler düşünülseydi keşke.tabiki bu benim şahsi fikrim yinede allah zeval vermesin devletimize bu icraatlerinden ötürü.türkiye gelişen bir ülke ve öylede olmaya devam edecek inşallh.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Pazarlı ~ 6 yıl önce
Pazar ilçesinde ikamet etmekteyim. Bu süre zarfında inşaatı defaatle gözlemleme fırsatı buldum. Alınan yol,yapılan inşaat haberde bahsi geçtiği gibi son sürat olmaktan çok uzak. Bu hızla devam etmesi durumunda değil 3 yıl 5-6 yıla bitmesi bile muhtemel değil. Her defasında aynı haberler çıkıyor ancak kullanılan fotoğraflar neredeyse birbiriyle aynı. Bir kaç ay arayla çıkan bu fotoğraflarda dahi inşaatın hızını gözlemleyebilmek mümkün.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Karadenizli ~ 6 yıl önce
Geçenlerde Konya Akp li vekil Karaman a havalimanı istiyor . Karaman Konya ya 110 km mesafede imiş. Belirtmek istediģim şu bu havalimanı hizmete açıldığı vakit Artvin ilimize 165 mi 184 km mesafede olacak ve 2 saat 7 dakika mesafede internetten aldığım bilgi. Şimdi Konya lı vekile soruyorum bu Artvin halkı dağ tepe aşarak bu havalimanına 2 saat 7 dakikada ulaşıcakken siz 110.km Konya ovasını gitmeye üşeniyorsunuz .

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Adnan yazıcıoğlu ~ 6 yıl önce
Milletimize hayırlı olması dileğiyle başta devlet büyüklerimize emeği geçen herkesten allah razı olsun

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Rize ~ 6 yıl önce
Geçen sene ocak ayında ihale yapıldı. Bir senede alınan yol işte fotoğrafta gördüğünüz kadar. Bu meydan 2020 ekiminde açılması mümkün değil, 2022 belki.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bi susun ya ~ 6 yıl önce
Sen görürsün açılmasını.. altyapısını şusunu busunu bilmeden boş boş konuşan koltuğunda oturup eğrilio büğrülmekten başka işe yaramayan tipler ne de çok iş biliyor. Buyur sen yap. Hadi sen yap ulen
THY ~ 6 yıl önce
Rizemize yakışır Genel müdürümüz de rizeli hayırlara vesile olsun.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Çayelili ~ 6 yıl önce
Ayşe hanıma katılıyorum..Artvin Rize arası ortalama bir yerde olsaydi daha iyi olurdu Artvin ve çevresi için,ama belliki deniz dolumuna en uygun yer burası secilmiştir,gün doğmadan neler dogar,bellimi olur birgun Artvinede yapilir belki)) Yeterki ALLAH devletimize bir zeval vermesin...yavaş yapiliyor yorumunada değinmek isterim inanin kolay degil harfiyat bulup doldurmak...kazasiz belasiz hayirlisiylan biter insaAllah şimdiden tüm karadenize hayırlı uğurlu olsun...

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000